Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ: «ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» - ΜΟΜΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Με σημερινές της δηλώσεις, η Επιτροπή Βιοηθηκής και η Επιτροπή Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζει ότι η καθιέρωση ενός «διαβατηρίου εμβολιασμών» στην Ευρώπη, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ρίχνοντας έτσι μομφή και στην κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη που από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έχει επιδοθεί σε μια ανεξήγητη μανία να πείσει ότι πρέπει η ΕΕ να προχωρήσει στο "φακέλωμα" της υγείας κάθε πολίτη με αφορμή τον εμβολιασμό.

Η ιδέα ενός «διαβατηρίου εμβολιασμού», που θα δίνει στον κάτοχό του δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης που θυμίζουν την ύπαρξη του επονομαζόμενου «κίτρινου δελτίου», του πιστοποιητικού εμβολιασμού του ΠΟΥ που απαιτείται στην είσοδο πολλών χωρών της Αφρικής ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Μάλιστα η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τους ευρωπαίους ομολόγους του, με την πρόταση δημιουργίας ενός «πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού», ενίσχυσε μια συζήτηση με έντονα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν μεταφέροντάς τη σε θεσμικό επίπεδο αλλά το Συμβούλιο της Ευρώπης θέτει το ζήτημα σε άλλη βάση και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η "φιλοευρωπαϊκή" κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη θα το ακούσει ή θα συνεχίσει τον δικό της "αγώνα".

Όπως σημειώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι παρεμβάσεις αυτές κατέστησαν αναγκαίες σε μια εποχή όπου, οι εκστρατείες εμβολιασμού συνοδεύονται από την προθυμία να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας, από την απειλή της πανδημίας COVID-19, και το ζήτημα της «άδειας εμβολίου» τίθεται στην Ευρώπη καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η Επιτροπή Βιοηθικής ζητεί προσεκτική συζήτηση, σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει ένα τέτοιο πέρασμα και σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των ατόμων θα προστατεύονται.

Κάνει δε διάκριση, μεταξύ ιατρικών και μη ιατρικών σκοπών για τη χρήση τέτοιων «αδειών» και εξετάζει τα ζητήματα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικές γνώσεις.

Η Επιτροπή Βιοηθικής συμφωνεί επίσης με τα συμπεράσματα της Γενικής Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι «η καταπολέμηση της τρέχουσας πανδημίας εξαρτάται, πάνω από όλα, από τις αυξημένες προσπάθειες παραγωγής και χορήγησης εμβολίων, με ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα σε ευάλωτες καταστάσεις, έτσι ώστε οι περιορισμοί στις ατομικές ελευθερίες και οι περιορισμοί που επιβάλλονται μπορούν να αναθεωρηθούν σταδιακά καθώς ο πληθυσμός αποκτά μεγαλύτερη ασυλία, λαμβάνοντας υπόψη τις αποκτηθείσες επιστημονικές γνώσεις ».

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Σύμβασης Προστασίας Δεδομένων ζητεί να τηρούνται αυστηρά οι διασφαλίσεις προστασίας δεδομένων στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού Covid-19, καθώς και σε πιστοποιητικά που βεβαιώνουν τον εμβολιασμό, τα αποτελέσματα αρνητικών δοκιμών ή μια προηγούμενη μόλυνση.

Προειδοποιεί επίσης ότι η χρήση τέτοιων πιστοποιητικών εμβολιασμού - ή εκείνων που περιέχουν τα αποτελέσματα αρνητικών εξετάσεων ή μιας προηγούμενης μόλυνσης Covid-19 - για μη ιατρικούς σκοπούς, θέτει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά, ιδίως όσον αφορά το δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων και την αρχή της μη διάκρισης.

Επομένως, καταλήγει, όλα τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούν την επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τον εμβολιασμό και τις αρνητικές δοκιμές, πρέπει να σέβονται τις αρχές της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της μη διάκρισης.

Συγκεκριμένα, πρέπει να χρησιμοποιούνται βάσεις δεδομένων, που βασίζονται σε ευαίσθητα δεδομένα, διασφαλίζοντας τον αυστηρό σεβασμό του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων.

Η επιτροπή συνιστά αποκεντρωμένες λύσεις, τόσο για την αποθήκευση των δεδομένων που περιέχονται σε αυτά τα πιστοποιητικά, για παράδειγμα, σε κινητές συσκευές χρηστών, όσο και για τα δεδομένα που συλλέγονται από εθνικά συστήματα πληροφορικής που υποστηρίζουν προγράμματα εμβολιασμού.









https://www.pronews.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply