Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » 99.258 ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Σε 99.258 ανήλθαν οι έλεγχοι που έγιναν, συνολικά, σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, που ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τη συνολική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

·    Καταγράφηκαν 601 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

·    Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 228.150 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 25 επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 11 συλλήψεις από τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

·    Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν:

o   Τη μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τη μη τήρηση αποστάσεων.

o   Τη μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

o   Τη μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας / ορίου πελατών εντός του καταστήματος και την εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από την Covid-19

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.

 

1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για τη μετατροπή των ελληνικών νησιών σε πρότυπο πράσινης οικονομίας

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χάλκη για τη μετατροπή του νησιού σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτάρκειας, ψηφιακών καινοτομιών και βιώσιμης κινητικότητας:

·    Η εθνική πρωτοβουλία των Gr – eco islands ξεκινά από τη Χάλκη, μετά την πρωτοβουλία της Αστυπάλαιας, για να απλωθεί σε πολλά περισσότερα ακόμα νησιά -σε πρώτη φάση- και σε όλα τελικά τα ελληνικά νησιά σε βάθος χρόνου, προβάλλοντας ουσιαστικά ένα μοντέλο του αύριο.

·    Πετυχαίνουμε εδώ στη Χάλκη να περάσουμε στην εποχή- και επιτρέψτε μου εδώ να δανειστώ έναν αγγλοσαξονικό όρο- των «prosumers», των καταναλωτών – παραγωγών, που αξιοποιούν τις φυσικές πηγές ενέργειας για να καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

·    Δράσεις όπως το GR – eco islands γίνονται και διπλωματικοί βραχίονες της Ελλάδας στο ισοζύγιο των νέων συσχετισμών στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Κάτι που αναβαθμίζει τη διεθνή θέση της αλλά και ενισχύει τον ρόλο της στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, ειδικά μάλιστα σε μία περίοδο που η Ευρώπη καλείται να κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατεύθυνση της στρατηγικής αυτονομίας της.

·    Η Χάλκη, όμως, πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Διότι ο μετασχηματισμός των ελληνικών νησιών με βιώσιμες πρακτικές, είναι ένα ταξίδι στο οποίο το ελληνικό δημόσιο θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του τα επόμενα χρόνια.

 

Μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό

Τις τελευταίες. μέρες παρατηρείται προοδευτική  αύξηση στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση. Από τις 7.000 ανά ημέρα που ήταν κατά μέσο όρο για μεγάλο διάστημα, άγγιξαν στις 2 Νοεμβρίου τις 19.000, ενώ διαδοχικά τις επόμενες ημέρες εκτοξεύτηκαν πάνω από τις 25.000  και προχθές κατέγραψαν περαιτέρω σημαντική αύξηση φτάνοντας τα 29.872 πρώτα ραντεβού.

Σημειώνεται ότι είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών (εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης) καθώς και η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο  της Johnson & Johnson (εφόσον έχουν συμπληρωθεί  δύο μήνες από την πρώτη).

Είναι ξεκάθαρο -όπως επισημαίνουν οι ειδικοί-  ότι οι νέες θεραπείες μέσω φαρμάκων δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τα εμβόλια. Δεν εμποδίζουν τη νόσηση  από τον ιό. Αυτό που μπορεί να προσφέρει το νέο αντιικό φάρμακο που εγκρίθηκε στη Μ. Βρετανία είναι να  μειώσει κατά 50% την πιθανότητα να χάσει κάποιος τη ζωή του από τον κορονοϊό αφού όμως είναι ήδη άρρωστος. Άρα το συμπέρασμα είναι ένα: Ο εμβολιασμός είναι το βασικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να μην κολλήσουμε κορονοϊό.

Σε ευρωπαϊκό -και όχι μόνο ελληνικό επίπεδο-άρχισε μια συζήτηση που αφορά στη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και το ενδεχόμενο να απαιτηθεί -μετά από ένα διάστημα- η διενέργεια τρίτης δόσης για την παράταση ισχύος του. Το θέμα συζητήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. όπου αποφασίστηκε ότι η όποια αλλαγή  θα γίνει μόνο με κεντρική απόφαση Ε.Ε. καθώς το θέμα είναι ευρωπαϊκό. Θα συζητηθεί και στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας χωρίς όμως να αναμένεται άμεση απόφαση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να  είναι σαφές ότι:

·    Δεν τίθεται θέμα μεμονωμένης  ενέργειας από τη  χώρα μας.

·    Δεν τίθεται θέμα αλλαγής πολιτικής αυτή τη στιγμή και εάν τεθεί θα είναι με βάση την επιστημονική εξέλιξη και θα συνιστά κοινή απόφαση χωρών Ε.Ε..

·    Η όποια αλλαγή -επειδή αφορά ευρωπαϊκό πιστοποιητικό- θα γίνει μόνο με κοινή  απόφαση Ε.Ε..

·    Οι Υπουργοί Υγείας παρακολουθούν τις επιστημονικές εξελίξεις και θα αποφασίσουν ανάλογα με αυτές.

 

Μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου

Όπως ανακοίνωσε πριν από μερικά 24ωρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η Κυβέρνηση -εξαιτίας των ανατιμήσεων στα πετρελαιοειδή- προχωρά στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για το 2022 σε νέους αγρότες και αγρότες - μέλη συνεργατικών σχημάτων.

·    Η επιστροφή θα πραγματοποιείται με βάση αντικειμενικά κριτήρια, (όπως είναι το είδος και η έκταση της καλλιέργειας) σε συνάρτηση με τις αγορές πετρελαίου που θα γίνουν το 2022.

·    Το σύνολο των ωφελούμενων εκτιμάται στους 176.000 αγρότες και το δημοσιονομικό κόστος της παρέμβασης υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ για το 2022.

Στη διάρκεια της διετίας οι αγροτικές επιχειρήσεις και οι αγρότες τόσο από ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις όσο κ από τη γενικότερη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών . Συγκεκριμένα:

Ειδικά για τον αγροτικό τομέα, εφαρμόστηκαν:

·    Εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος.

·    Μόνιμη υπαγωγή στον υπερ-μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 6% των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή.

·    Μη επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στην αξία των αγροτεμαχίων των φυσικών προσώπων, συνεπώς και των αγροτών.

Παράλληλα οι αγροτικές επιχειρήσεις και οι αγρότες ωφελήθηκαν από οριζόντιες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, όπως:

·    Η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους των αγροτικών επιχειρήσεων.

·    Η νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, με συντελεστές που ξεκινούν από το 9%, αντί για 22%.

·    Η μείωση του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων, από το 28% στο 22%.

·    Η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 80% για τα νομικά πρόσωπα και στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν αγροτική δραστηριότητα.

·    Η αναστολή πληρωμής της εισφοράς αλληλεγγύης.

·    Η μείωση της φορολογίας στο 10% των κερδών των συλλογικών αγροτικών σχημάτων.

Επιπλέον:

·    Για τη στήριξη κλάδων του πρωτογενούς τομέα που υπέστησαν ζημίες εξαιτίας της πανδημίας η συνολική στήριξη, εκτός Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το 2022 θα φτάσει στα 204 εκατ. ευρώ.

·    Μέσω των 7 κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχουν ενισχυθεί περίπου 102.000 επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, με ποσό συνολικού ύψους 258 εκατ. ευρώ.

·    Έως σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών έχει προβεί σε έκτακτες επιχορηγήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ, ύψους 84 εκατ. ευρώ το 2020 και 115 εκατ. ευρώ το 2021 και θα δοθούν επιπλέον 170 εκατ. ευρώ, για  την κάλυψη άλλων ζημιών στον αγροτικό τομέα.

·    Συνολικά, οι ενισχύσεις προς τον πρωτογενή τομέα για αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, εκτός Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκτιμώνται στα 370 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, εκτός Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ. Και σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως είναι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

 

Έρχεται η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου

Από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά περισσότερες από 6.000.000 υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις. Κάθε μία από αυτές, συνεπάγεται μια επίσκεψη σε ΚΕΠ και Αστυνομικά Τμήματα που δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτό σημαίνει κερδισμένο χρόνο, κερδισμένους πόρους, κερδισμένη ενέργεια τόσο για τον πολίτη, όσο και για τη Διοίκηση. Η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού που λέμε ότι με τις ψηφιακές υπηρεσίες «κερδίζουμε ζωή». Θέλουμε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές με το κράτος από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσα από τον υπολογιστή τους ή το κινητό τους.

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί η υλοποίηση της υπηρεσίας «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου». Πρόκειται για μια διεύρυνση της υπηρεσίας έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης. Με την νέα υπηρεσία, οι πολίτες θα μπορούν να υπογράφουν ψηφιακά ιδιωτικά συμφωνητικά και να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής τους μέσω του gov.gr σε οποιοδήποτε έγγραφο.

·    Με μια απλούστατη διαδικασία, θα μπορούν δυο συμβαλόμενοι πολίτες να σκανάρουν ή να φωτογραφίσουν με το κινητό τους το συμφωνητικό, να το ανεβάσουν στην υπηρεσία του gov.gr και να το υπογράψουν διαδοχικά.

·    Με την ίδια διαδικασία ταυτοποίησης όπως για την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης και με τη χρήση κωδικού μιας χρήσης στο κινητό τους, θα έχουν στη διάθεσή τους το έγγραφο με επίσημη ψηφιακή σφραγίδα σε κάθε σελίδα, για κάθε νόμιμη χρήση.

Σε λίγες μέρες, λοιπόν, οι πολίτες θα μπορούν να συμβάλλονται χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε κάποιο γκισέ για την επικύρωση του συμφωνητικού τους. Ας σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για Έλληνες του εξωτερικού, για επιχειρηματίες και επαγγελματίες, για τη σύσταση εταιρείας. Ας σκεφτούμε πόσο χρόνο θα κερδίσουν όλοι όταν μπορούν να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό και να επικυρώνουν οποιοδήποτε έγγραφο ψηφιακά.

 


Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας - stratigikos@nd.gr


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply