Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΑΙ Η ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΙΛΚΙΣ- ΛΥΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Με εξαιρετικές εντυπώσεις από τη ζεστή φιλοξενία των αδελφών Κυπρίων και από την κορυφαία συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επέστρεψε στο Κιλκίς η τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς, η οποία επισκέφθηκε τη Λάρνακα,  μετά από πρόσκληση του αδελφοποιημένου με το Κιλκίς κατεχόμενου Δήμου Λύσης, για να τιμήσει τις εκδηλώσεις Μνήμης της Λύσης.

Η Μνήμη της Λύσης, ημέρα ελπίδας και προσμονής για τον επαναπατρισμό των Λυσιωτών, που αργεί χαρακτηριστικά σαράντα επτά χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα, γιορτάστηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα την παραμονή των Γενεθλίων της Θεοτόκου στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς όπου τέθηκε σε προσκύνημα η διασωθείσα εικόνα της Παναγίας της Λύσης.

 Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ο επικεφαλής της Κιλκισιακής αποστολής Κώστας Παπακώστας  τόνισε ότι η Ημέρα Μνήμης της Λύσης έχει μια ιερότητα για τους Κιλκισιώτες γιατί μοιράζονται με τους Λυσιώτες την ασίγαστη επιθυμία για την επιστροφή στη δική τους αγαπημένη Ιθάκη .

Με αναφορές στις σχέσεις έντασης Κύπρου – Τουρκίας που πυροδοτούνται από την τελευταία με σχέδια προσάρτησης των κατεχόμενων και με προκλητικές δηλώσεις για τις διεκδικήσεις των περιουσιών των Κυπρίων στα κατεχόμενα, το μήνυμα κατέληγε στην έκφραση συμπάθειας και υποστήριξης κάθε εθνικής προσπάθειας και πρωτοβουλίας ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.  

Στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου Λύσης παρέστησαν ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Νεκτάριος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ο φιλοξενών Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής,  βουλευτές, αυτοδιοικητικά στελέχη της Κύπρου και αντιπροσωπείες από τους αδελφοποιημένους με τη Λύση Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Αβδήρων.

Η Κιλκισιακή αποστολή, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Παπακώστα, Θεμιστοκλή Ανθρακίδη, Γιάννη Φαχουρίδη και Χρήστο Σαρβανίδη, συμμετείχε και σε ειδική συνεδρίαση του Δήμου Λύσης όπου υπογραμμίστηκαν για μία ακόμη φορά οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο Δήμων.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς είχε την ύψιστη τιμή να γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε επισταμένως για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ δέχθηκε τις ευχές όλων των δημοτικών αντιπροσωπειών για μια μόνιμη και δίκαιη διευθέτηση του εθνικού ζητήματος.

Στο χρονικό της πρωταρχικής αδελφοποίησης του τότε Δήμου Δοϊράνης με το Δήμο Λύσης, που φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια, καθώς και  στις κοινές προκαταρκτικές ενέργειές τους για την ίδρυση του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου ‘’Γρηγόρης Αυξεντίου’’ στον Ακρίτα αναφέρθηκε ο κ. Παπακώστας προσθέτοντας ότι η λειτουργία του Μουσείου και οι προσπάθειες για την περαιτέρω ανάδειξή του μαρτυρούν ότι εμβαθύνεται η αδελφική σχέση των Δήμων Κιλκίς και Λύσης και τιμάται κατά τον προσήκοντα τρόπο ο Κύπριος ήρωας.  

 Με την ευκαιρία της τιμητικής συνάντησης, ο επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Κιλκίς απένειμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το έμβλημα του Δήμου Κιλκίς, το οποίο όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασιάδης, θα έχει περίοπτη θέση στο Προεδρικό του Γραφείο.  

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στο Δήμο Λύσης τα μέλη της Κιλκισιακής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου στη μονή του Μαχαιρά όπου και κατέθεσαν στεφάνι,τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Αρχιεπισκοπή της Λευκωσίας.

 







 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply