Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


‘’Δάφνες και Πικροδάφνες’’ στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου
Η ελληνική πολιτική πραγματικότητα στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης γλιστρά στο σήμερα με φόντο τα παιχνίδια εξουσίας, τους ανταγωνισμούς και τη διαπλοκή στην πολιτική κωμωδία ‘’Δάφνες και Πικροδάφνες’’ που ανεβαίνει  αύριο στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς. Η πένα του Δημήτρη Κεχαϊδη και της Ελένης Χαβιαρά δημιούργησε ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας που κρατά τη διαχρονικότητά του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κεντά τη σκηνοθεσία του έργου που σημείωσε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία πριν από πέντε χρόνια με πρωταγωνιστική επίσης συμμετοχή.
Η υπόθεση
Τέσσερις άνδρες, ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών συναντώνται στην Τρίπολη μια χειμωνιάτικη νύχτα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θα αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των υπόλοιπων. Κεντρικό αλλά αόρατο πρόσωπο είναι μια γυναίκα, η Νόρα, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό πολιτικό του νομού και ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Σε αυτή την εκρηκτική συνάντηση στο σπίτι του Κώστα, οι τέσσερις «ισχυροί άντρες» επιδίδονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον.
 Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα κρατήσουν, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, άλλοι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί με μακρά πορεία, ο Τάσος Χαλκιάς και ο Θανάσης Πατριαρχέας και ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
‘’Οι Δάφνες και Πικροδάφνες’’ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης τον Οκτώβριο του 1979 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τους Βάσο Ανδρονίδη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιάννη Μόρτζο και Γιάννη Δεγαΐτη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη


Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης (Βασίλης), Θανάσης Πατριαρχέας (Τάσος),

Τάσος Χαλκιάς (Κώστας), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αλέκος)

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Ηλιάδης (21ης Ιουνίου 124 τηλ. επικοινωνίας  2341075307))

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply