Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 71Η Α/Μ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


«71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, άθυρμα του οικονομικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης»
                               Αξιότιμε Υπουργέ,
Σε συνέντευξη του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς, ο Βουλευτής Ν. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας αναφέρθηκε στη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινότητα της Καστοριάς.
Επιπροσθέτως δήλωσε ότι μόνο η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία θα σώσει την Καστοριά, εννοώντας ότι η μεταφορά της ιστορικής Ταξιαρχίας από το Κιλκίς στην Καστοριά θα σώσει οικονομικά τον Νομό Καστοριάς. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε δείξει ότι η Ελλάδα κυβερνιέται αυτή τη στιγμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει τουλάχιστον όλη την Ευρώπη... Επομένως μια τέτοια απόφαση (δηλ. της μεταφοράς) δεν είναι τίποτα άμα παρθεί...»
Στη συνέχεια δήλωσε: «...Πέρα από το ότι θα σωθεί ο Νομός γιατί υπάρχουν περίπου 2.500 μόνιμα στελέχη που σημαίνει ότι η μισθοδοσία τους είναι τρία εκατομμύρια ευρώ το μήνα, τουλάχιστον, μπορεί να λέω λιγότερα...»
Τέλος, επεσήμανε ότι η 71η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι από τις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και θα απέχει περισσότερο από την Τουρκία, εάν μεταφερθεί στην Καστοριά, ώστε να μην πληγεί. Αγνόησε έτσι, τον επιχειρησιακό σκοπό της συγκεκριμένης Ταξιαρχίας και την υποβάθμισε αντί δύναμη πρώτης κρούσης σε εφεδρική τοιαύτη.
ι

Επειδή η αναπτυχθείσα επιχειρηματολογία φέρεται να αντικατοπτρίζει τα πλάνα της κυβέρνησης για τη μεταφορά του στρατεύματος.
Επειδή όσα αναφέρθηκαν πλήττουν το κύρος και την αίγλη της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (Κοκκινοσκούφηδες) και προσβάλλουν το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επειδή η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία φέρεται να υποβαθμίζεται ως μια «αερομεταφερόμενη οικονομική ενίσχυση», καθώς υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στον αριθμό υπηρετούντων στελεχών και στην συνολική μισθοδοσίας τους, που θα μπορούσε να αποφέρει οικονομικά οφέλη στην αγορά.
Επειδή η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι επίλεκτος στρατιωτικός σχηματισμός που εκπαιδεύεται καθημερινά για να δρα σε αιφνίδιες καταστάσεις (μαζί με άλλα επίλεκτα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων) στην πρώτη γραμμή και όχι να κρυφτεί μακριά από την Τουρκία ή άλλη χώρα.
Επειδή αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η βελτίωση, η ανάπτυξη και η στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ανήκουν στον πολιτικό σχεδίασμά της Κυβέρνησης, παρά μόνο λογίζονται ως κινούμενα χρηματικά κεφάλαια εντός της ελληνικής επικράτειας, τα οποία τροφοδοτούν οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες.
Επειδή η κυβερνητική τακτική απέχει κατά πολύ από τον ιερό και πραγματικό σκοπό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ερωτάται ο Υπουργός:
1)    Διατίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να συνηγορήσει στους φερόμενους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για μεταφορά της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς στην Καστοριά;
2)    Συμφωνείτε με το πνεύμα και τη μεταχείριση των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβερνητική πολιτική;
3)    Θεωρείται ηθικό και ορθό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αποτελούν άθυρμα στα εκάστοτε κυβερνητικά πλάνα, τα οποία φαίνεται να υποδαυλίζουν και να δυσχεραίνουν την υπηρεσιακή δράση τους;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply