Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » "Αναδειξέ το" Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ 5 ΦΩΤΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Πολύ ενδιαφέροντα –όπως συνήθως– τα θέματα και του σημερινού «Ανάδειξέ το».
Ο πρώτος καλεσμένος της Ρούλας Σκουρογιάννη είναι ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ευάγγελος Πουλακίδας, ο οποίος μας ενημερώνει για την αντιμετώπιση Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα, τις αιτίες που το προκαλούν, τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους πάσχοντες αλλά και τη συντηρητική αντιμετώπιση στα πρώτα στάδια του Συνδρόμου. Εξηγεί αναλυτικά ο γνωστός Ορθοπαιδικός Χειρουργός όλα όσα αφορούν τη χειρουργική αντιμετώπιση του Συνδρόμου με τη μέθοδο της ελάχιστα επεμβατικής (ενδοσκοπικής) διάνοιξης που δίνει το πλεονέκτημα της άμεσης ανακούφισης στον πάσχοντα και της σύντομης αποθεραπείας μετά την επέμβαση. Τέλος, δεν παραλείπει να κάνει σύγκριση της ενδοσκοπικής μεθόδου με άλλες χειρουργικές προσεγγίσεις.


Στη συνέχεια, η Άννα Νικολαΐδη φιλοξενεί τον ποιητή και πεζογράφο, Γιώργο Καραντώνη, για να συζητήσουν για «Το λεύκωμα της Ευρυδίκης», ένα απάνθισμα 32 κειμένων, πινάκων και σχεδιασμάτων του 20ού αιώνα για τη μητέρα του ποιητή, Ευρυδίκη Καραντώνη. Ο ποιητής εξηγεί για τις προσωπικότητες –ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων του περασμένου αιώνα– που γνώριζαν τη μητέρα του και αφιέρωσαν σε εκείνη κάποιο δικό τους κείμενο που όλα μαζί περιλαμβάνονται στο λεύκωμα. Αναφέρεται, επίσης, και στο έργο του «Η συμφωνία της Αθήνας – μία περιπλάνηση»:  Ένα πρωτότυπο χρονικό για την Αθήνα, που είναι συνδυασμός προσωπικών αναμνήσεων και σκέψεων του συγγραφέα μαζί με στοιχεία από την ιστορία της πόλης. 


Επόμενος καλεσμένος της Ρούλας Σκουρογιάννη είναι ο γνωστός ψυχολόγος και φίλος της εκπομπής Γεώργιος Παπαγεωργίου, Διευθυντής στην «Ψυχική Φροντίδα», ο οποίος αναφέρεται στο άγχος που ταλαιπωρεί παιδιά και εφήβους σε σημαντικό ποσοστό, ειδικά αυτή την εποχή των εξετάσεων και στον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά να το διαχειριστούν. Επισημαίνει, ακόμα, ότι είναι μεγάλο το ποσοστό των εφήβων που εκδηλώνει κατάθλιψη. Η συζήτηση αφορά και τις δυσκολίες στην επικοινωνία του γονέα με το έφηβο παιδί του και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να προσεγγίσουν τα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν. Τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου εξηγεί πώς μπορούν να μιλήσουν οι γονείς στα έφηβα παιδιά τους για τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις με το άλλο φύλο.


Στη συνέχεια, μία πολύ αξιόλογη καλεσμένη έχει κοντά της η Άννα Νικολαΐδη: τη Χρυσούλα Αγκυρανοπούλου, Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, Ποιήτρια και Σολίστ Πιάνου, που έχουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν οι τηλεθεατές μέσα από την ανάγνωση των ποιημάτων της από τις συλλογές «Σκοτία» και «Αναστάσιμο Μυροπωλείο», αλλά και τη γενικότερη συζήτηση για το μαγικό τρόπο που συνδυάζεται η μουσική με την ποίηση, αλλά και το ρόλο και τη σημασία της μετάφρασης στη ζωή και την επικοινωνία μας.
  

Συνεχίζοντας την ενδιαφέρουσα θεματολογία, η Άννα Νικολαΐδη έχει μαζί της το συγγραφέα και σκηνοθέτη, Χρήστο Τζανάκο, με την πρώτη του ποιητική συλλογή, «Ίε παί», με 12 πολιτικά και φιλοσοφικά ποιήματα, με κέντρο το ανθρώπινο γίγνεσθαι.  
Ο συγγραφέας εξηγεί ότι το «Ίε παί» είναι μία αρχαία φράση που χρησιμοποιούνταν ως παραγγελτική προτροπή, για το οποίο επισημαίνει ότι –εκτός από μία πολιτική και φιλοσοφική ρήση– είναι ένα σύνθημα που φιλοδοξεί από μόνο του να γίνει ένας τρόπος ζωής για όλους. Η αποδοχή του κοινού ανέδειξε την ποιητική συλλογή σε best seller από τον 1ο μήνα της έκδοσής του. Επίσης, είναι ένα από τα υποψήφια βιβλία για τα βραβεία public, ενώ έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά και τα γερμανικά




Η εκπομπή Ανάδειξέ το ολοκληρώνεται με την παρουσίαση από την Άννα Νικολαΐδη της ιστορίας και των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, που αφορούν τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τη γαστρονομία και πολλές άλλες καλλιτεχνικές  εκφάνσεις, δίνοντας ζωή και χρώμα στο υπέροχο κυκλαδίτικο νησί.





About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply