Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε΄ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΙΝΊ ΤΟΥ ΓΕΝΆΡΧΟΥ,ΤΩΝ ΡΩΜΙΏΝ-ΕΛΛΉΝΩΝ-ΠΑΤΡΙΆΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΌΛΕΩΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΡΏΜΗΣ, ΑΓΊΟΥ ΕΘΝΑΠΌΣΤΟΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΊΟΥ ΤΟΥ Ε, ΣΤΙΣ 10/4/1821.

Η ΈΓΚΛΕΙΣΤΗ ΠΟΛΛΑΠΛΏΣ ΧΡΟΝΊΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΏΣ, ΩΣ ΈΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ, ΘΎΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΊΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΌΛΕΩΣ ΚΑΙ ΝΕΆΣ ΡΏΜΗΣ.

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.

Ως Ρωμαίικη Συνείδηση-Αφύπνιση Κουφαλίων, από το ημέτερο τοπικό blog μας, ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot, καθώς ατύπως, έτσι ονομάζουμε τις επιμέρους δράσεις μας, των εν γένει κινήσεως μας, εν μέρει που δραστηριοποιούμαστε κοινωνικώς, εις τον πολυποίκιλο χώρο του διαδικτύου, της μεταφοράς των ιδεών της επικοινωνίας, και λόγω σαφώς της απομονωμένης πανδημίας του Κορωνοιού. Εν ολίγοις Προτείνουμε εμφανώς Ανεπιφύλακτα, εις την Γενέτειρα μας τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, να αλλαχθεί επειγόντως, η Κεντρική-Βιτρίνα, Πλατεία του Δημαρχείου των Κουφαλίων, της επίσημης Έδρας του Δήμου Χαλκηδόνας. Διότι πολλαπλώς μας ενθυμίζει, χρονίως αλγεινώς, σαφώς εμπαθώς, συμφεροντολογικά κομματικώς δια των καταλοίπων τους, ονομάζεται ως Ανδρέα Παπανδρέου, και μάλιστα την Εγκαινίασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται, δια των πολλαπλών μας συνειρμών, θέλοντας και μη, εν έτη του 1998. Εν τω μεταξύ και να Μετονομασθεί, ως Αγίου Εθνομάρτυρα Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης Γρηγορίου του Ε. Εν συνεχεία εκ του εθνοσωτήριου ιστορικού του διαχρονικού γίγνεσθαι, που απαγχονίστηκε, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, στις 10 Απριλίου του 1821, έμπροσθεν εις στην θύρα, του σκλαβωμένου Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Παράλληλα από τους αναρίθμητους βάρβαρους και υποανάπτυκτους Οθωμανούς Τούρκους του Σουλτάνου, εξαιτίας αφορμής, της ενεργής συμμετοχής του, εις την Φιλική Εταιρία, των επαναστατημένων ραγιάδων και γκιαούρηδων, κατά την εχθρική καθεστωτική Οθωμανική Ορολογία του όρου, Ρωμιών Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλήνων. Εν τω μεταξύ θεωρούμε ότι συμβολικώς Πάντοτε, δια των ένθεων διαχρονικών Προτύπων της φιλοπατρίας, των αξιών μας εν πολλοίς. Ως εκ τούτου εις τα 200 χρόνια συμβολικώς πάντοτε, της Ορθόδοξης Ρωμαίικης Ελληνικής Επαναστάσεως 1821-2021, θεωρείται ότι το Αξιομνημόνευτο και Αρτιότερο, Καλύτερο εν πολλοίς, μπορούμε να προβάλλουμε προωθώντας. Εν προκειμένω ώστε εν γένει, κάτι επιτέλους να βρούμε, για να μας Ενώσει χειροπιαστά όλους, έστω και εν τάχει επιδερμικώς. Επειδή το μόνο κοινό, που υποτίθεται έχουμε όλοι μας, θεωρείται η αμώμητος, Πατροπαράδοτη Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη. Εν αντιθέσει καθώς, η ακανθώδη κομματική σαπίλα, της διχαστικής διχόνοιας, των ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν φιλονικιών, δια των διαξιφισμών των διενέξεων, μόνο μας χωρίζει. Συν τοις άλλοις, για να μην ξεχάσουμε, την επιμέρους καταγωγή της ταυτότητας μας, και εν γένει κληρονομιάς, που μας άφησαν ως εσαεί παρακαταθήκη, οι Επαναστατημένοι Πρόγονοι μας, κινούμενοι για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία.

 

Εν τω μεταξύ από τότε που συνέβησαν και διαδραματίστηκαν, όλα αυτά τα δραματικά και αιματηρά γεγονότα, των επαναστατικών συμβάντων, των αναβρασμών. Εν προκειμένω της βάρβαρης και αποκρουστικής Αγχόνης, περνώντας την οι αιμοδιψείς αποκρουστικοί δήμιοι του, Οθωμανοί Τούρκοι του Σουλτάνου, αγρίως βιαίως, κακήν κακώς ακαλαίσθητα, εις τον Άγιο Λαιμό, του Γενάρχη του Γένους μας, των Ρωμιών Ορθοδόξων Χριστιανών Πατριαρχικών Ελλήνων, Αγίου Εθνομάρτυρα Γρηγορίου του Ε. Εν ολίγοις ως ένδειξη εμφανέστατης Διαμαρτυρίας, η Θύρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, παραμένει ερμητικώς έγκλειστη από τότε, όλα αυτά τα πολλαπλά έτη που παρήλθαν, για να μας ενθυμίζει περίτρανα πολλαπλώς, την πολυποίκιλη προσφορά που επέδειξε, της έμπρακτης Σταυρικής θυσίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, εις στην απελευθέρωση του Γένους, των Ρωμιών Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλήνων. Επιπροσθέτως εύλογο χειροπιαστό μιμητικό παράδειγμα, προφανής ενθύμησης και μη εσκεμμένης αγνοίας, δια της συσκότισης της λήθης, θεωρείται στον προαύλιο χώρο, της Εκκλησίας εις την Μηχανιώνα, προς Τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγιά μας. Καθώς υπάρχει ένας Μεγαλοπρεπέστατος Μπρούτζινος Ανδριάντας, του Αγίου Εθνομάρτυρα Πατριάρχου μας, Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, του Αγίου Γρηγορίου του Ε, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα, το σκοινί που βρίσκεται μέσα εις στον Άγιο λαιμό του, ώστε να μας ενθυμίζει εν πολλοίς, την έμπρακτη Σταυρική Εθνική του Θυσία, της Προσφοράς στην απελευθέρωση του Γένους μας. Επομένως δεν νομίζω, πως χρειάζεται να γίνει καν, ιδιαίτερη σοβαρή σύγκριση, το βρίσκω περιττό και ανούσιο, των δύο Αυτών αμφότερων, ιστορικών Επιφανών Προσώπων. Αφενός μεν, του Αγίου Εθνομάρτυρα Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, του Γρηγορίου του Ε, και αφετέρου δε, με τον πάλαι ποτέ, Πρωθυπουργό της χώρας μας, τον λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, από το 1981-1989, 1993-1995, εξαιτίας αφορμής ως είθισται, του ιδιοτελέστατου, κατά το συμφεροντολογικό δοκούν, του αμιγώς κομματικού στρατού του. Εν κατακλείδι εάν επιθυμούνε διακαώς, να αποτινάξουμε από επάνω μας, την εμφανέστατη πνευματική μας σκλαβιά εν πρώτης, και μετέπειτα θέλοντας και μη, την σωματική μας. Ως εκ τούτου θα πρέπει να μάθουμε, να έχουμε στην ζωή μας, ένθεα Πρότυπα ενεργής Φιλοπατρίας, Αυτοθυσίας και Αυταπαρνήσεως εν πολλοίς. Εκ νέου του γενικού συλλογικού καλού, του Εμείς, δια της Πατρίδας, και μη εγωϊστικά της ατομικής συμφέρουσας κομματικής παρτίδας, μέσω της Ρωμαίικης Θυσίας, και εν γένει της Προσφοράς, και όχι εμπαθέστατους, ακραιφνώς ιδιοτελώς κινούμενος, στείρους και άγονους, δια του θεαθήναι των εντυπώσεων, και των πολλαπλών τους σκοπιμοτήτων πολυποίκιλων κομματαρχών.

 

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Λέμε δυνατά αυτά που οι άλλοι ψιθυρίζουν.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Θεριά οι άνθρωποι το Φως δεν το σηκώνουν, χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε Σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλής.

Μην κάνετε παρέα και λύκους θα σας μάθουν να ουρλιάζετε να κάνετε παρέα με Αετούς να σας μάθουν να πετάτε.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot     

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply