Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΕΘ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 18:00, ΆΓΑΛΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισαν, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται μετά την ψήφιση, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Νόμου για τα εργασιακά (ν. 4808/21) με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις. Οι αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης συνεχίζονται σε όλους 2 τους τομείς με την ψήφιση νόμων μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς κανέναν δημοκρατικό διάλογο όπως ο Ν. 4823/21 για την Παιδεία, με τον οποίο ήταν αντίθετο το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου

Επιπλέον, η Κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, κατέθεσε νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με ολέθρια αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 11ης του Σεπτέμβρη, έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν όλη την προηγούμενη χρονιά στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά Ταμεία κ.α.

Στη σημερινή συγκυρία διεκδικούμε:

1. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και άμεση ένταξή τους στα Β.Α.Ε.

2. Την κατάργηση του Νόμου για τα εργασιακά (Ν. 4808/21) και της διάταξης του 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας.

3. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή 3 διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Λέμε όχι στην εμπλοκή ιδιωτών για την απονομή των συντάξεων.

4. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

 5. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

6. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.

7. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

8. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

 9. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2 ας Ιουλίου και αφού έλαβε υπόψη την ανάγκη προστασίας της Δημόσιας Υγείας, καθώς και των συγκεντρωμένων, αποφάσισε, η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 11 ης του Σεπτέμβρη να πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των 4 απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Καλεί, δε, όλους τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν να συμβάλλουν στην πιστή τήρησή τους.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 1. Στο επόμενο διάστημα, και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα ενημερώσουν όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα της χώρας για τις εξελίξεις στα θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, ξεκινώντας από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Αν. Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία), με αφορμή τη ΔΕΘ. Η ενημέρωση θα γίνει σε χρόνο που θα συμφωνηθεί με τα Νομαρχιακά Τμήματα.

2. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, που γίνεται την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8:30πμ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Κωσταντινουπόλεως 49).

 3. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα καλύψει τα έξοδα των λεωφορείων για την οργανωμένη μετακίνηση εργαζομένων της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονίας – Ηπείρου – Θεσσαλίας) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων από τα Νομαρχιακά Τμήματα. Για τον σκοπό αυτό τα Νομαρχιακά Τμήματα της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις ενέργειες και τον σχεδιασμό τους. Εξυπακούεται ότι, για τη μετακίνηση, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή test).

 

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply