Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΡΥΘΥΜΙΑΔΗ! - ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


 

Οι τουρκικές Αρχές κλιμακώνουν τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, καθώς ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος.

Σύμφωνα με πηγές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές Αρχές θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Σε επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα thestival.gr μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00, τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα, αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».

Την ίδια ώρα, στη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων για το τουρκικό κράτος βρίσκεται και ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Εντούτοις, τον γύρισαν πίσω από τα Ύψαλα, απαγορεύοντάς του να συνεχίσει το ταξίδι του· και αυτός είχε τελικό προορισμό την Παναγία Σουμελά.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσους και ποιους Έλληνες πολίτες περιλαμβάνει η λίστα των Τούρκων. Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος από τότε που ξεκίνησαν οι εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης.

Βέβαια, το ζήτημα με την κράτηση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη έχει ευρύτερες διαστάσεις λόγω του θεσμικού του ρόλου και με δεδομένο ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει «να υποστηρίξει με φυσική παρουσία το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην προσπάθειά του να δώσει νέα ζωή στα μνημεία της Ορθοδοξίας στον Πόντο και την Μικρά Ασία».

 Έτσι, το νέο ερώτημα που εγείρεται είναι εάν θα πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και αν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ή τοποθέτηση.

Μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντινίδης.






https://www.pronews.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply