Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΧΙΟΝΙΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδείχθηκε ότι ήταν έτοιμη να αντεπεξέλθει στην επέλαση του χιονιά

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και οι Τεχνικές της Υπηρεσίες ήταν έτοιμες να αντεπεξέλθουν στην επέλαση του χιονιά. Κρατήσαμε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, ενώ οι βασικές προσβάσεις στα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο δεν έκλεισαν ούτε λεπτό ” τόνισε κα. Πατουλίδου στην Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθές 7 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν πρόσκλησης της Αντιπεριφεριάρχη Θεσσαλονίκης κας. Βούλας Πατουλίδου.
Κατά την έναρξη του Σ.Ο.Π.Π. σε μία ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για τους νεκρούς εξαιτίας της κακοκαιρίας στη δυτική Αττική, κρατήθηκε ενός λεπτού. Συγκεκριμένα η κα. Πατουλίδου ανέφερε πως  ο απολογισμός των δράσεων πολιτικής προστασίας από τους φορείς που μετέχουν στο Σ.Ο.Π.Π. γίνεται για την άντληση διδαγμάτων και εμπειριών από τα πολλά, δυστυχώς, συμβάντα που πλήττουν τόσο την περιοχή μας όσο και όλη την επικράτεια, με πρόσφατα τις πλημμύρες στην Αττική με τον τραγικό απολογισμό των 23 νεκρών. Σας καλώ, σε μία ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για τα θύματα της κακοκαιρίας να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή ”.
Η κα. Πατουλίδου αφού καλωσόρισε  τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π. προχώρησε στην αποτίμηση επιγραμματικά της περσινής χειμερινής περιόδου. Σχολιάζοντας τα προβλήματα  που παρουσιάστηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και κυρίως στο δήμο Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ελπίζω να έχουν αποτιμηθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους. Εύχομαι φέτος να αποφευχθεί το περσινό φαινόμενο, έτσι ώστε όλες οι προσβάσεις σε τόπους εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας να γίνονται όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτα.”
Κατόπιν η κα. Πατουλίδου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας και των τεχνικών υπηρεσιών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, από χιονοπτώσεις και παγετό, της χειμερινής περιόδου 2017-2018. Συγκεκριμένα ανέφερε πως “η Μητροπολιτική Ενότητας Θεσσαλονίκης βρίσκεται και φέτος σε πλήρη ετοιμότητα καθώς η σύμβαση για τη μίσθωση των μηχανημάτων αποχιονισμού είναι σε ισχύ ενώ και οι ποσότητες αλατιού είναι επαρκείς.”
Κατόπιν τον λόγο έλαβε η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κα. Κατερίνα Κουρούδη η οποία παρουσίασε τις δράσεις πολιτικής προστασίας στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης μένοντας ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της θεομηνίας που έπληξε τον περσινό Σεπτέμβρη το Δήμο Θερμαϊκού και περιοχές των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα.
Τον λόγο έλαβαν κατόπιν ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης, η Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Δομών και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας , ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, εκπρόσωπός του Γ’ Σ.Σ. / 3ο ΕΓ,  εκπρόσωπός της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσ/νίκης και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, της Δ/νσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλονίκης και ο Διοικητής  της 2ης ΕΜΑΚ, εκπρόσωποι των δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ, του ΟΑΣΘ, του Φυσικού Αερίου και της Εγνατίας Οδού. Τέλος τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων τους οποίους η κα. Πατουλίδου ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την προσφορά τους στην πολιτική προστασία και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν στους συμπολίτες μας.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply