Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ.ΦΡΑΓΓΙΔΗ Θέμα: «Συντήρηση Πτητικών Μέσων Ενόπλων
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Κ.Ο. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                     Α.Π 8581/25.08.21

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

 

Θέμα:   «Συντήρηση Πτητικών Μέσων Ενόπλων Δυνάμεων»

Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας εθνικής καταστροφής που προκλήθηκε από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού – του επιτελικού κράτους – να ελέγξει την πύρινη λαίλαπα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία, στο περιβάλλον, αλλά κυρίως στους πολίτες των περιοχών που πλήττονται, επιφέροντας τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή στη χώρα. Πέραν αυτών όμως, η υπόψη κατάσταση ανοίγει μία χαραμάδα στην καλά κρυμμένη διαφάνεια διαχείρισης των υποδομών και των μέσων του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το υπόψη χρονικό διάστημα, πληθώρα δημοσιευμάτων φέρνουν στο φως προβλήματα σχετιζόμενα με τη διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και ιδιαίτερα των χρησιμοποιουμένων για σκοπούς αεροπυρόσβεσης.

Επίσης, υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα για αντικατάσταση των Διευθυντών Αεροπορίας Στρατού και Τεχνικού Σώματος, εν μέσω μάλιστα των καταστροφικών πυρκαγιών, καθώς και υποβολή παραίτησης Ανώτατου Αξιωματικού που τελικά διαψεύσθηκαν.

Τελικά, αν και υπήρξε θέμα διαθεσιμότητας των πτητικών μέσων του ΣΞ, εντούτοις προβληματισμός ανακύπτει κατά πόσο η παραίτηση του Ανώτατου Αξιωματικού συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση της αποστολής των πτητικών μέσων του ΣΞ με την αεροπυρόσβεση ή ουσιαστικά έχει σχέση με την εν γένει συντήρησή τους.

Δεδομένου ότι, η συντήρηση των πτητικών μέσων των ΕΔ είναι σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί στον εκάστοτε κατασκευαστή των μέσων.

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.  Σε ποιους ιδιωτικούς φορείς υλοποιείται η συντήρηση των πτητικών μέσων (Α/Φ και Ε/Π) των ΕΔ και με ποιες διαδικασίες;

2.  Σε περίπτωση θετικής απάντησης, οι υπόψη φορείς διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά από τον κατασκευαστή των μέσων ή άλλο κρατικό φορέα για την δυνατότητα συντήρησης  αυτών;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Γιώργος Φραγγίδης

 

Βασίλης Κεγκέρογλου

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply