Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

29.9.24 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΜΟ

  Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2024 ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ρούντας επισκέφθηκαν την ακριτική Σάμο. ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » » ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση



    ΘΕΜΑ : «Προβλήματα Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς»

    1. Οργανισμός Νοσοκομείου Κιλκίς. Με την ψήφιση του νέου νόμου για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δημοσιεύτηκε ο νέος οργανισμός του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς με (ΦΕΚ 1247/τ.β΄/11-4-2012 Αθήνα,10 - 4-2012 ). Το Γεν. Νοσοκομείο Κιλκίς στον οργανισμό του είχε δύναμη 250 κλινών σε πλήρη ανάπτυξη, όμως με τον νέο υγειονομικό χάρτη οι κλίνες  ανέρχονται  σε 215.
     Ως γνωστόν τα Νοσοκομεία Κιλκίς & Γουμένισσας λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση ενώ από το 2013 έχει πραγματοποιηθεί  η ολοκληρωτική συνένωση των νοσοκομείων Κιλκίς- Γουμένισσας με δύναμη 255 κλινών ( δημοσίευση νέου ενιαίου οργανισμού Αριθμ. Υ4α/οικ.123803 )  με συνέπεια κοινή χρηματοδότηση, κοινό ΑΦΜ, κοινή διαχείριση, κοινές προμήθειες  κοινό οργανόγραμμα και όσα ανάλογα σχετίζονται με τη συγχώνευση.
     Δυστυχώς όμως από τις προηγούμενες διοικήσεις δεν υπήρξε η πρόβλεψη και η μελέτη για την συγχώνευση των δυο Νοσοκομείων, την ομαλή μετάβαση στο νέο οργανισμό του ενιαίου Νοσοκομείου, την συνολική επαρκή χρηματοδότηση, τον αριθμό των κλινών και του προσωπικού.                                                            .                                                                                                                             Επισημαίνουμε την άμεση και αναγκαία  επανεξέταση του  νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς ώστε να δοθεί η δυνατότητα για την πλήρη ανάπτυξη του με συνέπεια την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και να κάνουμε σαφές ότι πρόθεση μας  είναι η πρόβλεψη και παραμονή όλων τμημάτων και  υπηρεσιών που διαθέτουμε, καθώς  και όλων των εργαζόμενων.
    2. Αύξηση προϋπολογισμού Νοσοκομείου. 
     Προϋπολογισμός ενιαίου φορέα Νοσοκομείου έτους  2016 - 4.600.000.00. Κόστος νοσηλείας   έτους  2016, 993 προσφύγων και 296 Ελλήνων  ανασφάλιστων ασθενών 709.000.00 ευρώ.
    Προϋπολογισμός ενιαίου φορέα Νοσοκομείου έτους  2017 -  5.145.000.00. Κόστος νοσηλείας   έτους  2017, 144 προσφύγων και 699 Ελλήνων  ανασφάλιστων ασθενών 536.000.00 ευρώ.
    Προϋπολογισμός ενιαίου φορέα Νοσοκομείου έτους  2018 -  5.680.000.00. Κόστος νοσηλείας   έτους  2018, 140 προσφύγων και 940Ελλήνων και αλλοδαπών   ανασφάλιστων ασθενών 585.000.00 ευρώ.
    3. Οργανικές Θέσεις.
    ΚΛΑΔΟΣ         ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ- ΥΠΗΡ/ΝΤΕΣ - ΚΕΝΕΣ                                                                   ΙΑΤΡΩΝ     86        43             43
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ    47        36  11
    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ         18        11               7
    ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ 289       272                    17
    ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ   36     30     6
    ΤΕΧΝΙΚΟ  32     19                13
    ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  48     2028

    Δυσλειτουργία κλινικών: Χειρ/γικής, Παιδ/τρικής, Ψυχ/τρικής, Ουρ/γικής.
    Άμεση κάλυψηκενών οργανικών ιατρικών  ειδικοτήτων: πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, νευρολόγου, παθολογοανατόμου και γναθοχειρουργού. 
    Παρότι ο νομός Κιλκίς είναι παραμεθόριος, εντούτοις παραμένει εκτός και δεν υπάγεται στη διάταξη της 3ετούς θητείας των επικουρικών, όπως εκτός παραμένει και στη χορήγηση του  επιδόματος παραμεθορίου.
    4. Κατασκευή νέας νοσηλευτικής πτέρυγας.
    5. Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
    6. Αναστολή λειτουργίας γναθοχειρουργικής κλινικής.
    7. Επαναλειτουργία Ιατρείου Ύπνου.
    8. Ελλείψεως  έμψυχου δυναμικού (ιατρικού και χειριστών) δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος, σε καθημερινή βάση για όλο το 24ωρο. Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ίδιων των ασθενών, όσο και του προσωπικού, λόγω αυξημένων και αδικαιολόγητων δρομολογίων και διακομιδών για διενέργεια της εξέτασης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το ανωτέρω συνιστά επίσης τεράστια σπατάλη πόρων (οδοιπορικά) και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές) σε μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά τη διάθεση και των δυο παραγόντων.

    Ζητούμε την 24ωρη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, του μοναδικού στο νομό και ενός από τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα  στο Βορειοελλαδικό χώρο.
    Αυτό μπορεί να διορθωθεί άμεσα με την υπερεπείγουσα κάλυψη με  2 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ.
    9. Επαναλειτουργία Μαστογράφου.
    10. Επαναλειτουργία Ορθοπαντογράφου.
    11. Άμεση αύξηση του αριθμού των Τραυματιοφορέων, αφού είναι πλέον ανθρωπίνως αδύνατον ένας Τραυματιοφορέας να υπάρχει για όλο το Νοσοκομείο κατά τη νυχτερινή βάρδια. Είναι απαραίτητη και η αύξηση του αριθμού των Μαιών για να μπορούν να καλύπτονται επαρκώς όλες οι βάρδιες. Σοβαρές  ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται και σε διάφορες άλλες  ειδικότητες όπως των Βοηθών θαλάμων, Τραπεζοκόμων, Πλυντών, Διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικού προσωπικού. Θα πρέπει άμεσα να γίνει η επαναπροκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου.
    12. Άμεση επιστροφή τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στο Νομό. Δυσλειτουργία ΕΚΑΒ: Εξιτήρια, Επανεξετάσεις, Επιστροφές.
    13. Πλυντήρια χρηματοδότηση,  χρονοδιάγραμμα ανακαίνισης.
    14.Αντισεισμικός κανονισμός, έλεγχοςστατικής επάρκειας όλων των κτηρίων του νοσοκομείου λόγο παλαιότητας. 
    15.Έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων(συνελεύσεις, ημερίδες, σεμινάρια..).
    16. Βαφή πρόσοψης του νοσοκομείου, ανάπλαση – διαμόρφωση του  αύλειουχώρου, ανακαινίσεις τμημάτων, μεταφορές τμημάτων (μαιευτικής, διοικητικών υπηρεσιών) αντικατάσταση απαρχαιωμένου ξενοδοχειακού εξοπλισμού( κρεβάτια, στρώματα , κομοδίνα, κ.ά.).


    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ               ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply