Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Ο Σεβ. Τοποτηρητής χιειροθέτησε δύο ιεροψάλτες στο Σταυροχωρι Κιλκις

 

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Εσπερινός της Θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ομώνυμο ιερό ναό στο Σταυροχώρι Κιλκίς. 

 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος τοποτηρητής Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ Δημήτριος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό και προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Παντελίδη καθώς και από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

 

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου όπως αυτό προαναγγέλθηκε και προεικονίσθηκε στην Παλαιά Διαθήκη. Από εκεί αντλήθηκε το όνομά της Μαριάμ, από τα χαρίσματα που είχαν, εν σμικρώ και περιορισμένω οι γυναίκες εκείνες που η ακροστιχίδα των ονομάτων τους συναπετέλεσαν το χαριτόβρυτο όνομά της, με την εξής διαφορά: η Πάναγνος Μητέρα του Εμμανουήλ, που στήν Παλαιά Διαθήκη εμφανιζόταν ως ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος, είχε σε πανυπερτέλειο βαθμό τις αρετές αυτών των γυναικών. Και προέτρεψε τους πιστούς όχι μόνον να επικαλούνται οι ίδιοι την Παναγία, αλλά και να το διδάσκουν στα παιδιά τους να την παρακαλούν. Γιατί μόνον αυτή είναι που ταχέως προφθάνει και έρχεται όταν εμείς την επικαλούμεθα και μας διασώζει από κάθε κίνδυνο και ανάγκη. Είναι απαραίτητο τα παιδιά να κάνουν το σταυρό τους όταν προσεύχονται, αλλά και όταν φεύγουν από το σπίτι να επικαλούνται την βοήθειά της. Κανείς άλλος δεν σώζει τα παιδιά μας, ούτε οι γονείς, ούτε οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Η Παναγία, όταν προσφεύγουμε καθημερινά σε αυτήν όχι απλώς ακούει τα αιτήματά μας, αλλά τα ικανοποιεί δια της χάριτος του Υιού της και Θεού μας. 

 

Ο Νόβακ Ντζόκοβιτς, κορυφαίος σέρβος τεννίστας, ομολογεί σε κάθε ευκαιρία: είμαι πάνω από όλα χριστιανός ορθόδοξος. Κάνει πολλές φορές το σταυρό του στο γήπεδο που αγωνίζεται. Δεν διστάζει να εκφράζει δημοσίως την αγάπη του για την ορθοδοξία σε κάθε ευκαιρία. Προσεύχεται και κάνει τον σταυρό του πριν από κάθε αγώνα. Φέρει σταυρό γύρω από το λαιμό του και όπως διατρανώνει με απλότητα, η πίστη του στον Χριστό αξίζει περισσότερο από τους 70 τίτλους που έχει κερδίσει από την αρχή της καριέρας του. 

 

Αλλά και για 2000 χρόνια η Παναγία είναι το προσφιλέστερο πρόσωπο στην ανθρωπότητα. Το τιμαλφέστερο κειμήλιο του Παρακλήτου, που την επισκίασε όταν σκήνωσε στην γαστέρα της ο άσαρκος Λόγος και έτεκε τον Ένα της Τριάδος. Είναι η μετά Θεόν θεός, η τα δευτερεία της Τριάδος κατέχουσα. Γι᾽ αυτό και η παρρησία της έχει πολλή ισχύ και στην παρούσα αλλά και στη μέλλουσα ζωή. 

 

Η Παναγία είναι για όσους την επικαλούνται με καθαρή καρδιά και με πνεύμα μετανοίας, η γέφυρα που ενώνει τα διεστώτα, την γη με τον ουρανό. Είναι ακόμη η κλίμακα που όχι μόνον ανεβοκατεβαίνουν οι άγγελοι φύλακες ενός εκάστου εξ ημών αλλά και ανεβαίνουν οι άνθρωποι με την συνηγορία της προς την Άνω Ιερουσαλήμ, τη βασιλεία του Θεού. Αναρίθμητα τα θαύματα που τελούνται όταν προστρέχουμε στην προστασία της. 

 

Ο Σεβασμιώτατος έφερε ως παράδειγμα, αυτό της αρχιλοχίου Βασιλικής Πλεξίδας, που όπως αφηγήθηκε, όταν προσέκρουσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε στα ηλεκτροφόρα καλώδια, επικαλέσθηκε αμέσως, κάνοντας το σταυρό της, την Κυρία Θεοτόκο για να την βοηθήσει. Τότε η Παναγία εμφανίστηκε ολοζώντανη, ξεβίδωσε τα πριτσίνια που ήταν στερεωμένο τό κάθισμά της και την διέσωσε με τη θαυματουργική της παρέμβαση. Αυτό συνέβη γιατί είχε συνδεθεί στη ζωή της προσευχητικά με την Παναγία, αφιερώνοντας την καρδιά της στην δική της απαντοχή. Σε όσους την επικαλούνται με πίστη, δεν αφήνει αναπάντητο το αίτημά τους. 

 

 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τοποτηρητής Μητροπολίτης χειροθέτησε δύο Αναγνώστες, τους Παντελίδη Στυλιανό και Παπαδόπουλο Ευθύμιο, οι οποίοι διακονούν με ζήλο και αφοσίωση στο Ιερό Αναλόγιο της ενορίας και τόνισε σ’ αυτούς πως αποτελούν μέρος του κατώτερου κλήρου και τους ευχήθηκε να διάγουν ζωή ηθική και άμεμπτη.

 

Κατά τη διάρκεια της Αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος έδωσε μεγάλη χαρά στα μικρά παιδιά, προσφέροντάς τους στο καθένα χωριστά από ένα κομμάτι άρτου.

 

 

Επίσημοι που παρέστησαν στον Εσπερινό ήσαν:

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.   Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης

Ο κ. Θωμαΐδης Γεώργιος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς

Ο κ Ευαγγελος Μαυρογόνατος πρόεδρος της ένωσης απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς

Ο κ. Περπερίδης Γεώργιος τέως Διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου

 

 

 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply