Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » ΠΟΕΔΗΝ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ! ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Με ποδονάρια απο σακούλες  μίνι μάρκετ

Απαράδεκτη η κατάσταση καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της Voria.gr- «Βάζουν ύποπτα κρούσματα μαζί με θετικούς»

 

Αποκαλυπτικές και σωρηδόν έρχονται στην επιφάνεια οι καταγγελίες για τις συνθήκες στο νοσοκομείο του Κιλκίς και τη διαχείριση της πανδημίας. Μετά το δημοσίευμα της Voria.gr για ασθενείς που έκαναν εισαγωγή στην ορθοπεδική κλινική αρνητικοί, αλλά στο εξιτήριο ανιχνεύθηκαν θετικοί, η διοίκηση έδωσε τη δική της απάντηση αφήνονοντας όμως αναπάντητα ερωτήματα. Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει στο φως νέες καταγγελίες, και μάλιστα με εικόνες, για την κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Ομοσπονδία, που μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνει και το δημοσίευμα της Voria.gr, υπάρχουν νέες εστίες διασποράς του κορωνοϊού, η κατάσταση δεν διορθώθηκε και «παραμένει απαράδεκτη». 

 

«Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική κλινική που συστεγάζεται με τη Χειρουργική κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι νόσησαν. Όπως καταγγέλλει, η διαχείριση των περιστατικών είναι επικίνδυνη καθώς επισημαίνει ότι ύποπτα κρούσματα βρίσκονται μαζί με τα θετικά, ενώ η ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού γίνεται χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

 

«Στο τμήμα (2) covid-19 εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μη χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται εσωτερική διασπορά», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Και συνεχίζει: «Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα (1) covid-19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση». Όπως αναφέρει, μάλιστα, υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες, ενώ διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε τη φιάλη. Φέρνει, δε, στο φως φωτογραφίες εργαζομένου με πλαστική σακούλα (market) αντί για ποδονάρια, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχουν στη διάθεση της Ομοσπονδίας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

 

 

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, που, όπως σημειώνει, «έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία ευθύνης του», να λάβει δραστικά μέτρα.

 

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το οποίο, βέβαια, έχει καλέσει η ίδια η διοίκηση.

 

Τα ερωτήματα

 

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, η κατάσταση στο νοσοκομείο του Κιλκίς παραμένει κρίσιμη. Παρά την απάντηση του Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής τα ερωτήματα παραμένουν και η Voria.gr τα θέτει προς απάντηση:

 

-Τα κρούσματα είναι οκτώ από την Κυριακή έως την Παρασκευή, σε ένα νοσοκομείο στο οποίο έχουν νοσήσει συνολικά 120 υγειονομικοί και ενώ έχουν προηγηθεί παρόμοια περιστατικά σε νοσηλευόμενους της Ορθοπεδικής-Χειρουργικής κλινικής και εργαζομένων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεδομένου, λοιπόν, ότι το πρώτο περιστατικό σημειώνεται την Κυριακή, για ποιο λόγο δεν υπήρξε αμέσως εγρήγορση και επιτήρηση, έστω από τη Δευτέρα, με ό,τι σημαίνει αυτό κατά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ; Γιατί δεν έγινε αμέσως ιχνηλάτηση των δύο περιστατικών που εντοπίστηκαν ένα την Κυριακή και ένα τη Δευτέρα;

 

-Το χρονικό διάστημα νοσηλείας των ασθενών στην Oρθοπαιδική Κλινική του Κιλκίς καλύπτει την επιστημονική παραδοχή του χρόνου επώασης του κορωνοϊού. Aκόμα, όμως, και στη σπάνια εκδοχή του λεγόμενου «παραθύρου» στο οποίο αναφέρεται ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής κλινικής του ιδρύματος, το ερώτημα παραμένει: Γιατί δεν ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα για να αποτραπεί η διασπορά;

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/koronoiosparamenoun-ta-erotimata-gia-tin-katastasi-sto-nosokomio-kilkis-foto











About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply