Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΠΡΟΣΕΧΕ! ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Πόσο συχνά ακούμε αυτήν την φράση να την λένε στα μικρά παιδιά οι μαμάδες, οι μπαμπάδες και οι λοιποί κηδεμόνες!
Φεύγουν το πρωϊ για το σχολείο και η μαμά λέει στο παιδάκι της «να μη μιλήσεις σε αγνώστους¨», ¨να μη παίρνεις τίποτε από αγνώστους».
 Αλήθεια αυτή η φράση πρέπει να λέγεται μόνο σε μικρά παιδιά η και «σε μεγάλα παιδιά;» Γιατί νομίζουμε ότι οι μεγάλοι μπορούν να μιλάνε σε «γνωστούς αγνώστους» χωρίς να κινδυνεύουν από τίποτε; Ποιος είπε πως δεν είναι περισσότερο επικίνδυνο να εμπιστεύεσαι τον συνομιλητή σου; Τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις τόση εμπιστοσύνη κάποιον επειδή κάνετε παρέα, κουβεντιάζετε για τα κοινά, πάτε μαζί στον ναό, σε γάμους και σε βαπτίσεις;
Δυστυχώς το «να προσέχεις και να μη μιλάς με αγνώστους» που σημαίνει να μη έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν, ισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στους ενήλικες, σε αυτούς που νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι είναι σαν κι αυτούς, όλοι όσοι τους συναναστρέφονται είναι το ίδιο ειλικρινείς μαζί τους!
Το ερέθισμα σε αυτό το σημείωμα μου το έδωσαν πολλά και διάφορα περιστατικά που συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο!  Πατέρας ορκίστηκε στα κόκκαλα της γυναίκας του, πως θα ψηφίσει έναν υποψήφιο, επειδή την βοήθησε και την συμπαραστάθηκε και ο γιός τον έκανε να πατήσει τον όρκο του, δηλαδή να βρίσει την μάνα του. Ο υποψήφιος νόμιζε ότι τους ξέρει, δεν πρόσεχε και μιλούσε μαζί τους και τους εμπιστεύονταν. Λάθος! Έπρεπε να ζούσε η δική του μάνα  και να του έλεγε «παιδί μου μεγάλωσες αλλά να μη εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους»
Περιστατικά πάμπολλα. Ξάδερφε, εγώ δεν ξεχνάω τα πόσα έκανες για μένα, γι’ αυτό θα σε ψηφίσω και έχω άλλες τρεις οικογένειες που θα σου δώσω τις ψήφους τους! Μπορείς να πεις «να προσέχεις, μη τον έχεις εμπιστοσύνη;» όταν εσύ θυσιάστηκες για αυτόν; Ναι είναι αυτό που λένε: «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» ή «τον άρρωστον σο κρεβάτ κουντούνα τον».  
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες τέτοια περιστατικά, όμως αναφέρθηκα  σε αυτό το κοινό μεν θέμα αλλά τόσο σοβαρό, που όταν έχεις την παιδική αγνότητα ακόμη και στα 50 σου ή και στα 60 σου, «να προσέχεις, να μη μιλάς σε αγνώστους». Να μην έχεις εμπιστοσύνη ιδιαίτερα σε αυτούς που σε χαϊδεύουν, σε αυτούς που σε κάνουν γαλιφιές! Να μην έχεις εμπιστοσύνη ούτε στο επαγγελματία παπά, που δεν έχει πνευματικό έργο, παρά μόνον υλικό!
Όλα αυτά μας έκαναν παλαιότερα να μη εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς και καλά κάναμε. Μήπως όμως εμείς δεν είμαστε χειρότεροι από τους πολιτικούς;

ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ. ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply