Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » ΤΟ BLOG TAMYSTIKATOUBALTOU. ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.

 

Στις 11 Οκτωβρίου του 2020 ημέρα Κυριακή τις απογευματινές ώρες, την αναγράφουμε την εκάστοτε ημερομηνία, ώστε ελπίζουμε αλλά και προσδοκούμε εν πολλοίς, να μας αποτυπώσει-καταγράψει στην μνήμη του ανεξίτηλα, και ο λεγόμενος αμερόληπτος ιστορικός του μέλλοντος. Παράλληλα εάν φυσικά του επιτρέψουν τα εν δυνάμει κομματικά ιδιοτελέστατα τοπικά ακανθώδη, συμφέροντα τοις πάσι, να καταγράψει αυθεντική καθάρια διαχρονική ιστορική διαδρομή, αλλά και να αναδείξει περαιτέρω αξιοπρεπείς προσωπικότητες. Εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε το ημέτερο τοπικό Κουφαλιώτικο blog tamystikatoubaltou.blogspot Ανήμερα του Μακεδονικού Αγώνος, και εν γένει η εντελώς Ακομμάτιστη Τοπική Εθνική Αφύπνιση Κουφαλίων, θεώρησε σκόπιμο και επιτακτικό, να προβάλει τα ξεχασμένα αλλά και πλήρως απομονωμένα, περιθωριοποιημένα εν πολλοίς, Απαγορευμένα Ένθεα Εθνικά Πρότυπα διαχρονικών Αξιών. Εν τω μεταξύ καθώς θεωρούμε, πως με την όλη καθολική στάση μας, ότι εν μέρει ξυπνούμε τις εμφανώς κοιμισμένες, καθώς έχουν σαφώς εγκλωβιστεί κομματικώς, ράθυμες καλοβολεμμένες ακραιφνώς υποτονικά αδρανώς συνειδήσεις. Ως εκ τούτου καθώς τίμησε τον Μακεδονικό Αγώνα, Ανήμερα της Εορτής του, πηγαίνοντας στην παρακείμενη Πέλλα, και Ανορθώνοντας μία Μεγαλόσωμη Επιβλητική Ελληνική Σημαία, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εν ολίγοις ώστε να μας ενθυμίσει περίτρανα, ότι όλοι δεν προσκύνησαν, εν αντιθέσει προφανώς τα εναπομείναντα ζωντανά κύτταρα ανθίσταντο αξιοπρεπώς, αφενός μεν, όχι στον εν γένει Εθνομηδενισμό δια της αρνησιπατρίας εν πολλοίς, που ασφαλώς και κυριαρχεί κατά κόρον ως πολιτική ιδεολογία, αλλά αφετέρου δε, στον προκλητικά αδιάφορο βδελυρό οχαδελφισμό. Εν κατακλείδι προσκυνώντας επιλεκτικώς μονομερώς αμετροεπώς, τον θεό του καταναλωτικού χρήματος τοις πάσι, δια της αδιαφορίας που τους έχει κυριεύσει εν πολλοίς. Εν προκειμένω το σχεδόν όλο μέρος-κομμάτι της υποτιθέμενης Ελληνικής εν αντιθέσει όμως, εκ δυτικής αιρετικής εσπερίας φραγκολεβαντινισμού αλγεινώς νοοτροπίας, ορμώμενης κοινωνίας.

 

Παράλληλα βγήκαμε φωτογραφία και με την Προτομή του Ήρωα Μακεδονομάχου Γιώργου Παπαδόπουλου, του λεγόμενου καπετάν Νικηφόρου του Β, καθώς σκοτώθηκε ηρωικώς για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία, εν έτη του 1907, εν μέσω του εμπόλεμου Μακεδονικού Αγώνος. Διότι ο Καπετάν Νικηφόρος ο Α, θεωρείται ο Ιωάννης Δεμέστιχας εκ Μάνης Ορμώμενος, άλλωστε επί της ευκαιρίας που μου δίνεται, το παρακείμενο Στρατόπεδο της Χαλκηδόνας, φέρει το Όνομα τους, ως Καπετάν Νικηφόρος ο Μακεδονομάχος, καθώς υπάρχει και η Προτομή του στην Κεντρική Πλατεία των Γιαννιτσών, η λεγόμενη του Τοπικού Μακεδονομάχου Καπετάν Γκώνου Γιώτα. Ως εκ τούτου κατόπιν της Εθνικής πρωτοβουλίας που αναλάβαμε προ μηνών, εν μέσω φονικής πανδημίας του Κορωνοιού, ώστε να συγκεντρώσουμε τα καλοπροαίρετα Εθνικά σκεπτόμενα αξιοπρεπώς, τοπικά Ονόματα της κοινωνίας των Κουφαλίων, για την Ανέγερση του Επιβλητικού Ανδριάντα. Εν συνεχεία του Πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, του Μητροπολίτου Καστοριάς 1900-1907 και μετέπειτα της Αμάσειας του μαρτυρικού Πόντου από το 1908-1922, και εν τέλει της Αυστρίας από το 1922-1935 καθώς εκδήμησε δια την γειτονιά των Αγγέλων της Άνω Ιερουσαλήμ, ως Ουρανοπολίτη του Ήρωα Μακεδονομάχου του Γερμανού Καραβαγγέλη 1866-1935, μόνο που του Ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται. Καθώς εν συνόλω αθροίζονται στους σύγχρονους 300 του Λεωνίδα των Κουφαλίων. Ευχόμαστε και ευελπιστούμε να αυξηθούνε οι φωνές της αξιοπρεπής ασυμβίβαστης ανησυχίας, που προβάλλουν αλλά και προάγουν περαιτέρω, κάποια γόνιμη ήπια μετριοπαθώς, διακριτικά κινούμενη συναινετική υπερβατική, δια της αγαστής Ομόνοιας, Εθνική Αντίσταση διαμαρτυρίας. Εν αντιθέσει και όχι διχαστικά μισαλλόδοξα δια των ακραίων ακροτήτων, έξαλλες στείρες και άγονες φωνές καταγγελτικής αφοριστικής υστερίας, εναργώς αλγεινώς τύπου ναζιστικής και συνάμα φασιστικής αυταρχικής εν πολλοίς χρυσής αυγής. Εν τέλει στην λήθη της παραποιημένης και συνάμα πλήρως αγρίως συκοφαντικώς, προπαγανδιστικά κομματικώς, αλλοιωμένης, διαστρεβλωμένης εν πολλοίς, συσκοτισμένης αυθεντικής διαχρονικής Ελληνικής ιστορικής διαδρομής. Εν προκειμένω δια της εύλογης παρακαταθήκης στις επόμενες γενεές, καθώς δεν με τρομάζει το λείψανο της Ελλάδος που φεύγει, αλλά το έκτρωμα που θα γεννηθεί, και φρονώ ανεπιφύλακτα ότι Ήρωας Μακεδονομάχος Γερμανός Καραβαγγέλης, θεωρείται ένα κατεξοχήν Απαγορευμένο Εθνικό Κεφάλαιο, δια του Ένθεου Προτύπου ζήλου. Εν κατακλείδι και να μην επικρατήσει για πολλοστή φορά αλγεινώς, η εγωιστική-ατομική αμιγώς ιδιοτελέστατη αδιαφορία, του υποτιθέμενου καθώς πρέπει, Μήνας Μπαίνει και του Μήνας Βγαίνει, δια το Πόσα Παίρνεις και δεν βαριέσαι αδερφέ, του οχαδελφισμού εν γένει και ο νοών νοείτω. Σας ευχόμαστε καλή πνευματική λευτεριά στα εναπόκεινται ελεύθερα και ασυμβίβαστα Πνεύματα.

 

Οι Μεγάλοι Άνθρωποι των ακέραιων Προσωπικοτήτων, ομιλούνε για Ανώτερες Πνευματικές, οξυδερκείς διορατικές οραματικές ρεαλιστικές ιδέες, των εποικοδομητικών Προτάσεων, Οι Μεσαίοι για τα τρέχοντα γεγονότα των συμβάντων-εξελίξεων, και οι μικροί για τους άλλους, ο νοών νοείτω. Εσείς σε ποιους θέλετε να συγκαταλέγεστε;

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Λέμε δυνατά αυτά που οι άλλοι ψιθυρίζουν.

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Ο λάτρης της Ελληνικής ιστορίας ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.  





 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply