Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΕΠΙ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΗΚΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 700.000
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

ΒιβλικΗ καταστροφΗ - ΕικΟνες θλΙψης.

Θλίψη και οργή προκαλεί η εικόνα που ανέβασε η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service-Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την φωτιά στην Εύβοια.

Ο λόγος; Πως η Ελλάδα υπέστη την μεγαλύτερη καταστροφή από φωτιά στην ιστορία της, αφού σύμφωνα με την εικόνα έχουν καεί από 507.950 έως και 700.000 στρέμματα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ήταν αυτή της Ηλείας το 2007 με 443.280 στρέμματα.

Τώρα, για την Ηλεία υπολογίζονται σε 150.150 τα καμένα στρέμματα, και στην Λακωνία σε 111.120. Σε 84.540 υπολογίζεται η καταστροφή στην Αττική.




Εικόνες θλίψης, που προκαλούν πολλά ερωτήματα για το μέλλον, καθώς μπορεί να μην κάηκαν οι κάτοικοι, όμως κάηκαν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους και τα ζώα τους. Χιλιάδες πολίτες θα είναι ζωντανοί νεκροί, καθώς θα μείνουν χωρίς σπίτι, αλλά και χωρίς δουλειά (οι περισσότεροι απασχολούνται με γεωργικές εργασίες, ή με τον τουρισμό). 

Μάλιστα από την καταστροφή δεν γλύτωσε ούτε η 2.500 ετών ελιά στις Ροβιές. 

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα αποκαΐδια βρίσκεται και ο αρχαίος Ελαιώνας των Ροβιών, με την υπεραιωνόβια ελιά «Νύμφη», ηλικίας 2.500 χρόνων που είχε περιγράψει στην αρχαιότητα ο γεωγράφος και φιλόσοφος Στράβωνας (1ος αιώνας 1ο μ.Χ).

Το υπερήλικο δέντρο (Olea europaea) είχε κορμό που χρειάζονταν δέκα άτομα για να το αγκαλιάσουν και έως την καταστροφή ήταν ακόμη παραγωγικό.

Ο ελαιώνας των Ροβιών, που καταστράφηκε από τη φωτιά, αποτελούσε Μνημείο της Φύσης αφού τα δέντρα του ξεπερνούσαν την ηλικία των 2000 ετών.








About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply