Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » Η ΚΡΙΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ: ΕΣΤΕΙΛΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ… ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» – ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ΡΕΤΖΕΠ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΑΙ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Δύο πλοία και ένα υποβρύχιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εστάλησαν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα ενός γαλλικού πλωτού γεωτρύπανου στα ανοικτά της Κύπρου, στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, μια εξέλιξη που είναι πιθανό να σημάνει την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού την περασμένη εβδομάδα. 
Γαλλία προς Τουρκία: «Θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τις εξορύξεις στο «οικόπεδο 11″ και τα συμφέροντα της Total»
«Θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της Total και τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ» φέρεται να είπε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.
Ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε με έναν πρωτότυπο τρόπο να ξεκαθαρίσει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του στηρίζουν τις εξορύξεις που ξεκίνησαν στο «οικόπεδο 11» της κυπριακής ΑΟΖ. Άλλωστε, η βασική εταιρία που έχει αναλάβει τις έρευνες δεν είναι άλλη από τη γαλλική Total (σε συνεργασία με την ιταλική ENI).
Αν και το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο Εμανουέλ Μακρόν (ορμώμενος από τα Λατινικά και τη ρήση «τα γραπτά μένουν») θέλησε να κάνει ακόμη πιο σαφή τη στήριξή του στη Λευκωσία.
Απειλεί την Κύπρο ο Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα θα λάβει μέτρα μετά την έναρξη των γεωτρήσεων
Η Τουρκία θα λάβει μέτρα μετά την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο από την ελληνοκυπριακή πλευρά, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα σε αυτά τα κοιτάσματα.
Ο Τσαβούσογλου εξήγησε πως τα υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας συνεργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα ληφθούν σε απάντηση στις «μονομερείς», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της ελληνικής πλευράς.
Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι η αποστολή ενός πλοίου γεωτρήσεων δείχνει την «ανειλικρίνεια» της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.


Η πλωτή εξέδρα έφθασε στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά η διακριτική προβολή ισχύος από αμερικανικά, γαλλικά και ισραηλινά πολεμικά στην περιοχή… προηγήθηκε. Το Οικόπεδο 11 ουσιαστικά βρίσκεται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα χωρών που με διάφορους τρόπους έχουν δείξει πως το τελευταίο που θέλουν είναι ένταση στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό δηλαδή που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να χειραγωγήσει τις εξελίξεις.
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες από το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας τα γαλλικά πολεμικά απέπλευσαν σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Λάρνακας με κατεύθυνση το πεδίο-στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1» του τεμαχίου «11» της κυπριακής ΑΟΖ, όπου διεξάγεται η γεώτρηση του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Total.
Τα μηνύματα είναι σαφή αλλά η Τουρκία συνεχίζει τον… χαβά της….
Συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας για κόστος πυραύλων S-400
Σε συμφωνία για το κόστος των πυραύλων S-400 φαίνεται ότι κατέληξαν Τουρκία και Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο ‘Bloomberg’.
Η Τουρκία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μιλά υπό καθεστώς ανωνυμίας, συμφώνησε να πληρώσει 2.5 δις. δολάρια στη Ρωσία, προκειμένου να αποκτήσει ένα από τα πιο προηγμένα αμυντικά συστήματα στον κόσμο.
«Για την Τουρκία, το κλειδί κάθε συμφωνίας είναι η απόκτηση του know how και η μεταφορά τεχνολογίας. Το να επιτραπεί στην Τουρκία δύο αμυντικοί πύραυλοι S-400 να αναπτυχθούν στο έδαφός της εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό», υποστήριξε ο αξιωματούχος.
Όπως εκτιμάται, η στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία για αγορά πολεμικού εξοπλισμού είναι ένα σημάδι της δυσαρέσκειάς της προς τη Δύση και την Ε.Ε., ειδικά μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, που δεν έλαβε την υποστήριξε που προσδοκούσε.
«Χαστούκι» από ΗΠΑ στον Ερντογάν
Οι ΗΠΑ έχουν εκνευριστεί σφόδρα με την πώληση των S-400 αλλά και με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο.
«Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην κυπριακή ΑΟΖ και αποθαρρύνει δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή». τόνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρά. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ακριβοδίκαια και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Συνεχίζουμε να αποθαρρύνουμε δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».
Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί σφόδρα για την αύξηση της έντασης, η οποία προέρχεται ως γνωστόν μόνο από την Τουρκία, και σύμφωνα με πληροφορίες με παρεμβάσεις της στην Άγκυρα κατέστησε σαφές ότι είναι εναντίον κάθε κρίσης στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το θέμα συζητήθηκε κατά τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, κατά την επίσκεψή του στη χώρα, την Κυριακή.
Η κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου χαρακτηρίζεται ως εκρηκτική λόγω των απειλών της Τουρκίας, που προέρχονται από τον Ερντογάν.
Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, το οποίο δείχνει ποιο θα είναι το μέλλον του Ερντογάν, καθώς σίγουρα οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια.
Ο Ερντογάν εκτελείται – Η οικογένειά του σφαγιάζεται
Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από μια ταινία που αφορά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και δείχνει τον Ερντογάν να δολοφονείται.
Ο σκηνοθέτης Αλί Αβτζί (Ali Avcı), συνελήφθη ως Γκιουλενιστής. Η σύλληψη του Αβτζί έγινε λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας του «Uyanış» δηλαδή «Το Ξύπνημα».
Η ταινία ξεκινά με τον Ερντογάν να διαβάζει ένα από τα αγαπημένα του ποιήματα που αποθεώνει τις προσπάθειες κατάπνιξης του πραξικοπήματος.

Το τρέιλερ δείχνει επίσης σκηνές με έναν Τούρκο στρατηγό να βάζει το πιστόλι του στο κεφάλι του Ερντογάν την ώρα που προσεύχεται αλλά και τη δολοφονία των μελών της οικογένειας του Ερντογάν από πραξικοπηματίες.




ΠΗΓΗ:http://www.makeleio.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply