Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΝΔΕΙΞΕ ΤΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ (ΒΙΝΤΕΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Στο πρώτο θέμα της σημερινής εκπομπής, η Άννα Νικολαΐδη φιλοξενεί τη γνωστή δημοσιογράφο, Έμυ Ζησιοπούλου Λιβανίου, που κατεβαίνει υποψήφια Βουλευτής Νοτίου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία, σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης: για την προσωπική και επαγγελματική της πορεία, την έκδοση Λευκώματος με σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις, τη δημιουργία του 1ου ειδησιογραφικού site –του dinamiprosforas.gr– για τη δύναμη της αλληλεγγύης, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν την Έμη Λιβανίου στην ενασχόληση με τα κοινά και στην υποψηφιότητα στις Βουλευτικές εκλογές.

Άλλη μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για νομικά θέματα έχει η Άννα Νικολαΐδη με τη Δικηγόρο, Ελένη Λάζαρη, σχετικά με την ενεργή δράση της γνωστής δικηγόρου για την επίλυση των προβλημάτων των μελών του δικηγορικού συλλόγου. Η κα Λάζαρη –εκτός των άλλων– αναφέρεται στην αγάπη της για το συνάνθρωπο, που πάντα αποτέλεσε κινητήρια δύναμη στην ενασχόλησή της με τα κοινά.

Στη συνέχεια, στην ενότητα «Υγεία», η Ρούλα Σκουρογιάννη μαζί με τον καλεσμένο της, τον ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή, Σπύρο Καλημέρη, συζητούν για την εγκεκριμένη, μη επεμβατική θεραπεία για την κατάθλιψη χωρίς φάρμακα, με τη μέθοδο rTMS, μέσω Επαναληπτικού Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού. Ο κ. Καλημέρης εξηγεί ότι πρόκειται για απόλυτα ασφαλή μέθοδο θεραπείας της κατάθλιψης χωρίς φάρμακα και χωρίς τις παρενέργειές τους, ενώ αναφέρει και για ποιες ακόμα διαταραχές αποτελεί θεραπεία επιλογής η μέθοδος rTMS.

Ακολουθεί η προβολή σε επανάληψη –μετά από επιθυμία πολλών τηλεθεατών– της συνέντευξης της Άννας Σταματούκου, Ορθοπαιδικού Χειρουργού στη Ρούλα Σκουρογιάννη, σχετικά με τη χειρουργική αντιμετώπιση στο κότσι, με γρήγορη, ανώδυνη μέθοδο, με σίγουρο και μόνιμο αποτέλεσμα. Παράλληλα, η Α. Σταματούκου αναφέρεται στη σημασία του κληρονομικού παράγοντα στην εκδήλωση βλαισότητας, στη συντηρητική αντιμετώπιση στο κότσι σε αρχικό στάδιο, αλλά και στην επιδείνωση που προκαλούν τα στενά παπούτσια και τα ψηλά τακούνια.

Στη συνέχεια, η Άννα Νικολαΐδη με το σημερινό της φιλοξενούμενο, το συγγραφέα και ποιητή, Γεράσιμο Μαρούλη, έχουν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη μεγάλη αγάπη του συγγραφέα για την ποίηση και τη θάλασσα, που αποτελούν τρόπο έκφραση για εκείνον.
Διαβάζουν αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Μαρούλη, «Αμοιβαία Συναίνεση» και αναφέρονται στην έκδοση της επόμενης ποιητικής συλλογής του Γ. Μαρούλη,
η «Έσω Ματιά», η οποία υπήρξε αφορμή για τις σπουδές του συγγραφέα στον τομέα των ιατρικών μηχανημάτων.

Επόμενη καλεσμένη της Ρούλας Σκουρογιάννη είναι η εικαστικός και χειροτέχνης, Ειρήνη Πρίντεζη-Φράγκου, η οποία μας μιλά για τις «κούκλες της Ειρήνης», τη συλλογή με τις 110 περίπου χειροποίητες κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές, από όλη τη χώρα, κατασκευασμένες από την ίδια, με απόλυτη πιστότητα προς την αυθεντική φορεσιά και τεχνοτροπία που διδάχτηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Άλλη μία πρωτότυπη ενασχόληση της Ε. Πρίντεζη-Φράγκου είναι το Ιατρείο κούκλας: Μία «υπηρεσία» αποκατάστασης για όσες κούκλες χρειάζονται φροντίδα.




Η εκπομπή ολοκληρώνεται με τη συζήτηση της Άννας Νικολαΐδη και της Μαρούλας Κανταράκη, Δρ Παντείου Πανεπιστήμιου, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, η οποία είναι και μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, σχετικά με τη διδακτορική διατριβή της τελευταίας, με τίτλο: «Γυναίκες και εργασιακές σχέσεις στη βιομηχανική υφαντουργία και οι επιδράσεις στην ταξική διαμόρφωση», που είναι δηλωτική της κατάστασης της γυναίκας υφαντουργίνας. Στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρονται τα συμπεράσματα της έρευνας, σχετικά με τα θέματα ανάπτυξης ίσης συνείδησης, ισότητας μεταξύ φύλων, καταμερισμού εργασίας και στη διαφοροποίηση που παρατηρείται αλλά και στις μελέτες της Μ. Κανταράκη στο ΚΕΘΙ που αφορούσαν άτυπες δεξιότητες γυναικών.








About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply