Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » «ΘΕΌΣ, ΠΑΤΡΊΔΑ, ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ» ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΔΕΞΙΆ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΊΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Γράφει η Μάχη Γραικού

Βλέπει ένας Ευρωπαίος πατριώτης αυτή τη φωτογραφία και ευφραίνεται η καρδιά του! Ο σπουδαίος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μαζί με το ταλέντο της ιταλικής πατριωτικής Δεξιάς, την Τζόρτζια Μελόνι και τον «τσιμεντένιο» Ματέο Σαλβίνι, που τραβά πάνω του τα πυρά του συστήματος και των – κατά κοινή ομολογία - αριστερών Ιταλών δικαστών («εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα», είχε δηλώσει μετά από καταδίκη του για φοροδιαφυγή το 2011, σε υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων). Οι Ιταλοί δικαστές, πάντως, απέτυχαν να τον περιθωριοποιήσουν πολιτικά.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Μια φωτογραφία με σχετική λεζάντα λοιπόν, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του «αειθαλούς» Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ετών 85, αλλά με ψυχή 20άρη, μας έδωσε την αφορμή για τη δημοσίευση που διαβάζετε: «Βρέθηκα με την Τζόρτζια Μελόνι και τον Ματέο Σαλβίνι στη Villa Grande, στη Ρώμη. Σε κλίμα μέγιστης συνεργασίας, μετά από προσεκτική εξέταση των εκλογικών αποτελεσμάτων και των αιτιών που τα καθόρισαν, επιβεβαιώσαμε ότι στο εξής, θα έχουμε περιοδικές συναντήσεις - σε εβδομαδιαία βάση - για να συμφωνήσουμε σε κοινές κοινοβουλευτικές δράσεις. Με το ίδιο πνεύμα, η κεντροδεξιά σκοπεύει να κινηθεί συμπαγώς και έγκαιρα για να προετοιμάσει τους επόμενους εκλογικούς και πολιτικούς ορισμούς, με ιδιαίτερη προσοχή στην εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κεντροδεξιά σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται ως συνασπισμός και κατά συνέπεια επιβεβαίωσε την απροθυμία της να υποστηρίξει μια αλλαγή σε αναλογικότερη κατεύθυνση στον εκλογικό νόμο». Η φιλοπατρία, η αίσθηση καθήκοντος, η πολιτική της ωριμότητα και η υγιής αντικομουνιστική της αντίληψη, ωθούν την ιταλική Δεξιά να θέσει στην άκρη τους όποιους – σκληρούς - ανταγωνισμούς και να κάνει αυτό που πρέπει. Η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος στο κοινοβούλιο («Αδελφοί της Ιταλίας») και ο Ματέο Σαλβίνι ανταγωνίζονται, σημειώστε, εδώ και καιρό για τη δημοσκοπική πρωτιά, ενώ ο επί μακρόν πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την Forza Italia του, βάζει πλάτη και στους δύο, ώστε να υπάρξει κυβερνητική προοπτική. Και αυτό, παρά τη συμμετοχή της Λέγκας του Σαλβίνι, ο οποίος είναι από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στη χώρα, στην κυβέρνηση. Θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της ενωμένης Δεξιάς ο πρώην πρωθυπουργός; Ή θα προτιμηθεί άλλο πιο «μετριοπαθές» πρόσωπο; Σύντομα θα γνωρίζουμε. Όπως και να έχει, «είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν», όπως παραδέχονται πλέον πολλοί για την ιταλική Δεξιά, που παρουσιάζεται ετοιμοπόλεμη. Και υπογραμμίζουν οι ίδιοι επίσης ότι «ο Μπερλουσκόνι δεν εξαφανίστηκε ποτέ... ήταν μόνο στη σκιά». Ο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο Σίλβιο γελά γεμάτος αυτοπεποίθηση και δηλώνει ότι «η ιταλική κεντροδεξιά απέχει πολύ από κάθε εξτρεμισμό», ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλες και απαντώντας στις - στερεότυπες πλέον - κατηγορίες της αριστεράς.

ΤΟ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Για «ψεύτικη γαλήνη» στους κόλπους της Δεξιάς μιλά ο διεθνιστικός αριστερός Τύπος της Ιταλίας, αλλά ξέρει πλέον ότι η νίκη χαμογελά στους πατριώτες. «Ήμουν εγώ που σκέφτηκα μια εθνική κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να τη δώσουμε στην αριστερά», προσθέτει. Και δείχνει επίσης ότι δεν έχει πρόθεση να κάτσει στη «γαλαρία»: «Η κεντροδεξιά είναι σίγουρα ενωμένη και υπάρχει και στοργή μεταξύ των ηγετών. Οι άνδρες της Forza Italia μπορούν να είναι το μυαλό και η καρδιά αυτής της κεντροδεξιάς. Άλλωστε εμείς είμαστε που δημιουργήσαμε την κεντροδεξιά, είμαστε εμείς που μεγαλώσαμε πολλούς νέους, πολύ ικανούς ηγέτες». Η 43χρονη Τζόρτζια Μελόνι, ήταν υπουργός του Μπερλουσκόνι, ο οποίος την εμπιστεύτηκε παρά το «σκληρό» παρελθόν της (ήταν σε νεότερη ηλικία στέλεχος του MSI). Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει πως για το ΕΛΚ πως «είμαστε η πρώτη ηπειρωτική πολιτική οικογένεια, η μεγαλύτερη και η πιο διαδεδομένη σε όλες τις χώρες. Οι κατευθυντήριες ιδέες μας, οι ισχυρές αξίες στις οποίες βασίζεται η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, είναι οι ιδέες μας, είναι οι αξίες μας». Από την πλευρά της η επικεφαλής του εθνικοσυντηρητικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας, που σηκώνει το λάβαρο του «Θεός, πατρίδα, οικογένεια», ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητά της είναι η επιβεβαίωση της ισχύος του εθνικού Δικαίου έναντι του ευρωπαϊκού. Αυτά στο ΕΛΚ δεν γίνεται να ακουστούν και να προταχθούν. Το πραγματικά εντυπωσιακό εδώ είναι η σύγκλιση διαφορετικών τάσεων στους κόλπους της ιταλικής Δεξιάς, για τη δημιουργία ενός συμπαγούς πατριωτικού και δεξιού μετώπου. Αυτά εμείς εδώ τα βλέπουμε δυστυχώς με τα κιάλια.






www.elora.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply