Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » » ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΑ… «ΝΤΑΟΥΛΙΑ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Η επέτειος τριών χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου 2015, συμπίπτει με την κατάρρευση των πολιτικών μύθων που καλλιέργησε το κόμμα της Αριστεράς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με τη διάψευση των προσδοκιών μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, που πίστεψε στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, που μοίρασε αφειδώς σχεδόν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις για να κατακτήσει την εξουσία, αποδείχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε τελικά το… μαγικό ραβδί, με το οποίο θα έδινε τέλος στα Μνημόνια και στα μέτρα λιτότητας, όπως πολλοί πίστεψαν. Διαψεύστηκε όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε το 2014 από το Ηράκλειο, για τους δανειστές, ότι «θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη». Το περιβόητο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ σκόνταψε στη σκληρή πραγματικότητα, ενώ τα όποια περιθώρια ελιγμών υπήρχαν ναυάγησαν στην αλλοπρόσαλλη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και προσωπικά του Γιάνη Βαρουφάκη με τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, αναφέρθηκε στην ταραγμένη περίοδο του 2015 και παραδέχθηκε ότι «λέρωσε» τα χέρια του. «Χωρίς να έχουμε τη βεβαιότητα τι θα μας βγει, πήραμε την απόφαση να δώσουμε τη μάχη, να λερώσουμε τα χέρια μας αλλά να μην αποδράσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η στόχευση του συγκεκριμένου άρθρου είναι να καταδείξει πόσα πράγματα έγιναν την τελευταία τριετία θα αποτελούσαν εφιάλτη για όσους ανθρώπους ονειρεύονταν να ζουν στην κυβέρνηση μία αριστερή κυβέρνηση.
Μοιραία όμως για να μιλήσουμε για αυτό το θέμα θα πρέπει να αναφέρουμε δεκάδες ψέματα και άλλες τόσες πικρές αλήθειες.
Ας ξεκινήσουμε:
Πριν καν μπούμε στην ουσία του θέματος θα πρέπει να ανατρέψουμε μια και καλή τον μύθο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Φυσικά και δεν είναι καθώς το 1989 στην Ελλάδα υπήρξε και η κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Οπότε το «πρώτη φορά αριστερά» πάει περίπατο…

Ας έρθουμε όμως στα πιο σύγχρονα και πριν ξεκινήσει το πάρτι ας θυμηθούμε την γιορτή που έστησαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όταν το κόμα τους κέρδισε τις εκλογές και τις δηλώσεις του περήφανου Αλέξη Τσίπρα:

Θυμάστε ποιό ήταν  ένα από τα κύρια προεκλογικά συνθήματα του Αλέξη Τσίπρα; «Go back, κ. Μέρκελ, go back, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης», έλεγε τότε όπως επίσης έκανε λόγο για ζουρνάδες και νταούλια που θα χτυπούσαμε εμείς και θα χόρευαν οι δανειστές.
Τελικά όχι μόνο η Μέρκελ δεν έφυγε αλλά εμείς πήγαμε αρκετές φορές στην πόρτα της και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε : «Είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρ’ ότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτόμυαλη, όπως φάνηκε από τη στάση της στο προσφυγικό».

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται» δήλωνε πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και όλοι πανηγύριζαν για την περήφανη σταση του. Τελικά όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά τόνισε πως υπάρχουν πιο παράλογοι και άδικοι φόροι από τον ΕΝΦΙΑ και σε ομιλία του στη Βουλή, καλούσε τους πολίτες «να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια και να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.


Θα φαντάζονταν κανείς πως με αριστερή κυβέρνηση θα είχαμε πλειστηριασμούς κατοικιών; Και αν το φαντάζονταν, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλάει με τόσο πάθος για το συγκεκριμένο θέμα θα αναιρούσε την άποψή του:  «Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουν σε καμιά άλλη χώρα. Να δούμε πώς θα ‘ρθουν να τους εκτελέσουν» έλεγε.

Τελικά όχι μόνο έχουν αρχίσει οι πλειστηριασμοί αλλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει πως πρέπει να προχωρήσουν γιατί αλλιώς συμφωνία με τους δανειστές για την τρίτη αξιολόγηση δεν υπάρχει. Αποτέλεσμα όλων αυτών;

«Ιστορική υποχρέωση της νέας ελληνικής Κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων. Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία. Κεντρικό ρόλο σ’ αυτή τη διεκδίκηση η νέα ελληνική Κυβέρνηση θα αποδώσει στην Εθνική Επιτροπή, αλλά και στην εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, στον Μανώλη Γλέζο, που ακάματα τόσα χρόνια αγωνίζεται, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το εθνικό χρέος». Τα παραπάνω είχε πει ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις στην Βουλή.

Λίγο καιρό αργότερα το θέμα του γερμανικού δανείου έγινε ηθικό θέμα χωρίς υλικές προεκτάσεις. Ολα αυτά τα δήλωσε κάτω από το άγρυπνο και απόλυτα ικανοποιημένο βλέμμα της Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός από την αρχή μέχρι την μέση της θητείας του υποστήριζε πως δεν θα γίνουν ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα. Επέμενε πάρα πολύ και όλοι ορκίζονταν πως ο Αλέξης Τσίπρας λέει αλήθεια κι η αριστερά θα δείξει πυγμή:

Τελικά τα αποτελέσματα αυτής της δήλωσης ήταν με την σειρά: capital controls, δημοψήφισμα και εκλογές:

Ομολογούμε πως για το δημοψήφισμα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνειο ώστε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του. Το έκανε λοιπόν, το περίφημο και περήφανο ΟΧΙ θριάμβευσε και όλοι περίμεναν την επόμενη κίνησή του. Μία κίνηση όμως που δεν την είχε φανταστεί κανείς:

Το δικαίωμα της απεργίας θα έπρεπε να είναι πλήρως κατοχυρωμένο ειδκά σε μία κυβέρνηση με αριστερό (;) προφίλ. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτό το δικαιώμα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και καμία εκτελεστική και δικαστική εξουσία δεν μπορεί να το αλλάξει.

Τελικά πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε στην Βουλή τροπολογία από την κα. Αχτσιόγλου με την οποία απαιτείται το 51% ώστε να γίνει απεργία σε κάποιο κλάδο. Απαίτηση των δανειστών που υιοθετήθηκε και μπορεί μετά τον σάλο που προκλήθηκε να αποσύρθηκε αλλά τονίστηκε πως θα επανακατατεθεί πολύ σύντομα.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την αθέτηση πολλών ακόμη υποσχέσεων: α) κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, β) καμία περικοπή σε συντάξεις, μείωση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, γ) μείωση ΦΠΑ και πολλά άλλα. Για να μην σας κουράζουμε απλά θα σας δείξουμε τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις δύο εκλογικές του νίκες:

Αν είχατε την υπομονή να δείτε τα παραπάνω βίντεο δεν χρειάζεται να σας γράψουμε εμείς τίποτα άλλο. Γιατί όπως και τα γραπτά έτσι και τα βίντεο μένουν για πάντα και η ιστορία θα μπορεί να καταγράψει με σαφήνεια αν οι προσδοκίες από μία αριστερή κυβέρνηση αποδείχθηκαν ορθές.










ΠΗΓΗ:http://www.eleftherostypos.gr/politiki

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply