Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ
Βουλευτής Β’ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ    
Βουλευτής ΚΙΛΚΙΣ           


ΠΡΟΣ:
        1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ                      ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
        2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (κ. Βερναρδάκης, κ.                            Τζανακόπουλος)
        3) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Δίωξη σε βάρος Ιερέα στην Ρόδο γιατί κατέκρινε την προδοσία της Μακεδονίας μας»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, έγγραφες εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τελέσεως του αδικήματος της εκ προθέσεως διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματοςή κακουργήματος, το οποίο τυποποιείται ως άδικη πράξη και προβλέπεται στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα και στο άρθρο 184, έδωσε την 9η Οκτωβρίου 2018, ο πατήρ Χρήστος Σιάνας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου.
Ο εν λόγω Ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο οι οποίες απεικονίζουν της απόψεις της τοπικής κοινωνίας, έχει χαρακτηριστεί ως «ο προστάτης των φτωχών», διότι επί σειρά ετών έχει αναλώσει την ζωή του, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας στο νησί της Ρόδου, ενώ και η Ενορία του έχει ταυτιστεί με την φιλανθρωπία, καθώς δεν περνά μέρα, που να μην πλημμυρίζει από συνανθρώπους μας οι οποίοι «δεν έχουν, πού την κεφαλήν κλίναι».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε κατόπιν και με βάση αναφορά του κ. Μιχαήλ Κόκκινου, κυβερνητικού στελέχους και συγκεκριμένα Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, απέστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου σύνδεσμο από ανάρτηση στο διαδίκτυο καθώς και απομαγνητοφωνημένο κείμενο του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
Η ελεγχόμενη από την Δικαιοσύνη πράξη του Ιερέα, συνίσταται στα λεχθέντα από αυτόν κατά την διάρκεια Θείας Λειτουργίας και του κηρύγματος του Ιερέα τον Ιούνιο του 2018, όταν και κατέκρινε εντόνως και με πύρινο λόγο την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και καταλόγισε τις εθνικές και ιστορικές ευθύνες στους υπόλογους αυτών έναντι του ελληνικού έθνους.
Να υπενθυμίσω εδώ την ανάλογη περίπτωση, από ποινικής αξιολογήσεως, απαλλαγής του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας από την ίδια κατηγορία, περί προτροπής σε τέλεση αδικήματος κατ’ άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα και δη λυντσαρίσματος του πρώην Δημάρχου Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1)  Με ποια ιδιότητα ενήργησε στην προκειμένη περίπτωση και ειδικότερα στην επαφή με τις Δικαστικές Αρχές ο κ. Κόκκινος Μιχαήλ και πιο συγκεκριμένα ενήργησε ως ιδιώτης ή ως δημόσιο πρόσωπο και στέλεχος της κυβέρνησης;
2)  Πως απαντά η κυβέρνηση στην διαμορφωθείσα άποψη πως όσα πρόσωπα κατέχουν δημόσιο λόγο, ακόμη και ή ιδίως Ιερείς και προβαίνουν δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις για τα γενικότερα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και ειδικά επί του θέματος της προδοσίας της Μακεδονίας μας με την Συμφωνία των Πρεσπών, υφίστανται επιλεκτικώς κατασταλτικές συνέπειες ακόμη και ποινικές διώξεις;


Αθήνα, 10/10/2018
Οι ερωτώντες Βουλευτές


Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply