Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Ότι η νέα κυβέρνηση του τόπου θα περιλάμβανε και μέλη εμφορούμενα από αντιεκκλησιαστικό φρόνημα, κανένας δεν το αγνοούσε.
Ότι όμως κάποιο από αυτά θα το εκδήλωνε τόσο ωμά και αμέσως, αυτό ίσως δεν το είχε φαντασθεί κανείς. Καί όμως έγινε!
    Λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία της η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε υποβολιμαία σχετική ερώτηση κατά τη συνέν­τευξή της στο ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», ουσιαστικά προανήγγειλε την αποδόμηση και μελλοντική κατάργηση του πολυταλαιπωρημένου μαθήματος των Θρησκευτικών.
    Είπε δηλαδή η κυρία Υπουργός ότι θεωρεί απαράδεκτη την ισχύουσα διαδικασία απαλλαγής ενός μαθητή από τη διδασκαλία του μαθήματος και ότι θα καθιερώσει ευκολότερο τρόπο απαλλαγής με απλή δήλωση του γονιού ότι «θα ήθελα το παιδί μου να μην κάνει Θρησκευτικά, να μη διδάσκεται Θρησκευτικά». Με την αλλόκοτη αυτή σκέψη της κυρίας Υπουργού γιατί ο μαθητής να μη ζητήσει απαλλαγή και από άλλα μαθήματα (π.χ. Ιστορία, Βιολογία, Μαθηματικά κ.τ.λ.);
  Η ισχύουσα διαδικασία προβλέπει ότι οι αλ­λόθρησκοι η ετερόδοξοι η αποδεδειγμέ­να άθεοι γονείς, αν θέλουν να μη διδάσκεται το παιδί τους το μάθημα των Θρησκευτικών, ο­φείλουν να δηλώσουν εγγράφως ότι το παιδί τους δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ένας Ορθόδοξος μα­θητής είναι υποχρεωμένος να παρακολου­θεί και αυτό το μάθημα, όπως και όλα τα αλ­λα.
    Απαλλαγή δηλαδή μπορούσαν να ζητήσουν γονείς αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι η δηλωμένοι άθεοι. Τώρα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυρίας Υπουργού κάθε μαθητής θα μπορεί να απαλλάσσεται από τη διδασκαλία του μαθήματος με την απλή παραπάνω δήλωση των γονέων του.
    Ας σημειωθεί όμως ότι η ισχύουσα διαδικασία έχει καταστεί υποχρεωτική για όλη την επικράτεια με την υπ’ αριθμόν 115 του 2012 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, η οποία επιβεβαιώθηκε τελεσίδικα, οριστικά και αμετάκλητα από την υπ’ αριθμόν 1 του 2015 απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετείου Χανίων. Βάσει αυτής της τελευταίας το Υπουργείο Παιδείας αναγκάσθηκε να εκδώσει την ισχύουσα Εγκύκλιο.
    Με ποιό δικαίωμα τώρα η κυρία Υπουργός θα παραβιάσει το νόμο; Καί όχι μόνο το νόμο αλλά και το Σύνταγμα, όπως δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος· ο οποίος και συνέστησε ότι «πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».
    Αρκούν, κυρία Υπουργέ, οι μέχρι τώρα «ανοησίες» τόσων δεκαετιών. Δεν χρειάζεται να προστεθούν και άλλες χειρότερες.

Ορθόδοξο Περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ”



ΠΗΓΗ:https://www.ekklisiaonline.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply