Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

 Αμετανόητος! Τα έβαλε με τον Τσίπρα επειδή δεν την… τελείωσε. Δεν έχει χωνέψει ακόμη την αποπομπή του από το υπ. Παιδείας

Είναι πάνω από τρία χρόνια που ο Νίκος Φίλης έχασε τον υπουργικό θώκο της Παιδείας από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όμως συνεχίζει με κάθε ευκαιρία να αναφέρεται σε αυτό το θέμα, κατηγορώντας την Εκκλησία ότι απαίτησε από τον κ. Τσίπρα την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Επίσης, επιτίθεται και κατά του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Αυτό έκανε μιλώντας και σε κομματική εκδήλωση στα Γιαννιτσά, όπου ουσιαστικά κατηγόρησε και την Εκκλησία αλλά και τον τότε πρωθυπουργό ότι έκαναν εκείνη την εποχή εκκαθαρίσεις όσων υποστήριζαν τη δική του πολιτική.

«Μπορεί εγώ να έφυγα από το υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της Εκκλησίας. Είναι λυπηρό η Αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτόν τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στον χώρο της πολιτικής και στον χώρο της Εκκλησίας» είπε ο κ. Φίλης.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Παιδείας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ατολμία να προχωρήσει στον πλήρη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και τόνισε ότι «έπρεπε να δώσουμε τη μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία», ενώ χαρακτήρισε το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία «χριστιανική κατήχηση».

Ο Νίκος Φίλης ζήτησε ακόμα την επανεξέταση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, «διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών».

Ωστόσο, σε σημείωμά του χθες στο facebook, ο κ. Φίλης αφήνει να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, πως όσα είπε παραποιήθηκαν «…από ιστοσελίδα που έχει την ευλογία του Μητροπολίτη Πειραιώς…» και, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: Ο χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας είναι ώριμο κοινωνικό και δημοκρατικό αίτημα, που εμείς ως κυβέρνηση δεν τολμήσαμε.

Η κρατική μισθοδοσία των ιερέων δεν πρέπει να είναι προνόμιο για την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά να αφορά όλους τους λειτουργούς και των υπολοίπων δογμάτων και θρησκειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός (και όχι η κατάργηση, όπως γράφει η «ευλογημένη» ιστοσελίδα ότι δήθεν είπα) του μαθήματος των Θρησκευτικών.











https://www.dimokratianews.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply