Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » » ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Την εκδήλωση και το μνημόσυνο για τους πεσόντες σε Γράμμο και Βίτσι διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων



Του απεσταλμένου της «δημοκρατίας» Παναγιώτη Λιάκου

Εκατοντάδες Ελληνες τίμησαν χθες με την παρουσία τους στο Βίτσι της Καστοριάς τους ηρωικούς πολεμιστές του Ελληνικού Στρατού, που κατέστειλαν τον Αύγουστο του 1949 το αποσχιστικό και ξενοκίνητο κίνημα του ΚΚΕ, το οποίο αιματοκύλισε την πατρίδα.

Διοργανωτής του μνημοσύνου για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες, αλλά και της εκδήλωσης, στην οποία εκφωνήθηκαν ομιλίες και έγινε κατάθεση στεφάνων, ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα, Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος συνέδεσε το παρελθόν με το παρόν, παραλληλίζοντας την προδοσία και την πισώπλατη μαχαίρια του ΚΚΕ στην πατρίδα με το πρόσφατο αίσχος της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χάρισε το ιερό όνομα της Μακεδονίας και αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους σλαβανάκατους των Σκοπίων.

 


Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φ. Κρανιδιώτης και ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θ. Τζήμερος. Επίσης, παρέστη η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μ. Αντωνίου.

Τον τόνο και το νόημα της εκδήλωσης περιέγραψε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρόεδρος της ΕΑΑΣ Σταύρος Κουτρής, που είπε: «η ΕΑΑΣ όλα αυτά τα χρόνια οργανώνει αυτές τις τελετές-μνημόσυνα, σύμφωνα με τις νομικές και ηθικές της υποχρεώσεις. Η Ένωση δεν λύνει το ιστορικό θέμα της εμφύλιας διαμάχης, δεν κάνει στείρα πολιτική πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, δεν ξύνει πληγές, ούτε ανακυκλώνει μίσος, όπως δυστυχώς η αριστερή προπαγάνδα θέλει να της καταλογίζει.

Εκτελεί καθήκον ιερό και τίποτε παραπάνω. Ας αφήσουν, λοιπόν, οι πάσης φύσεως στρατευμένοι δημοσιολογούντες και αρθρογράφοι την προσπάθεια προπαγάνδας, κατασυκοφάντησης των ενεργειών μας και διαστρέβλωσης του σκοπού μας. Καλούμε τους τότε αντιπάλους του έθνους και του Ελληνικού Στρατού, που πρώτοι “ήρξαντο χειρών αδίκων”, να αναγνωρίσουν το ιστορικό πολιτικό λάθος τους, που αιματοκύλησε τη χώρα, να αποκηρύξουν τη διά της βίας επίλυση των πολιτικών διαφορών, να κηρύξουν την πίστη τους στη δημοκρατία και ευχόμαστε να προσέρχονται στο μέλλον στους χώρους αυτούς, ώστε από κοινού να μπορούμε να αναφωνήσουμε “ποτέ ξανά”».

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί ότι από τον πολιτικό κόσμο έλαμψαν διά της απουσίας τους οι αρχηγοί των κομμάτων.

Αλγεινή εντύπωση στους απογόνους των πεσόντων προκάλεσε η απουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και, όπως ήταν φυσικό, σχολιάστηκε δυσμενώς και η απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ευτυχώς, όμως, η απουσία των μεγαλόσχημων δεν εμπόδισε τους Ελληνες που θέλουν να τιμήσουν τους ήρωες τους να πάνε στο μνημόσυνο και να συμμετέχουν σε αυτή τη λιτή, αλλά τόσο ουσιαστική εκδήλωση.












www.dimokratianews.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply