Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΕΙ Ο ΘΕΌΣ ΜΕΘ΄ΗΜΏΝ ΤΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot. e-mail karavagellis@gmail.com.

Το παρακάτω κείμενο που θα επακολουθήσει συν Θεού θέλοντος συμπορεύσεως συνεργασίας βοηθείας, θεωρείται συνέχεια των τριών προηγουμένων μου, με τίτλο Επικεφαλίδας, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ΣΥΜΠΌΡΕΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΊΑ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΎ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΓΌ, το επόμενο ΠΡΟΒΛΈΨΙΜΗ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΊΑ και το τελευταίο ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΌΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΕΘΝΏΝ ΆΓΙΟ ΠΑΎΛΟ. Εν συνεχεία θεωρούσα πως εξάντλησα το εν λόγω θέμα, εν ολίγοις καθώς Προτείνω Εμφανώς Ανεπιφύλακτα, να Μετονομασθεί η Κεντρική Λαοπρόβλητη και συνάμα Επιφανής Επιβλητική Πλατεία της Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, η λεγόμενη Βιτρίνα της Πόλεως της Συμπρωτεύουσας, ως ΑΠΟΣΤΌΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΏΝ ΑΓΊΟΥ ΠΑΎΛΟΥ. Παράλληλα με τους λιγοστούς μου φίλους συνεργάτες, αυτής της επίπονης προσπάθειας που καταβάλουμε, τους άγνωστους ήρωες εν πολλοίς, εν αντιθέσει όμως γνωστούς εις τα μάτια του Θεού, διότι είναι ενήμερος το ποιοι είναι οι Εργάτες του εις τον αμπελώνα του αγώνος. Εν τω μεταξύ έχουμε ένα κοινό Μεγαλεπήβολο Ορθόδοξο Χριστιανικό Όραμα για τον τόπο μας, επειδή ονειρευόμαστε στις τόσο δύσκολες ημέρες που περνούμε όλοι μας, θέλοντας και μη, εξαιτίας της πρωτοφανής φονικής πανδημίας της καραντίνας του Κορωνοιού. Συν τοις άλλοις θεωρούμε ότι ο Πανάγαθος και Πολυέλαιος, Πολυεύσπλαχνος Οικτίρμον, Τριαδικός και Τρισυπόστατος Αδιαίρετος και Ομοούσιος Θεός της κατεξοχήν Αγάπης δια της Ταπεινώσεως, μας γύρισε εν μέρει κατάφορα την πλάτη του, και εν γένει μας δοκιμάζει, δια της εμφανής διαχρονικής πολλαπλής αμετανοησίας αλλά και αποστασίας που επιδεικνύουμε. Προς το Πρόσωπο του, που θεωρείται ο πλησίον μας, της διπλανής μας πόρτας, διότι τον έπλασε τον συνάνθρωπο μας, ως κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση και εμείς όχι απλά αδιαφορούμε για την εν λόγω ύπαρξη του, αλλά τον κατασυκοφαντούμε πετροβολώντας τον αγρίως πολλαπλώς. Εν τω μεταξύ η πρωτοβουλία μας αυτή σχετίζεται, ώστε να καταφέρουμε εν μέρει κάπως, ίσως, να ενώσουμε τα ετεροβαρή προφανώς ακανθώδη κομμάτια του επιμέρους πάζλ, όσο γίνεται διακριτικά ισορροπημένα, δια του συναινετικού ενωτικού γεφυροποιού πνεύματος, της συμπλεύσεως συζεύξεως. Εν δυνάμει όλο τον Ορθόδοξο κατακερματισμένο Χριστιανισμό της πόλεως της Θεσσαλονίκης, για να κατευνάσουμε την οργή της αγανακτήσεως του Θεού προς τα πρόσωπα μας. Παράλληλα καθώς ανέκαθεν όσος φορές προέκυπτε τέτοιο θέμα της πανδημίας, εις την απανταχού ανθρωπότητα, οι άνθρωποι τις τότε εποχής, οι υποτιθέμενοι αγράμματοι και αστοιχείωτοι, κατά την δική μας σύγχρονη λογική της ορθολογιστικής νόησης, επειδή όλα τα τσουβαλιάζουμε δια μέσω του κέρδους του χρήματος, του πορτοφολιού μας, προσέτρεχαν άμεσα ακαριαίως προς βοήθεια αρωγής εις τα άνωθεν Θεία.

 

Εν συνεχεία λύνοντας τα με πνευματικά μέσα κατά κόρον, δια της ταπεινής Προσευχής, της κατεξοχήν Επικοινωνίας του Ανθρώπου με τον Θεό Πλάστη μας και Πατέρα, εναργέστατα με πολλαπλές λιτανείες εις τους έξωθεν δρόμους, εξερχόμενοι οι Ιερείς δια των μυσταγωγικών Αγίων λειψάνων, όπως επίσης και με τις Άγιες Ορθόδοξες Εικόνες ανά χείρας. Εν γένει εμάς βέβαια τους σύγχρονους νεοέλληνες τοις πάσι, ως κατεξοχήν Χριστιανικά Ορθόδοξα ακατήχητοι και συνάμα Απνευμάτιστοι, αλλά και αλειτούργητοι, προφανώς και αλειβάνητοι εν πολλοίς που υπήρξαμε, εις σε ολάκερο τον αμιγώς κοσμικό εμπορικό μας καταναλωτικό βίο, λόγω κατάφορης έλλειψής παιδείας που αποκομίσαμε. Επιπροσθέτως εμφανώς προσκυνώντας μονομερώς αμετροεπώς μανιωδώς φανατικώς, τον θεό του καταναλωτικού χρήματος τοις πάσι, με το πασίγνωστο ρητό ότι, ο χρόνος είναι χρήμα ή αλλιώς εις τα Φραγκολεβαντίκα που τα γνωρίζουμε καλύτερα, time is maney. Ως εκ τούτου δια της δυτικής αιρετικής ορθολογιστικής εσπερίας, της σχολαστικής νοησιαρχίας τους που γαλουχηθήκαμε, εν αντιθέσει και πλήρως ακατήχητοι εις το Ορθόδοξο Πατερικό Πατροπαράδοτο δόγμα της ανατολής. Επομένως όλα αυτά τα ακούμε ξεπερασμένα, ανούσια, αναχρονιστικά, κωμικοτραγικά, των φαιδρών καταστάσεων, οπισθοδρομικά εν πολλοίς. Διότι υποτίθεται είμαστε προοδευτικοί και εκσυγχρονιστικοί δια του διαφωτισμού της σύγχρονης επιστήμης της τεχνολογίας. Εν αντιθέσει όμως μη γνωρίζοντας διόλου, από ανόθευτη πατροπαράδοτη κληρονομιά της παρακαταθήκης, δια της υπερβατικής Ορθόδοξης θεολογικής Χριστιανικής παραδόσεως, ότι υποκύπτουμε και υποπίπτουμε εις την δηλητηριώδη προτεσταντική αίρεση, των πολυποίκιλων αναρίθμητων διαμαρτυρόμενων παραφυάδων τους. Εν συνεχεία προσπαθήσαμε μετά λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, εξ απόμακρης αποστάσεως ασφαλώς, να ενημερώσουμε μέσω των προσωπικών τους e-mail εμφανώς, όσο γίνεται περισσότερους προφανώς προβεβλημένους ανθρώπους, του Ορθόδοξου Χριστιανικού χώρου, κυρίως της πόλεως της Θεσσαλονίκης, καθώς δραστηριοποιούνται πολλαπλώς πολυποίκιλα. Με το αιτιολογικό ότι, με τις πολλαπλές τους γνωριμίες των κατεξοχήν δημοσίων σχέσεων που διαθέτουν, δια της δημοσιογραφικής διασυνδέσεως, να το προβάλουν προωθώντας το, όσο γίνεται περισσότερο από εμάς, τους εντελώς άσημους και απομονωμένους, της άξεστης επαρχίας του περιθωρίου ως είθισται.

 

Εν τω μεταξύ απευθυνθήκαμε ως καταφύγιο διαφυγής, σε ένα πάρα πολύ προβεβλημένο και επιφανέστατο πρόσωπο, εν μέρει αμιγώς του κοσμικού καλλιτεχνικού χώρου, εν αντιθέσει όμως πάρα πολύ πασίγνωστο, εις τον εσωτερικό ευρύτερο χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, καθώς δραστηριοποιείται διαχρονικώς πολλαπλώς. Ως εκ τούτου ώστε να ηγηθεί την εν λόγω προσπάθειας, και μας ζήτησε μέσω του messeger στο facebook, καθώς από εκεί του κάναμε άλλωστε την πρόταση, άκουσον άκουσον, 8.000 ευρώ και συνάμα 2,500 ευρώ για να πει λίγα λόγια, προωθώντας το εις τα συστημικά προφανώς διεφθαρμένα κανάλια. Όπως ευλόγως αντιλαμβάνεστε όλοι σας, δεν είναι πρέπων και συνετό, και δεν θα σας αναφέρω διόλου, ενώ θα το αποκρύψω το όνομα του, για προφανώς ευνόητους λόγους. Διότι το δικό μας θέμα και αυτό που μας απασχολεί εντόνως, δεν είναι να αποκτήσουμε εχθρούς, αλλά φίλους, εν μέρει επιδιώκουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Απευθυνόμενος προς αυτόν τον φίλο καλλιτέχνη εις το επάγγελμα, επειδή το προβάλλει κατά κόρον και δικαίωμα του είναι εν πολλοίς, κανείς δεν αντιλέγει, καλοπροαίρετα τον λέγω πάντοτε, άλλωστε ανθρώπινες αδυναμίες των κατεξοχήν παθογενειών έχουμε όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου. Επιπροσθέτως και υποκύπτουμε υποπίπτουμε σε σφάλματα παραλείψεων, επομένως δεν θα πρέπει να τον σταυρώσουμε, λέγοντας τον, ότι για Εμάς η Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη, της αμώμητης παραδόσεως, δεν είναι εμπόριο κέρδους, αλλά εν γένει εμπειρικό βίωμα ψυχής. Εν δυνάμει και καλά θα ήταν όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, μέσω της σωτήριας έμπρακτης μετάνοιας μας, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα χρονίως πολλαπλώς, κάλιο αργά παρά ποτέ, να ενδυθούμε κάποτε την άσημη και εμφανώς περιθωριοποιημένη δια της απομονώσεως, Ζώνη από τρίχες καμήλες που ζώνονταν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του Βαπτιστού εις τον Ιορδάνη Ποταμό, και όχι την επιφανή προβεβλημένη Χρυσελεφάντινη πορφύρα της χλαμίδας και ο νοών νοείτω. Εν συνεχεία απευθυνθήκαμε και σε άλλους πολλούς, επιφανείς πασίγνωστους του ευρύτερου Χριστιανικού Ορθοδόξου Πατριωτικού χώρου, εν μέρει σχεδόν σε όλους εάν δεν κάνω λάθος, εστάλησαν τα ενημερωτικά e-mail μας. Εν αντιθέσει όμως κανείς τους δεν καταδέχθηκε να μας απαντήσει, δια της εμφανής τους υποτονικής αδιαφορίας, φαίνεται είχανε πιο σημαντικά πράγματα να πράξουνε, από το να Ονειρευτούνε επί τοις χειροπιαστής έμπρακτης σωτήριας ουσίας, μία Κατάμεστη Μετανοημένη εις τα γόνατα, Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, που θα Ονοματιζότανε Πλατεία του ΑΠΟΣΤΌΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΏΝ ΑΓΊΟ ΠΑΎΛΟΥ.

 

Παράλληλα ενώ χιλιάδες κόσμου, να προσεύχεται γονυπετής εκλιπαρώντας βοήθεια, εκ των άνωθεν Θείον παρεμβολών, όπισθεν ταπεινά και σεμνά, από τους Επισήμως Αναγνωρισμένους Ορθοδόξους Αρχιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, εν γένει της Πόλεως, συν με τις προστατευτικές μάσκες να μας συνοδεύουν, των αποστάσεων, καθώς κανείς δεν αντιλέγει, ότι δεν σεβόμαστε διακριτά κινούμενοι και την επιστήμη της Ιατρικής. Εν τω μεταξύ ώστε να προσευχόμαστε εμπειρικώς καρδιακά, για να κατευνάσουμε το κακό που μας βρήκε, δια της φονικής πανδημίας του Κορωνοιού, διότι το θέμα θεωρείται εξ αρχής αμιγώς πνευματικό κυρίως, και μετέπειτα υγειονομικό δια της κοσμικότητας. Επιπροσθέτως να τους συνοδεύουνε τα λάβαρα της Πίστεως μας, δια των Αγίων Ορθοδόξων Εικόνων, αλλά και τα λείψανα της μυσταγωγίας του Πολιούχου της Πόλεως, του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου και του Αγίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Γρηγορίου του Παλαμά και ου το καθεξής. Εν προκειμένω εμείς οι άσημοι και απόμακροι, προφανώς περιθωριοποιημένοι, μη αναγνωρισμένοι Ιουδαίοι αγράμματοι και ακαλλιέργητοι ψαράδες της Ιουδαίας, των σύγχρονων Κουφαλίων της γενέτειρας μου. Ως εκ τούτου εν μέρει έστω, αναλάβαμε με τις λιγοστές μας δυνάμεις, και κάποιες Ορθόδοξες Χριστιανικές Αξιοπρεπείς πρωτοβουλίες, καθώς μας ελέγχει κατάφορα η συνείδηση μας. Διότι έχουμε φόβο Θεού εις την καρδιά μας, και δεν ανεχόμαστε το άδικο, από όποια πλευρά και εάν προέρχεται, και σας το λέμε ξεκάθαρα, ότι και μέσα εις τους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, υπάρχει πολύ άδικο καταχωνιασμένο, και χρειάζεται επειγόντως κάθαρση, και για αυτό μας γύρισε ο Θεός την πλάτη του, δια της εμφανής μας αποστασίας και της εν γένει αμετανοησίας μας. Εν τω μεταξύ εναργώς όπως να σηκώσουμε ανορθώνοντας  Μεγαλεπήβολη Σημαία Διαμαρτυρίας, του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, για την παράνομη Καθαίρεση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ειρηναίου 2001-2005 και σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα, να παρακολουθήσετε το ενημερωτικό video, Μίας ώρας και 25 λεπτών, μη βαριέστε διόλου, θα ωφεληθείτε πολλαπλώς μαθαίνοντας την επιμέρους απαγορευμένη αλήθεια, γράφοντας εις το gogle, Πίσω από το παράθυρο του Πατριάρχη-Ντοκιμαντέρ από την εφημερίδα Καθημερινή. Όπως επίσης γράψτε εις το yuotbe, Φυλακισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος και Μάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, εν γένει παρακολουθείστε όλα τα videakia που αφορούν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακαριώτατο Κύριο Ειρηναίο 2001-2005, συν τοις άλλοις εισέλθετε και εις το ιστολόγιο Ιερή Πλεκτάνη, και τότε θα αντιληφθείτε περίτρανα, κυρίως με τα πνευματικά μάτια της ψυχής σας, την ολοφάνερη αλήθεια, το γιατί ο Θεός μας παραχώρησε την φονική πανδημία του Κορωνοιού. Καθώς όταν αδιαφορούμε υποτονικά φοβικά κινούμενοι, για την τύχη της μοίρας, του Επισήμως Αναγνωρισμένου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακαριωτάτου Κυρίου Ειρηναίου 2001-2005, μετά πώς να μην αδιαφορούμε και για την τύχη του πέριξ άσημου περιθωριοποιημένου συνανθρώπου μας; Μην ξεχνάτε ότι ο εκάστοτε Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεωρείται Τόπος και Τύπου Χριστός, Είδα Κάποιους Ανθρώπους, στους Αγίους τους Τόπους, να Σταυρώνουν Πάλι τον Χριστό, τώρα πια τους ξέρεις, τους ξέρω και εγώ, και σταμάτα να λες δεν ξέρω και δεν μπορώ και ο νοών νοείτω.

 

Εν συνεχεία όλοι αυτοί οι προκλητικά προβεβλημένοι επιφανώς επιμελώς, κυρίως που δραστηριοποιούνται εις τους χώρους της Ορθοδόξους Εκκλησίας και εν γένει του ευρύτερου Κομματικού Πατριωτισμού, καθώς τους ενημερώσαμε μέσω των προσωπικών τους e-mail. Εν αντιθέσει σιωπούν επιδεικτικώς φοβικά άπρακτα, ώστε να εμπλακούν εις το όλο θέμα του ζητήματος που μας αφορά όλους μας, για να το προωθήσουν προβάλλοντας το, εμφανώς πολύ καλύτερα από εμάς, τους μη αρμόδιους και προφανώς υπεύθυνους, δια της υποτονικής αδιαφορίας τους. Και εν γένει απραγίας τους, απεναντίας κάνουν τους Μεγάλους και ανέξοδους Επιφανής Σταυρούς, δια του άγονου στείρου θεαθήναι, των κατεξοχήν φρούδων εντυπώσεων τοις πάσι, προσβλέποντας όμως όχι εις την σωτήρια Ορθοπραξία, αλλά στην απόμακρου και εκ του ασφαλούς συμφέρουσας Ορθοδοξίας, δια του κέρδους του εμπορίου. Εκ νέου όλοι αυτοί καθώς συνεχώς προβάλουν τους πνευματικούς τους Πατέρες, του Αγίου Όρους ως κατεξοχήν ασπίδα προστασία τους, ότι τους καθοδηγούνε, ενώ εμείς που δεν τους προβάλλουμε και τους αποκρύπτουμε επιμελώς, δια τον εσωτερικό μας ψυχισμό του κόσμου, δεν καταδέχονται να μας ομιλήσουν. Εν τω μεταξύ φαίνεται ξεκάθαρα άλλωστε, με την όλη εν γένει αλαζονική στάση τους και συμπεριφορά τους, ότι από μόνοι τους αυθαιρέτως κυνικώς, χωρίς καν να εισακούσουν την προτροπή και παραίνεση του Θεού Πατέρα Κριτή, της Απανταχού Οικουμένης, ότι εισήλθαν στον δικό τους εγωιστικό αμιγώς εσωστρεφή εσώκλειστο συντηρητικό κομματικό εθνικιστικό παράδεισο. Παράλληλα μη περιμένοντας να τους προσκαλέσει, στην ανεξίκακη ουράνια Βασιλεία των Ουρανών, της άνω Ιερουσαλήμ ως κατεξοχήν Ουρανοπολίτες, ο Ουράνιος Θεός Πατέρας Κριτής. Επειδή τον θεωρούνε περιττό και άσκοπο, υποτιμώντας την νοημοσύνη του, και ασφαλώς για όλους εμάς, τους άσημους και αγράμματους αμαρτωλούς, περιθωριακούς τύπους, άξεστους της απόμακρης επαρχίας, ούτε λόγος να γίνεται, δια της προφανής τους αλαζονικής, απαξίωσης που μας επιδεικνύουν, καθώς δεν υπάρχει θέση, δια της εμφανής αλαζονείας τους. Επομένως σας ερωτώ ευθαρσώς ευλόγως, τι πρωτοβουλίες ανέλαβαν, ενημέρωσης και καθοδήγησης εν πολλοίς, οι υποτιθέμενοι Πνευματικοί άνθρωποι του Θεού, οι λεγόμενοι καλλιεργημένοι των γραμμάτων και λόγιοι του τόπου μας, και της ευρύτερης περιοχής μας; Ως εκ τούτου ώστε να μας ενημερώσουν μεταλαμπαδεύοντας και εμφυσώντας, Ορθοδόξως Αξιοπρεπώς διακριτικώς, ηπίως μετριοπαθώς, Πνευματικώς ησυχαστικώς Εμπειρικώς; Εν προκειμένω ότι διαχρονικώς παρακούμε συν τοις άλλοις και αποστατούμε, απομακρυνόμενοι παραπαίουμε εις τον βούρκο της αμαρτίας και της αποστασίας δια της ακολασίας.

 

Εκ νέου όλα αυτά που μας περιβάλουν, των αναρίθμητων παθογενειών, έχουν συνέπειες εις το Ουράνιο Θυσιαστήριο, δια τις Θεοσώτηρες και Θεοβάδιστες Πατροπαράδοτες Εντολές, του Θεού Πατέρα Κριτή, δια μέσω της Αγίας Τριάδος, και για αυτό άλλωστε μας έστειλε όχι ως εκδίκηση, αλλά ως μετάνοια σωτηρίας σωφρονισμού, δια του ελευθέρου θεολογικού κριτηρίου, του αυτεξουσίου της βουλήσεως, την Πανδημία του Κορωνοιού. Εκ του διαχρονικού ιστορικού γίγνεσθαι, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, λίγο πριν κοιμηθεί το 1809, επί δυσβάστακτης μουσουλμανικής θηριωδίας και συνάμα τυραννίας, επιθυμούσε διακαώς να συγγράψει, όλες τις επιστολές του Αποστόλου των Εθνών του Αγίου Παύλου, ώστε να τα διαβάζουν οι ραγιάδες Ρωμιοί Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να καθοδηγούνται, ωφελούνται πνευματικώς, από τα σωτήρια Θεοπότιστα και Θεοβάδιστα κηρύγματα των λεγομένων του. Εν τω μεταξύ δεν πρόλαβε όμως να αποπερατώσει την Θεοσωτήρια Αποστολή του, και εκδήμησε εις την Ουράνια βασιλεία των Ουρανών, τότε θέλοντας και μη, παρέλαβαν την σκυτάλη της κληρονομιάς δια της παρακαταθήκης, δύο Μοναχοί Καλόγεροι και συνάμα Μαθητές του, ο Στέφανος και ο Νεόφυτος το 1819, μετέπειτα δηλαδή από 10 συναπτά έτη. Ως εκ τούτου τα βήματα τους, τους οδήγησαν στην ομόδοξη Ρωσία της Αγίας Πετρούπολης και συγκεκριμένα στον Έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών του Τσάρου, τον λεγόμενο Άγιο της Πολιτικής, τον Ιωάννη Καποδίστρια, ώστε να συνδράμει οικονομικώς ως αρωγός, εις το εγχείρημα αυτό και εμφανώς υπήρξε ο ευεργέτης της προσπάθειας αυτής. Εκ νέου μαζί με τον Άγιο Εθνομάρτυρα Πατριάρχη του Γένους των Ρωμιών Πατριαρχικών Ελλήνων Γρηγορίου του Ε, που τότε εν έτη 1819, υπήρξε εξόριστος σε κάποια Ιερά Μονή του Αγίου Όρους, και προέτρεπε επειγόντως όλα τα Μοναστήρια να συνδράμουν στο εγχείρημα αυτό. Εν ολίγοις έτσι ελευθερώθηκε η Πατρίδα μας η Ελλάδα, εν έτη σύγχρονου απόμακρου 2021, και 200χρόνια από την Εθνοσωτήρια Εθνική μας παλιγγενεσία της Επαναστάσεως, από τον μουσουλμανικό ζυγό της τυραννίας των 400 χρόνων, καθώς αγωνίζονταν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία. Εν κατακλείδι έτσι εναργώς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, και εμείς την σήμερον να πράξετε, ώστε να παραχωρήστε την Κεντρική Μεγαλεπήβολη Πλατεία της Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, εν γένει της Βιτρίνας της Πόλεως, εις τον Απόστολο των Εθνών τον Άγιο Παύλο, ίσως και καταφέρουμε κάπως να δείξουμε στοιχειώδη μετάνοια, προς τον Θεό Πατέρα Κριτή δια μέσω της Αγίας Τριάδος. Απευθυνόμενος προς όσους ισχυρίζονται, ακραιφνώς στείρα συντηρητικά, καθεστωτικά ειδωλολατρικά και παγανιστικά εν πολλοίς, εθνικιστικά και συνάμα κοσμικά.

 

Εν αντιθέσει και διόλου Ορθόδοξα Θεολογικώς πνευματικά, καθώς θεωρούνε δήθεν δια του προσποιητού προσχήματος της σκόπιμης προφάσεως, ότι οι Βούλγαροι Σκοπιανοί εμφανώς παραχαράκτες και σφετεριστές της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας μας. Εν προκειμένω ότι καιροφυλακτούνε να μονοπωλήσουνε την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία, τους απαντώ εν πρώτοις Θεολογικά και πολύ μετέπειτα πολιτικά κοσμικά, ότι αυτοί δεν διαθέτουν ούτε καν Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς η λεγόμενη κατά την νοσηρή τους φαντασία, του ακραιφνώς Εθνικισμού, η Μακεδονική Εκκλησία δεν υφίσταται, και δεν την αναγνωρίζει κανένα απολύτως Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Όπως επίσης πως θα πρέπει να είναι και ευγνώμονες έναντι μας, που τους αποστείλαμε για να τους εκχριστιανίσουν τον 9 αιώνα, τους Άγιους Αδερφούς από την Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία κηρύσσοντας τους και συνάμα μεταλαμπαδεύοντας τους, και εμφυσώντας τους, το Θεοφώτιστο Ευαγγέλιο του Χριστού μας, του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, δια μέσω του νεοσύστατου Κυριλλικό Αλφάβητου, τους Κύριλλο και Μεθόδιο, μετέπειτα της έντονης προτροπής της παραίνεσης, του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμη του Μέγα Φωτίου. Εν τέλει και στην πρωτεύουσα των Αθηνών πρέπει να παρέμβουμε επιτέλους κάποτε, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα πολλαπλώς χρονίως, ώστε να δημιουργηθεί το λεγόμενο Τάμα του Έθνους. Εν ολίγοις στο Άργος το 1829, εις την τέταρτη Εθνική συνέλευση των Ελλήνων Επαναστατών, επί του Πρώτου Κυβερνήτη της χώρας μας, του Αγίου της Πολιτικής Ιωάννου Καποδίστρια, υποσχέθηκαν οι πρόγονοι μας Επαναστάτες, και προφανώς εμείς οι μετέπειτα απόγονοι τους, αθετήσαμε τον όρκο τους. Εν γένει της υποσχέσεως του Τάματος τους, ώστε να ανορθώσουν μία Εκκλησία Μεγαλεπήβολη και Επιβλητική, εις την Πρωτεύουσα του Πρώτου Ελληνικού Κράτους, άρα στην Αθήνα, όπως του Αρμόζει και εμφανώς ταιριάζει, με όλες τις πρέπουσες Αξιοσέβαστες Πατροπαράδοτες Τιμές. Εκ νέου προς Τιμήν της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Χριστού, που εορτάζει έκαστος έτους κάθε 6 Αυγούστου, καθώς μας απελευθέρωσε από τον ξενικό δυσβάστακτο Τούρκικο Μουσουλμανικό ζυγό, συν τοις άλλοις, να πάψουν επιτέλους να διοργανώνονται, εις την Πόλη των Πατρών, της Ξάνθης, Λεμεσού και όπου αλλού διεξάγονται τα αήθη άθεα αποκρουστικά ειδωλολατρικά καρναβάλια, δια του εμφανέστατου παγανισμού τους.

 

Υστερόγραφο υποσημείωσης, ουτοπικές αυταπάτες ψευδαισθήσεων δεν διαθέτουμε, ότι υπάρχει περίπτωση το εν λόγω μακροσκελέστατο κείμενο, να το Προβάλουν Προωθώντας το, τα υποτιθέμενα αναρίθμητοι ποικιλοτρόπως, Ορθόδοξα Χριστιανικά ιστολόγια, ούτε κατά διάνοια, σας το λέμε εκ των προτέρων. Καθώς αυτά ολημερίς επιλεκτικώς μονομερώς, προσκυνούνε τον εκάστοτε φανταχτερό και προβεβλημένο, μόνο που ότι λάμπει, δεν σημαίνει πως πρόκειται και περί καθαρού χρυσού. Εναργώς βλέπε τον πρώην Αρχιμανδρίτη, πασίγνωστο Ιερέα Ανδρέα Κονάνο εξ Αθηνών, καθώς πέταξε τα Άγια Ράσα του από ντροπή προσφάτως, αποποιούμενος την Ορθόδοξη Ιεροσύνη του, ενώ όλα αυτά τον πρόβαλαν πολλαπλώς μεγατόνων, ως επιφανή δήθεν προσποιητό, έγκριτο Ορθόδοξο Θεολόγο, συνάμα περισσότερο σε παρέπεμπε θέλοντας και μη, εις σε πολιτικό, παρά σε Εμπειρικό Ορθόδοξο Ιεράρχη. Εν γένει προβάλλουνε τις καθεστωτικές υποτονικές φιγούρες, δια της εμφανής φοβικής υποτέλειας τους, αδιάφορες βαριές σκιές των ταγών, διότι δεν αναγνωρίζουν κανέναν άλλον, εκτός από αυτούς. Εν αντιθέσει που θεωρούνε τους εαυτούς τους ειδήμονες των πάντων, και παντογνώστες εν πολλοίς, πως μόνο αυτοί και μόνο αυτοί, διαθέτουνε το αναφαίρετο δικαίωμα εις την γνώση, να θεολογούνε για την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη, εν μέρει νουθετώντας μας, προβάλλοντας τους ως μονόδρομους. Απεναντίας δεν αναγνωρίζουνε κανέναν άλλον, εάν βεβαίως δεν ανήκουν εις τον λεγόμενο δικό τους, εσώκλειστο συντηρητικό έγκλειστο κομματικό χώρο, του κλειστού κύκλου. Εναργώς όπως συμπεριφέρονται οι άθεοι μπολσεβίκοι Σταλινικοί Κομμουνιστές, ή οι αιρετικοί πλανεμένοι αντίχριστοι των χιλιαστών ιαχωβάδων, αλλά και οι δυτικοί εκ αιρετικής εσπερίας υπονομευτικά δολίως Σταυροφόροι, του συμφεροντολογικού δούνε και λαβείν, δια του εμφανέστατου συμβιβασμού τους, όσο για τις επιμέρους χειροπιαστές και ουσιώδεις έμπρακτες πράξεις, των λύσεων των προβλημάτων, δια της Ορθοπραξίας, εκεί σφυρίζουνε εντελώς υποτονικά αδιάφορα. Εν τέλει μόνο κάποια ελάχιστα ιστολόγια, και αυτά μη Ορθόδοξα Εκκλησιαστικά, εν συνόλω απαριθμούνε στα δάκτυλα του ενός χεριού, εις την καλύτερη περίπτωση, και τους ευχαριστούμε εγκαρδίως ολοψύχως, απόμακρα περιθωριακά ιστολόγια, ελπίζουμε και ευελπιστούμε, ότι ίσως θα σταθούνε Αξιοπρεπώς Ασυμβίβαστα, εις το ύψος των περιστάσεων, και θα τολμήσουν να πράξουν την αυτονόητη Ορθόδοξη αξιοπρεπή ασυμβίβαστη υπέρβαση, της ενημερώσεως, και μη της υποτονικής αδιάφορης φοβικής υποτέλειας. Καθώς μόνο το δικό μας απομονωμένο, απόμακρο και συνάμα πλήρως περιθωριοποιημένο, δια της επαρχίας Κουφαλιώτικο blog tamystikatoubaltou, το λεγόμενο Απαγορευμένο. Διότι προβάλει τις απαγορευμένες Θεολογικές και ιστορικές αλήθειες, δια των κατεξοχήν ένθεν Προτύπων της Φιλοπατρίας, θεωρείται ακόμη σίγουρο και βέβαιον ασφαλή, ότι θα το προβάλει, επειδή στο προσωπικό μου facebook, με στέρησαν την δυνατότητα επικοινωνίας για ευνόητους λόγους, προφανώς της κατάφορης ελεγχόμενης λογοκρισίας τους. Δεν ξέρω εάν υπάρξει επανιδείν ο νοών νοείτω.

 

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Λέμε δυνατά αυτά που οι άλλοι ψιθυρίζουν.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Ο λάτρης της Ελληνικής ιστορίας ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot. e-mail karavagellis@gmail.com     

 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply