Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (ΑΡΘΡΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Η ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΑΥΡΙΚΉ ΘΥΣΊΑ ΤΗΣ ΑΓΆΠΗΣ.

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.

Μια εκλεκτή αγαθή ιδιαίτερη καλοπροαίρετη ψυχή, ο Σεβαστός Ομογενής Συνταξιούχος Ιατρός, Υψηλόβαθμος Ειδικότητας Γενικός Αγγειοχειρούργος-Θωρακοχειρούργος ονόματι Τ-Ι, ορμώμενος επί 50 ολοκλήρων συναπτών ετών εις την Γερμανία, με καταγωγή από το παρακείμενο χωριό του Προχώματος. Αποφάσισε σεμνώς ηπίως, μετριοπαθώς διακριτικώς, την Ορθόδοξη Θεολογική εν μέρει τοπική υπέρβαση, ώστε να ανορθώσει εκ Πνεύματος Αγίου, έναν Ταπεινό Ξύλινο Ιερό Άγιο Ζωοποιό Σταυρό. Εν γένει το Σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως μας, στην επίσημη Εορτή της Αγίας Ορθοδοξίας του 2021, των Ανορθώσεων των Ιερών Αγίων Εικόνων, εκ της Αγίας Θεοδώρας εν έτη 842μχ. Ως εκ τούτου πέριξ εις την απαρχή της ανηφορικής Διασταύρωσης, του Ημέτερου τοπικού Ιερού Ησυχαστηρίου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά των Κουφαλιών. Εν ολίγοις του Κτήτορα και Ιδρυτή του Πάλαι Ποτέ Πνευματικού Καθοδηγητή, του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Πατήρ Ιωαννικείου Κοτσώνη. Εν συνεχεία καθώς μόλις ξεκινάει ο δρόμος ο ανηφορικός προς το εν λόγω Μοναστήρι, η αλλιώς της Μετάνοιας του καθενός μας, δίπλα στα υπόλοιπα Τρία μικρά Εκκλησάκια του δρόμου, ως κατεξοχήν Ομολογιακό Ορθόδοξο, Χριστιανικό Πνευματικό Τάμα του Πιστεύω. Επί τοις χειροπιαστής έμπρακτης ουσίας, ανορθώθηκε ως κατεξοχήν, δεύτερη αναγκαστική επιλογή, πνευματικής λύσεως δια της διαφυγής, προσωπικής Απομονωμένης ταπεινής Προσευχής του καθενός, λόγω και της πανδημίας της καραντίνας του Κορωνοιού. Επειδή το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, τις περισσότερες φορές είναι έγκλειστο θέλοντας και μη, εξαιτίας της απομονωμένης καραντίνας που έχει επιβληθεί, όπως επίσης και οι Τοπικές Εκκλησίες των πέριξ Ενοριών, ή στην καλύτερη περίπτωση, με πάρα πολύ περιορισμένους πιστούς, καθώς υπολειτουργούν εν πολλοίς. Επομένως ενδείκνυται εν τάχει, ως Προσωπικό καταφύγιο Πνευματικής διαφυγής, τροφής, Θρησκευτικής Ορθόδοξης Επιλογής, δια της περισυλλογής. Διότι δεν είναι ότι καλύτερο, την τελευταία εικόνα που θα αποκομίζει ο εκάστοτε θρησκευόμενος προσκυνητής, του Άνω Σχώμεν τας Καρδίας, να είναι ως συνήθως, μια διαρκώς σιδερένια έγκλειστη θύρα, του Ιερού Ησυχαστηρίου. Άρα θεωρήσαμε σκόπιμο και επιτακτικό, με τους ελαχίστους πνευματικούς οφθαλμούς που μας συνοδεύουν.

 

Ως εκ τούτου ότι εάν η τελευταία του εικόνα, μόλις κατέρχεται του ανηφορικού δρόμου του Ιερού Ησυχαστηρίου του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, δια της εμφανής του απογοητεύσεως, του μη Ορθόδοξου Εκκλησιασμού του. Εν αντιθέσει ώστε να αντικρίζει έξωθεν, έναν Περιποιημένος Ξύλινο ταπεινό Σταυρό, με ότι αυτό τον συνοδεύει αλλά και συνεπάγεται, θα αντλεί περαιτέρω αποθέματα Πνευματικής δυνάμεως, μη φεύγοντας εντελώς και πλήρως, στεγνός άδειος, από Χριστιανική Ορθόδοξη Πνευματική υποδομή της κατηχήσεως. Παράλληλα εκ νέου, όπως επίσης ανορθώθηκε, και για τους πέριξ κυρίως τοπικούς συνανθρώπους μας, που κατοικούν στις εργατικές κατοικίες, αλλά και των παρακείμενων οικιών. Εν τω μεταξύ καθώς, δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα, του απαραίτητου επιβεβλημένου αυτοκινήτου τους, για να τους μεταφέρει, εις το Τοπικό Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Συν τοις άλλοις, αλλά και με τα πόδια, δεν διαθέτουν τις περισσευούμενες νεανικές ψυχικές δυνάμεις των αποθεμάτων, ώστε να διασχίσουν την ανηφορική διαδρομή του 1,5κμ, για να το προσεγγίζουν. Άλλωστε ο απομονωμένος ερημικός δρόμος, ιδίως τις βραδινές ώρες, δίχως τον πρέπων φωτισμό, της απαραίτητης σιγουριάς δια της καλαισθησίας, δεν ενδείκνυται για ασφαλή διαδρομή περιπάτου. Άρα αυτός ο κοντινός, πέριξ Ξύλινος Ζωοποιός Άγιος Σταυρός, δίπλα στη Διασταύρωση του δρόμου, κάπως εν μέρει θα τους εξυπηρετεί, αναπαυόμενους πνευματικώς, τις Θρησκευτικές τους ανάγκες. Εν συνεχεία ανεγέρθηκε, από τον Επιστήμονα διακεκριμένο Ιατρό, ώστε να Τιμήσει Νοερώς Καρδιακά Πνευματικώς, διότι οι εκάστοτε άνθρωποι, άρρωστοι ασθενείς, εν μέρει δεν είναι μόνο επιλεκτικώς μονομερώς αμετροεπώς, κοσμικό σαρκικό σώμα. Εν αντιθέσει αλλά και Ορθόδοξη Χριστιανική, αθάνατη αιωνίως ψυχή, της Πνευματικής Μεταθανάτιας Κλίνης. Εν συνόλω όλους αυτούς τους πολλαπλούς διαχρονικώς χρονίως, ασθενείς αρρώστους του, του Μισού Αιώνος Σεβαστής διακριτής, Ιατρικής Επιστήμης του, καθώς πέρασαν από τα χέρια, του Χειρουργείου Νοσοκομείου. Εν τω μεταξύ νιώθω την περισσή αμέριστη ανάγκη, να τον ευχαριστήσω εκ των προτέρων, εκ βαθέως καρδίας, και προφανώς για ευνόητους λόγους, επιθύμησε την αφάνεια της ταπεινής ανωνυμότητας του, για την ένθεη χειρονομία του αυτή, εις τον τόπο μας. Διότι σε τούτους, τους εμφανώς συγχυσμένους χαλεπούς και οδυνηρούς γκρίζους καιρούς που ζούμε, των πολυποίκιλων ακραιφνών κοσμικών δύσκολων και ανυπέρβλητων αντιξοοτήτων, μας προσφέρει απλοχέρως, Πνευματικά Θεολογικά αντισώματα, αντιστασιακών αισθητηρίων, Ένθεων Ορθοδόξων Χριστιανικών Προτύπων.

 

Παράλληλα ώστε να αντλούμε Θείες επουράνιες δυνάμεις, εσαεί ευγνωμοσύνης περαιτέρω, στις Σωτήριες Αγιοπνευματικές Πατροπαράδοτες, του Άνω Σχώμεν τα Καρδίας, δια της Άνω θριαμβεύουσας Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, ως κατεξοχήν Ουρανοπολίτες. Ως εκ τούτου για να καταφέρουμε αξιοπρεπώς ασυμβίβαστα υπερβατικά, και μη δια της φοβικής αδιάφορης κοσμικής υποτέλειας μας, να συνεχίσουμε τον ακανθώδη ανηφορικό αγώνα της ζωής μας, ενωμένοι όλοι μαζί, κάτω από το Σύμβολο της σκιάς, δια της διαχρονικής Χριστιανικής Αγάπης, που θεωρείται ο ΣΤΑΥΡΌΣ. Εν συνεχεία πράττοντας και ενεργώντας, εις την εντελώς άγονη και εμφανώς άνυδρη, απνευμάτιστη Παιδαγωγικά, Πατερικά  ακαθοδήγητη και ακατήχητη, πνευματικώς περιοχή μας. Καθώς λόγω σαφέστατης ελλείψεως, της αγνοίας, δια της εν γένει τοπικιστικής εγωιστικής ζήλειας, αγνώμων και αχαριστίας, κατηχήσεως εν πολλοίς, καθώς προήλθε προ πολλού αλγεινώς. Εν μέρει δηλώνοντας κάποιες δυστυχώς, τοπικές θρησκευόμενες προσωπικότητες ανερυθρίαστα, αμετροεπώς, εντελώς αφρόνως απερίσκεπτα, επιδερμικώς κακοβούλως κοσμικώς, και εν γένει ανιστόρητα. Εν προκειμένω πως εάν δεν ήταν αυτός, εν ολίγοις ο Τοπικός Αρχιμανδρίτης Αρχιερέας, θα ήταν κάποιος άλλος. Επιπροσθέτως εμφανώς υποτιμώντας, όχι απλά την ιστορική νοημοσύνη μας, αλλά κυρίως την τόσο πολυσήμαντη πνευματική προσφορά, διαχρονικής διαδρομής Σταυρικής θυσίας, εις τον τόπο μας, μεταλαμπαδευόμενη εμφυσώντας, από Εμπειρική Ορθόδοξη Πατερική Πνευματικότητα, της κατεξοχήν Θεολογίας. Αφενός μεν, ο Σεβαστός ανώνυμος Ιατρός αυτήν την φορά, ένας άνθρωπος εντελώς άγνωστος, εις τον ευρύτερο τοπικό Θεολογικό χώρο, ο λεγόμενος Σύγχρονος Ιουδαίος Σαύλος εκ δυτικής αιρετικής εσπερίας. Εν τω μεταξύ δια του κατεξοχήν κοσμικού ορθολογισμού της νοησιαρχίας, της σχολαστικής διανόησης του Φραγκολεβαντινισμού τους, μεταμορφώνεται εναργώς μιμητικώς, σε άδολο και άκακο αρνίο, του Σωτήρος Ποιμένος Θεανθρώπου, Σταυρωθέντα και Αναστάντα Ιησού Χριστού. Εκ νέου ως εν μέρει Απόστολος του Θεού, των Εθνών του Αγίου Παύλου, σπέρνοντας τον Ένθεο Καλό Σπόρο του Θεού. Αφετέρου δε, καθώς εις τις τόσο ζοφερές και γκρίζες χαλεπές, αντιχριστιανικές ημέρες που διανύουμε, θέλοντας και μη, δεν συναντάς καθημερινώς ανθρώπους, με Εύτολμο Ομολογιακό Πνεύμα Πίστεως θυσίας.

 

Εν γένει να αποφασίζουν να Ομολογήσουν εν πολλοίς, Θαρρετά και Εύτολμα δια των Κατεξοχήν Χειροπιαστών εμπράκτων Πράξεων, την Ορθόδοξη Χριστιανική τους πίστη, του Πατροπαράδοτου δόγματος, καθώς απορρέει εξ Ανατολάς του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Εν κατακλείδι αμέριστη εργασιακή βοήθεια συμπαραστάσεως, αρωγής έμπρακτων υπηρεσιών προσφοράς, προσέφεραν οι συνδημότες μας, Δήμος Χατζηιωάννου με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, και τους αξίζουν πολλαπλά εύγε συγχαρητηρίων, όπως επίσης παράλειψη μου θα ήταν, να μην αναφερθώ και στην συνοδεία του, σε Μία Φιλόθεη Ευλαβέστατη Κυρία, ορμώμενη εκ Καλαμαριάς Β.Μ. Διότι χωρίς αυτούς τους Καλοπροαίρετους Ανθρώπους του Θεού, συν τον τοπικό νεαρό Ιερέα τον Πατήρ Χρίστο. Εν τούτοις που διακονεί στο παρακείμενο χωριό του Προχώματος, και επιτέλεσε τον καθιερωμένο Πατροπαράδοτο Αγιασμό του ευχελαίου, δεν θα μπορούσε να ανορθωθεί ευλαβικώς, το Σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως μας, ο ΞΎΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΌΣ ύψους 1,5μ ΤΟΥ Θεανθρώπου Μεσσία της Οικουμένης, του Αναστάντα Ιησού Χριστού μας. Ως εκ τούτου καταγράφω το εκάστοτε τοπικό αξιομνημόνευτο θέμα, του γεγονότος δια του ιστορικού ζητήματος των συμβάντων, το οποίο προφανώς θεωρώ, πως χρειάζεται επιμέρους προβολή προωθήσεως, και εν γένει αναδείξεως, μεταλαμπαδεύοντας και εμφυσώντας. Εν μέρει ώστε να καταφέρουμε να τον μιμηθούμε εν πολλοίς, και εμείς οι υπόλοιποι, την ένθεη χειροπιαστή πρωτοβουλία της Ανεγέρσεως του Αγίου και Ζωοποιοί ΣΤΑΥΡΟΎ, χειρονομία του αυτή καθώς ανέλαβε, ενώ του αξίζουν πολλαπλά εύγε συγχαρητηρίων. Εν τέλει ελπίζοντας και προσδοκώντας εν δυνάμει, ώστε να το αποτυπώσει ανεξίτηλα εις την καθάρια και αμερόληπτη, δια της αντικειμενικότητας μνήμης του, και ο λεγόμενος Ιστορικός του Μέλλοντος. Εν τούτοις εάν σαφώς του επιτρέψουν τα αμιγώς ακανθώδη τοπικιστικά ιδιοτελέστατα, πολυποίκιλα κομματικά καθεστωτικά συμφέροντα τοις πάσι, να καταγράψει καθάρια ανόθευτη ιστορική διαδρομή. Υστερόγραφο υποσημείωσης, πως όλοι εμείς, οι εν συνόλω μία ασήμαντη τοπική χούφτα άνθρωποι, έχουμε ένα ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα που μας συνοδεύει, οι κοσμικοί αμαρτωλοί κατά κόρον. Καθώς ευλαβούμαστε ιδιαιτέρως, τον  Άγιο Νεκτάριο 1846-1920 εν Αιγίνης, Επίσκοπο Πενταπόλεως, τον λεγόμενο Σύγχρονο Συκοφαντημένο Άγιο της Υπομονής, του Προηγούμενου Αιώνος, ενώ εκοιμήθη οσιακώς στις 9 Νοεμβρίου του 1920, όπως επίσης εναργώς μιμητικώς αλγεινώς, και τον τοπικό κατασυκοφαντημένο αγρίως, Γέροντα Αρχιμανδρίτη Πανοσιολογιότατο Πατήρ Ιωαννίκιο Κοτσώνη.

 

Υπενθύμιση εκ νέου, ότι και την σήμερον δυστυχώς ακανθώδη, υπάρχει εις τον Τόπο μας, διότι θέλοντας και μη, όλα μα απολύτως όλα, μας τον Υπενθυμίζουν περίτρανα αγέρωχα, την διαχρονική του πολλαπλή, Αξιομνημόνευτη Σταυρική παρουσία, της Προσφοράς των αναρίθμητων έμπρακτων, πολυποίκιλων θυσιών. Επιπροσθέτως για αυτό και η ολοφάνερη του απουσία, θεωρείται όχι απλώς αναντικατάστατη, αλλά εν ολίγοις μας λείπει εν πολλοίς. Καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια, ως τοπική θρησκευόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία, έναν Πανελλαδικώς Πασίγνωστο Γέροντα, Αρχιμανδρίτη Πατήρ Ιωαννίκειο Κοτσώνη, να τον στερούμαστε τις Πνευματικές τους νουθεσίες. Εν τω μεταξύ θεωρούμε ανεπιφύλακτα, ότι εάν ο Σεβάσμιος Γέροντας Πατήρ Ιωαννίκιος, ήταν στον τόπο μας, ως Πνευματικός Καθοδηγητής. Ως εκ τούτου σήμερα, θα είχαμε εντελώς διαφορετικό, πνευματικό βήμα υποδομής, όπως κανονικώς θα έπρεπε αλλά και όφειλε, δια της Τεραστίας Πολυποίκιλης, Πνευματικής του Προσφοράς Θυσιών, που προσέφερε εις τον τόπο μας, των Κουφαλίων, για όσους βεβαίως ελαχίστους, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, των απόρρητων καταστάσεων, δια των ιστορικών στιγμών. Εν αντιθέσει και δεν επιθυμούν να ξεχνούν εσκεμμένως επιλεκτικώς μονομερώς, δια της εμφανής κοντής τους, ιδιοτελέστατης συμφέρουσας μνήμης. Παράλληλα καθώς προφανώς είναι ενήμεροι δια ζώσης, από την αυθεντική ιστορική διαδρομή, όχι μόνο την Τοπική Θρησκευτική μας Ιστορία, αλλά κυρίως διαθέτουν, το ιδιαίτερο διακριτικό σεμνό ηπίως μετριοπαθώς, ταπεινό χάρισμα, των αυξημένων εσωτερικών πνευματικών διορατικών Προορατικών Οφθαλμών. Εν συνεχεία σαφώς και τους ελέγχει κατάφορα, η Ορθόδοξη Χριστιανική τους Πίστη, της Συνειδήσεως εν πολλοίς, της πατροπαράδοτης διαχρονικής διαδρομής, την έμπρακτη Χειροπιαστή του Προσφορά, της Σταυρικής Θυσίας. Εν ολίγοις ένας αγρίως κατασυκοφαντημένος πολλαπλώς Αρχιερέας, και θεωρούμε ανεπιφύλακτα, ακραδάντως εσωτερικώς ησυχαστικώς πνευματικώς, πως το εκάστοτε άδικο, δεν το ευλογεί ο Θεός. Εν προκειμένω απλώς το υπομένει εν μέρει, κατά Οικονομία, μέσω του αυτεξουσίου που παραχώρησε εις τους ανθρώπους, την ελεύθερη βούληση τους, δια της σωτήριας Μετάνοιας. Ως εκ τούτου ενώ είναι θέμα χρόνου και μόνο, ο Πανάγαθος και Οικτίρμων, Πολυέλαιος Πολυεύσπλαχνος, Τριαδικός και Τρισυπόστατος, Αδιαίρετος Ομοούσιος Θεός, της κατεξοχήν Σταυρικής Αναστάσιμης Ταπεινής Αγάπης. Εν τω μεταξύ να αποκαταστήσει την επιμέρους αδικία, φανερώνοντας την, εις στις σκληροτράχηλες και άκαμπτες, δια της εγωιστικής τους τοπικής ζήλειας, αλαζονικές και καθεστωτικές αδιάλλακτες καρδιές, με την ανόθευτη δαμάζουσα Κρυστάλλινη Αλήθεια του Ευαγγελίου, επειδή Σώζει ο νοών νοείτω. 

 

Μην κάνετε παρέα με λύκους, θα σας μάθουν να ουρλιάζετε, να κάνετε παρέα με Αετούς, να σας μάθουν να πετάτε.

Πέτα την ανθρωπιά σου, και από τον αφέντη πιάσου, και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός, και θα έχεις τα πρωτεία, στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Λέμε δυνατά αυτά που οι άλλοι ψιθυρίζουν.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν το σηκώνουν, Χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε Σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλης.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot. Καλό Στάδιο-Καλή Σαρακοστή-Καλή Μετάνοια.


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply