Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΡΗΣ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Γεν.Νοσοκομειο -- Κ . Υ Παιονίας

ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης (από το facebook)

Σκέψη της Κυβέρνησης είναι να κάνει για μια ακόμη φορά παρέμβαση στόν υγειονομικό χάρτη της Ελλάδος .

Κατά καιρούς γίνανε παρεμβάσεις που δεν φέρανε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. .Η ουσία όμως είναι ότι το υγειονομικό μας σύστημα νοσεί και αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι πολίτες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να απαξιωθεί το Νοσοκομείο μας , ούτε και να καταργηθεί .Έχει πολύ καλές κτηριακες υποδομές, θαλάμους υποδοχής και νοσηλείας είναι δε αρκετά καλά εξοπλισμένο .

Επίσημες εξαγγελίες της κυβέρνησης προβλέπουν μια δομή σε έναν νομό και όχι δεύτερη σε μια απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων. Η Γουμένισσα και η ευρύτερη περιοχή της Παιονίας θίγεται άμεσα . Είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς στον ίδιο νομό και στα 22 χιλιόμετρα το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Εν όψη εθνικών εκλογών δεν φαίνεται εντός εξαμήνου να ανοίγει με αυτές τις απόψεις το θέμα.

Προσανατολιζονται δε για την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να υπάρξει σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού φορέα προσθέτοντας ότι δεν θα καταργηθούν πλήρως τα Νοσοκομεία που περιέγραψα ποιο πάνω. Τι θα γίνει με αυτά;

Θα λειτουργούν με λιγότερες κλινικές , δε θα μπορούν να καλύπτουν πολλές από τις περιπτώσεις που κάλυπταν εως τώρα . Ισως αποφασίσουν κάτι άλλο , όπως κλίνες χρονίων παθήσεων , κλινικές αποκατάστασης, κλπ. Αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα είναι και οι δεξαμενές που θα ενισχύουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμούς τις κεντρικές δομές.

Πέρα από αυτά όμως κύριο κριτήριο για την υποβάθμιση η την πλήρη κατάργηση θα είναι στατιστικά να δούν τι εισαγωγές έχουν γίνει σε βάθος χρόνου . Εδώ το Γενικό μας Νοσοκομείο υστερεί.

Από την περίοδο εφαρμογής τής πολιτικής διασυνδεόμενων Νοσοκομείων γίνεται συστηματικά μετακίνηση γιατρών στο Κιλκίς . Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας δια μέσου των φορέων κατά βάση αυτοδιοικητικών παραγόντων και οι επιφυλάξεις των γιατρών περιόριζαν κάπως το φαινόμενο αλλά παρακάμπτονταν πολλές φορές με το εντέλεσθαι .

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής γνωστά. Δεν γίνονταν εισαγωγές διότι τους γιατρούς τους είχαν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς , αλλά και όταν κάνανε εισαγωγές , δεν μπορούσαν να υποστηριχτούν όλο το 24ωρο .Αυτό πρέπει να είναι το κύριο επιχείρημα ,εξάλλου αυτο είναι η απόλυτη αλήθεια. Οι αυτοδιοικητικοί να πάρουν όλα τα στοιχεία από την διοίκηση γι αυτές τις μετακινήσεις γιατρών και να ασκήσουν πιέσεις γιατί όχι και προληπτικά.

Διαχρονικά έγιναν προσπάθειες να το κλείσουν το Νοσοκομείο μας. Οι σφοδρές αντιδράσεις ομως τοπικών , αυτοδιοικητικών , και θεσμικών παραγόντων συνεπικουρούμενων απο τον λαό , απέτρεψαν έως τώρα την κατάργησή του . Έκτοτε με την απαξίωσή του , την υποβάθμιση με τη μή στελέχωση και την συνεχή μετακίνηση των ελαχίστων γιατρών ανά ειδικότητα που υπήρχαν δημιούργησαν τα προβλήματα της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου μας .

Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γι αυτό. Υπάρχουν ευθύνες διότι με την ανοχή παραγόντων ασύδοτα παίρνανε γιατρούς χωρίς να σκέφτονται ότι δυσχαιρένεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμενισσας και ταλαιπωρουνται αφάνταστα οι έχοντες ανάγκη εξετάσεων και νοσηλείας πολίτες της Παιονίας. Τι πρέπει να γίνει τώρα. Θα δανειστώ την έκφραση της αριστεράς :

Αγώνας και πάλη

----------------------------

Αγώνας να εξαιρεθεί η Γουμένισσα. Η Παιονία είναι αναγκαίο να έχει το Νοσοκομείο της . Οι λόγοι είναι πολλοί , ακριτική περιοχή , πενιχρά εισοδήματα , ημιορεινοί και ορεινοι οικισμοί , μεγάλες αποστάσεις, έλλειψη συγκοινωνίας και άλλοι. Όλοι εμείς θα ακολουθήσουμε τους μπροστάρηδες. Ποιοι θα είναι αυτοί ; Οι αυτοδιοικητικοί , αυτοί μπορούν να πιέσουν , να απειλήσουν, να εκβιάσουν και τέλος να πείσουν και να μεταπείσουν .

Δεν θέλουμε όμως προθύμους αυτοί προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους υποκύπτουν σε παράγοντες που τους συνδράμουν για προσωπικά οφέλη.

Το Νοσοκομείο μας δεν είναι για πολιτικά παιχνίδια. Από το 1937 λειτουργεί . Πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για το καλό όλων μας . Δεν είναι εποχές που μπορεί να μετακινούνται σε άλλες πόλεις οι πολίτες . Δεσμεύσεις δημόσιες εν όψη των εκλογών από πολιτικούς και κόμματα .Ακόμη και στα οριζόντια μέτρα υπάρχουν εξαιρέσεις. Υπαρχουν πολλά παραδείγματα που δεν είναι ανάγκη να τα αναφέρουμε.

Μπροστά στην αντίδραση και τον οργανωμένο δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα των Παιόνων η πολιτεία θα επανεξετάσει την απόφασή της . Σε εγρήγορση λοιπόν οι αυτοδιοικητικοί και με τη συνεργασία του σωματείου και οποιου αλλου φορέα εμπλέκεται για να μην απαξιωθεί η Παιονία και να μην αδικηθεί για μια ακόμη φορά η Γουμένισσα .

Γιάννης

Αλίρης

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply