Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ": ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

ΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 5.2.2023

Επαναλαμβάνεται συχνά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς του, από τους Διζωνικούς Κομματάρχες και τους υποψηφίους τους για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές, από «ειδικούς» καθώς και απλούς πολίτες, η ατάκα: 

ΤΟ STATUS QUO ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

«Πελλός που να μην τους πιστέψει», όπως λέει και η λαϊκή ρήση. 

Το απαράδεκτο και συνάμα τραγικό, είναι αυτό, το οποίο οι άνθρωποι εισέρχονται να γίνουν σε σχέση με το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ STATUS QUO.  Υποστηρίζουν να το νομιμοποιήσουμε, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.   Δηλαδή, γιαυτούς τους ανθρώπους, το απαράδεκτο status quo θα πάψει να είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, αφού δεχτούμε την παρούσα κατάσταση που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή, η 48χρονη Τουρκική κατοχή και βάναυση παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας, ως τετελεσμένο γεγονός. Αυτή τους η θέση επιβεβαιώνεται μέσα από τις πολιτικές πράξεις και ενέργειες που κάνουν από το 1990 και μετά. Και εξηγούμαστε:

υιοθετήσει ως βάση λύσης τα διχοτομικά δεδομένα που δημιούργησε επί του εδάφους ο Τούρκος κατακτητής.

Υιοθέτηση ως διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και μορφή λύσης του, Βρετανο – Τουρκικό σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε το 1956 και τέθηκε από τότε σε σταδιακή πορεία υλοποίησης. Σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου σε Ελληνική και Τουρκική Ζώνη, διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάσταση της με το ρατσιστικό απαρτχάιντ Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

υιοθετήσει τη Βρετανική παγίδα των Δικοινοτικών συνομιλιών μετατρέποντας το Κυπριακό από θέματα Διεθνών, εισβολές και κατοχές σε θέμα Δικοινοτικής Διαφοράς.

Δέχθηκαν τη γεωγραφική διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο Ζώνες, μια για τους Τούρκους και μια για τους Έλληνες.

Δέχθηκαν το Εθνικό ξεκαθάρισμα των Ελλήνων από τις κατεχόμενες περιοχές και δεν ζητούν επιστροφή των προσφύγων. ( Οι πρόσφυγες είναι το 33% του Πληθυσμού. ΄Σε πραγματικούς αριθμούς ήταν, το 1974 200000 κόσμος και σήμερα είναι 315000)

Δέχθηκαν την παραμονή στην κατεχόμενη γη μας των Τούρκων αρχικά και τώρα και των Ευρωπαίων εποίκων

Δέχθηκαν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δέχθηκαν την αντικατάσταση της με τη ρατσιστική, διχοτομική, Διζωνική Δικοινοτική (συν)Ομοσπονδία δύο ξεχωριστών Κρατών με δύο πολιτικά ισοτιμίες και συγκυρίες Κυβερνήσεις.

Δέχθηκαν η συγκυριαρχία των δύο ξεχωριστών Κρατών που εξασφαλίζεται μέσα από την αντιδημοκρατική Συνταγματική δομή μιας ανίσχυρης Κεντρικής Κυβέρνησης, στην οποία οι αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση της πολιτικής ισότητας του 18% με το 82%, της εκ περιτροπής Προεδρίας και της σταθμισμένης ψήφου.

Πονηρά και ανήθικα, δεν συμπληρώνουν την πιο πάνω ατάκα τους με αυτό που πραγματικά εννοούν και εμπεριέχει όλα τα πιο πάνω, τα οποία είναι καταγραμμένα στα έγγραφα των συνομιλιών. (π.χ. στις συγκλίσεις που πέτυχαν στις συνομιλίες, στις κοινές δηλώσεις των τελευταίων δύο Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας-Δημήτρη Χριστόφια και Νίκου Αναστασιάδη με τους εδώ εγκάθετους της Άγκυρας- ακόμη και στο περιεχόμενο του τελευταίου πλαισίου λύσης, Γκουτέρες).

Ζητούμε να δοθούν όλα τα έγγραφα των μέχρι τώρα συνομιλιών στη δημοσιότητα για σωστή ενημέρωση του κόσμου και απεγκλωβισμό του από τη μυστικότητα και την παραπληροφόρηση η οποία συστηματικά γίνεται, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής.

Εμείς λέμε:

Το σημερινό status quo είναι πράγματι απαράδεκτο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. 

Πρέπει να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό, να αποκόψουμε τον ομφάλιο λόγο από τη Βρετανία, με την πρώτη κίνηση την αφαίρεση των Βρετανικών Λεόντων από την είσοδο του Προεδρικού και να ακολουθήσουμε το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου.

Να διαχειριστούμε το Κυπριακό στην ουσία του, ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής , βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απλά να ζητήσουμε , να απαιτήσουμε την αποκατάστασή τους.

Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ προσδιορίζει και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ο Κυπριακός Λαός πρέπει και είναι ευθύνη του, να συμβάλει στην ανάγκη αλλαγής προσώπων και ξενόφερτων πολιτικών, των τελευταίων δεκαετιών.  Οι Δημοκρατικές διαδικασίες των επόμενων Προεδρικών εκλογών προσφέρουν αυτή την ευκαιρία. Εξάλλου γιαυτό γίνονται εκλογές. Όχι για να θεωρούμε δεδομένοι και δέσμιοι μια επιλογή μας, την οποία κάναμε πριν από 5 χρόνια, ούτε γενόμενοι «πρόβατα» προς «συσπείρωση» με τον ¨α¨ η ¨β¨ τρόπο. Ως ελεύθεροι άνθρωποι, ελεύθερα σκεπτόμενοι να ρίξουμε την ψήφο μας υπέρ μιας τέτοιας πραγματικής αλλαγής και η επιλογή υπάρχει. Ακούει στο όνομα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ .

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply