Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΑΝΤΑΙΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης

‘’Η Επτάκωμος Σάντα’’ ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Επτάκωμης Σάντας του Πόντου που τελέστηκε χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας παρουσία και του Αντιδημάρχου Κιλκίς Γιάννη Χατζηαποστόλου όπως και του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Σάντας Χριστόφορου Γαβρά.

 Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Σανταίων και κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές.

Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το ολοκαύτωμα της ηρωικής Επτάκωμης Σάντας του Πόντου και την καταστροφή της από το στρατό των Νεότουρκων και τους τσέτες.

Το Σεπτέμβριο του 1921 γράφτηκε ένα ακόμη πικρό κεφάλαιο στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ανυπότακτη Νέα Σάντα παραδόθηκε στις φλόγες και οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοί της εκτοπίστηκαν βίαια από τον τόπο τους. Τιμούμε τα θύματα του ολοκαυτώματος και μνημονεύουμε με περιεκτικές εκδηλώσεις όπως αυτή τη θυσία των προγόνων μας αξιώνοντας τη δικαίωσή της δήλωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς.  

Τις εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι Σύλλογοι της Νέας Σάντας και του Παντελεήμονα και αδελφά ποντιακά σωματεία από την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. 




About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply