Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Η αίσθηση της μοναξιάς και ο εγκλωβισμός προς μία φαύλη πραγματικότητα δίχως αδιέξοδο, συνιστά μία πλασματική πραγματικότητα την οποία το ίδιο το σύστημα, δημιουργεί ούτως ώστε να απαγοητεύει τους ανθρώπους.

Είναι πρόδηλο ότι ημείς ως κατ’ εικόνα του Θεού, επιδιώκουμε πολλές φορές εσφαλμένως  να δημιουργήσουμε σχέσεις, πλην όμως πολλές φορές άνευ πνευματικής καθοδήγησης αποπροσανατολιζόμαστε.

Η ακεραιότητά μας εντός μίας παρακμιακής κοινωνίας η οποία επιδιώκει την συσκότιση της αληθείας, την σύγχυση, την κατασυκοφάντηση των ιδεωδών και των αξιών, διότι δια της ισοπέδωσης των πάντων επιβάλλεται η συλλογική κατάθλιψη και εξ αυτού του λόγου, ο άνθρωπος δια την μηδενιστικής εκδοχής και ερμηνείας των πάντων καθίσταται επιρρεπής προς την χειραγώγηση και την προπαγάνδα του ανθρωποβόρου συστήματος το οποίο προπαρασκευάζει έναν άνθρωπο, υποχείριο έρμαιο, της φερόμενης πολύφερνης πανθρησκείας.

Οι κοσμ-εξουσιαστές κατατείνουν προς την καθολική αλλοτρίωση του ανθρώπινου προσώπου, σκοπούν εις την εκρίζωση της πίστως εκ της καρδιάς του, ακριβώς δια να δύνανανται οι ίδιοι να σφετερίζονται την απελπισία του και την έλλειψη πνευματικής πυξίδας εις την ζωή του και τοιουτοτρόπως να τον χειραγωγούν ένθεν κακείθεν.

Ο άνθρωπος δίχως Θεό, καθίσταται ανερμάτιστος και τεθλιμμένος, διότι ουδόλως έχει ικανοποιητικές απαντήσεις περί των μειζόνων υπαρξιακών ζητημάτων του, δοθέντος ότι, η έκπτωτος φύση του ανθρώπου εκ του Παραδείσου, καθίσταται εξ ορισμού θνησιγενής και υπόκειται επί καθημερινής βάσεως, εις την αδυσώπητη φθορά του πεπερασμένου χρόνου, άχρι εσχάτων.

Ο Κύριος Ημών Ιησού Χριστός, δια της θυσιαστικής Αυταπαρνήσεως του Του, καταδέχθηκε και έγινε θνητός ένεκεν της παράφωρης αγάπης δια τα δημιουργήματά του, επέτρεψε προς τους ανθρώπους να τον Σταυρώσουν και Αναστήθηκε μεταλαμπαδεύοντας προς άπαντες το χαρμόσυνο μήνυμα της καταλύσεως του Θανάτου με τον Θάνατο του.

Ο Υιός του Θού, καθίσταται ο οδοδείκτης της Ζωής μας και με την κατάδυση εις τον Άδη, ανεδύθη πανηγυρικά και εκκωφαντικά Νικητής, χαράσσοντας απαρασάλευτα εις τους αιώνες των αιώνων, την Αλήθεια και την Αιώνια Ζωή.

Ημείς, έχοντες το μεγαλύτερο δώρο, το Ιερό Βάπτισμα, επιδιώκουμε ελεύθερα, να ακολουθήσουμε τα διδάγματα του Κυρίου μας, με όλες τις ατέλειες μας, τις παθογένειες και τις αδυναμίες, πλην όμως να μην λησμονούμε ότι ο Θεός ευρίσκεται πανταχού παρών και δη κείται εγγύς μας δια της στρατιάς των Αγγέλων αλλά και των Αγίων και μας προστατεύουν.

Ο Ιησούς ευρίσκεται πλησίον μας, αρκεί να τον αναζητήσουμε δια της Προσευχής, να τον καλέσουμε διότι είμεθα αυτεξούσιοι και ημείς αβίαστα δέον όπως ενεργήσουμε προκειμένου να ανακαλύψουμε το μεγαλείο της ζώσης Ορθοδόξου παραδόσεώς μας αλλά και την απτή αξιοθαύμαστη παρέμβαση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού ει τον βίο μας.

Η μοναξιά καταρρίπτεται, δια της παρέμβασης του Θεού, τα αρνητικά συναισθήματα μετασχηματίζονται σε θετικά δια της πίστεως και της προστασίας μας υπό του Θεού, αρκεί ημείς να πιστέψουμε και να προσκαλέσουμε τον Θεό εις την Ζωή μας.

Δοξασμένο τον όνομα του Κυρίου μας, ο οποίος μας προστατεύει αθόρυβα, διακριτικά, από υπερεκχειλίζουσα αγάπη, σε κάθε πτυχή και έκφανση του βίου μας, πέραν όμως από της αρωγής την οποία απλοχερώς μας προσφέρει, συν τοις άλλοις, μας προστατεύει με τον Ιδικό Του τρόπο, πράγμα το οποίο συνειδητοποιούμε εναργώς εκ των υστέρων εις την ζωή μας, διότι ο Θεός συνεργεί σιωπηρά, ούτως ώστε να δρομολογηθούν τα πράγματα προς μία ορισμένη κατεύθυνση επ’ ωφελεία μας.

Η Ζωή μας χωρίς τον Θεό, αποτελεί κατάθλιψη, δίχως νόημα, χαρά και ελπίδα, ένα βάρος το οποίο καθίσταται αδύνατο να το αντιμετωπίσουμε ένεκεν της εξ ορισμού αδύναμης φύσεως μας, καθότι είμεθα εξ ορισμού θνησιγενείς εισέτι και εάν προοδεύσουμε ή εάν ορισμένοι μεγαλόσχημοι επικαλούνται σκοτεινές δυνάμεις δια να κυριαρχήσουν επί του Κόσμου, βλάπτοντας το πρόσωπο του Θεού, ήτοι τον άνθρωπο, ή αποπειρώνται αλαζονικώς εξ ευηθείας, να το διαστρεβλώσουν, υπολαμβάνοντας εξ οικτράς πλάνης οι ίδιοι ότι είναι μικροί Θεοί.

Δόξα τω θεώ, Κύριε Ημών Ιησού Χριστέ Ελέησον Ημάς.

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply