Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ Ή Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ (ΑΡΘΡΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Έτος εκλογών το 2019 και το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει. Ο μόνος που είναι αδιάφορος είναι ο λαός και όπως δείχνουν τα γκάλοπ, ο αδιαμφισβήτητος νικητής της κάλπης, θα είναι για ακόμα μία φορά η αποχή και ηγέτης ο «κανένας».
Η ιδιαιτερότητα αυτών των εκλογών είναι ότι θα συμπέσουν ευρωεκλογές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί.
Ιδιαιτερότητα επίσης θα πρέπει να αποτελέσει, για τον τόπο μας και το αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς πλέον τα δεδομένα που έχει ο πολίτης προκειμένου να επιλέξει τον «σύντροφο» που θα στείλει στα βουλευτικά έδρανα και στον δημαρχιακό θώκο είναι τέτοια που δεν δικαιολογούν ούτε την αποχή, αλλά ούτε και το λάθος.
Η ιστορία μας λέει, ότι τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκαν «εσωκομματικοί πόλοι» και η εκλογική αναμέτρηση είχε μετατραπεί σε καθαρά προσωπική αντιπαράθεση με τα συμφέροντα να κρύβονται πίσω από τα πρόσωπα.
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στο Κιλκίς, η αντιπαράθεση Φλωρίδη – Αφεντουλίδη εξαΰλωσε τον δεύτερο και ο Φλωρίδης είναι όχι απλά στη βουλή, αλλά από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη.
Η αντιπαράθεση αυτή έχει πλέον μετατραπεί σε αντιπαράθεση Φλωρίδη – Παραστατίδη. Και ενώ ο Φλωρίδης νίκησε τον Παραστατίδη, δεν μπόρεσε να νικήσει την …τύχη του η οποία έβαλε το χεράκι της και στο Κιλκίς το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε δύο βουλευτές με αποτέλεσμα ο Θ. Παραστατίδης να βρεθεί στη βουλή με τον ίδιο τρόπο που βρέθηκε στην νομαρχία.
Καθόλου διαφορετικά δεν ήταν τα πράγματα στο χώρο της ΝΔ, μόνο που εκεί υπήρξαν καταστάσεις που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας.
Είμαστε την εποχή που ο Σαμαράς ως υπουργός εξωτερικών θέλει να κάνει την Ελλάδα «κούγκι» και σηκώνει την σημαία της επαναστάσεως.
Πρόθυμος να τον ακολουθήσει στα όνειρά του είναι ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Συμπιλίδης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέφτει και μαζί της πέφτει ο Συμπιλίδης ενώ ένα νέο δίδυμο γεννιέται στην ΝΔ.
Κιλτίδης – Τσιτουρίδης δημιουργούν δίπολο και γύρω τους μαζεύεται κάθε καρυδιάς καρύδι.
Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι πλέον γεγονός και ο Τσιτουρίδης υπουργός. Γύρω του καλοθελητές, κουβαλητές, στελεχάρες και σωτήρες του τόπου υπηρετούν ποικιλοτρόπως τον νέο βασιλιά μέχρι που ο βασιλιάς είναι γυμνός καθώς δομημένα ομόλογα, κουμπάροι και κουμπάρες αναγκάζουν τον Καραμανλή να αφήσει εκτός ψηφοδελτίου τον «εκλεκτό».
Το Κιλκίς όμως αν και παραμένει …όπως το ξέραμε, εξακολουθεί να στέλνει σε υπουργικούς θώκους τους «εκλεκτούς της καρδιάς μας» και ο Κιλτίδης ως υφυπουργός το «διατηρεί» στην επικαιρότητα.
Στην μετά εποχή Καραμανλή ο Κιλτίδης βγαίνει από το μαντρί ακλουθώντας την Ντόρα στην ηρωική έξοδο που έκανε μετά την ήττα της από τον Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Στην εξουσία βρίσκεται …η μεγάλη υπόσχεση. Λεφτά υπάρχουν ήταν το σύνθημα που φέρνει τον Παπανδρέου στην εξουσία και τους Φλωρίδη – Παραστατίδη στη βουλή, αλλά αντί για λεφτά έρχεται μια μώβ γραβάτα να μας πει κουράγιο Έλληνες και μαζί τα φάγαμε.
Τα χρόνια των μνημονίων είναι γεγονός και ο Φλωρίδης παραδίδει την έδρα του αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ. Στην θέση του βρίσκεται πλέον ο Γιώργος Φραγγίδης ο οποίος δηλώνει ότι «είναι για τα δύσκολα» και ψηφίζει τα πάντα …περί μνημονίων, όπως και ο σύντροφος Παραστατίδης.
Κατοχή στην χώρα και οι βουλές των τοκογλύφων γίνονται νομοσχέδια εν μία νυκτί.
Ο Σαμαράς ως αρχηγός πλέον της ΝΔ κάνει ασκήσεις θάρρους στα Ζάππεια λέγοντας ότι θα ξεσκίσει τα μνημόνια και θα στείλει τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ στη φυλακή.
Με τον οπλαρχηγό Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ το Κιλκίς φαίνεται ότι θα είναι για ακόμα μία φορά πρωταγωνιστής, αλλά ενώ όλοι περιμένουν με δάφνινο στεφάνη τον κιλκισιάρχη Συμπιλίδη η τράπουλα δεν τους κάνει τη χάρη και ο Συμπιλίδης βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίου ενώ ο …Τσιτουρίδης εντός.
Γύρω του συσπειρώνεται όλο το κατεστημένο για να νικήσουν κάποιον …από το πουθενά.
Όμως αυτός ο κάποιος σε μία μάχη που θυμίζει …Δαυίδ με Γολιάθ, καταφέρνει να νικήσει, στέλνοντας τον Τσιτουρίδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ είναι πλέον ο Γεώργιος Γεωργαντάς και το κατεστημένο δεν βλέπει την ώρα και την στιγμή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης για να στείλει στα τάρταρα αυτόν που τόλμησε να παρακούσει τα μεγάλα αφεντικά.
Στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τα μνημόνια συνεχίζουν να ανθούν, τα Ζάππεια ξεχάστηκαν και οι κλέφτες αντί για φυλακή είναι στη βουλή.
 Ο Γεωργαντάς βρίσκεται σε υφυπουργείο αλλά η θητεία του δεν διαρκεί καθώς η ελπίδα που ερχόταν καβάλα στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον λαό στην κάλπη.
Στο Κιλκίς τα δίπολα έχουν ήδη στηθεί.
Παραστατίδης – Αγαθοπούλου στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία και Γεωργαντάς – Μπαλάσκας στον χώρο της ΝΔ.
Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι. Ο Γεωργαντάς οδεύει στη βουλή ως βουλευτής αντιπολίτευσης, ο Παραστατίδης ως βουλευτής συμπολίτευσης και μία νέα δύναμη κάνει την εμφάνισή της στο κοινοβούλιο. Η «χρυσή αυγή» εκλέγει τον Χρήστο Χατζησάββα βουλευτή και τον στέλνει στο κοινοβούλιο.
Ως βουλευτής συμπολίτευσης ο Θ. Παραστατίδης κάνει τα πάντα για να μην κάνει τίποτε, καθώς ο υιός Παραστατίδης θέλει να εκτοπίσει τον «μπαμπά» προκειμένου να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά πλέον υποψηφίους στο Κιλκίς, καθώς ο υιός Παραστατίδης θα πολιτευτεί με το ΚΙΝΑΛ με τον μπαμπά να καμαρώνει τον υιό, ενώ στον χώρο της ΝΔ τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον καθώς ένας φίλος από τα παλιά επιστρέφει στο μαντρί ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να πετύχει ότι δεν πέτυχαν οι Τσιτουρίδης – Μπαλάσκας.
Ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης δηλώνει υποψήφιος με την ΝΔ και ότι  εξασφάλισε την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο και …δεν είναι ο μόνος.
Επειδή η ΝΔ φιγουράρει στην πρώτη θέση όλων των γκάλοπ, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν μια θέση στον ήλιο και όχι μόνο δηλώνουν «παρόν», διεκδικώντας συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της συντηρητικής παράταξης, αλλά δίνουν μάχες ολκής σε όλα τα μέτωπα.
Χρήσιμες μαριονέτες όλοι αυτοί η υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί η ρήση που θέλει την ιστορία να επαναλαμβάνεται υπό μορφή φάρσας και θα δούμε πάλι να δημιουργείται δίπολο Γεωργαντά – Κιλτίδη το οποίο θα φέρει την αντιπαράθεση και στις δημοτικές εκλογές;
Άκαιρο το ερώτημα καθώς το δίπολο στήθηκε για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και φαίνεται από τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τους δύο διεκδικητές που ανήκουν στην ΝΔ. 
Άνθρωποι του Γεωργαντά γύρω από τον Κυριακίδη και άνθρωποι του Κιλτίδη κοντά στον Τσαντάκη.
Το εάν έχουν μέλλον τέτοιες αντιπαραθέσεις μόνο η κάλπη μπορεί να το πει.
Εμείς μπορούμε μόνο να κρίνουμε βάση των όσων βιώσαμε και βιώνουμε καθημερινά σε μία πόλη και μία χώρα που, κακά τα ψέματα, την φτιάξαμε …με την ψήφο μας. 


ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply