Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΙΛΚΙΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Πανηγύρισε την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου η ομώνυμη Ιερά Μονή του Κιλκίς 
Μέσα σε κλίμα ευφροσύνης και πνευματικής χαράς, πανηγύρισε η Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού του εν Αιγίνη.
Παραμονή της εορτής, Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2019, μέσα στο καταπράσινο τοπίο, ευσεβείς πιστοί προσκυνητές γέμισαν το μικρό Μοναστηράκι που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς και εξωραΐζεται συνεχώς, για να συμμετέχουν στον Μέγα Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του Ηγουμένου της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Παν. Αρχ. π. Αρσενίου Ιωάννου. Μετείχαν επίσης και Ιερείς και Διάκονοι της τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως.
Στη κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς υπογράμμισε το γεγονός ότι οι Χριστιανοί αισθάνονται οικεία πρόσωπα τους Αγίους, οι οποίοι δόξασαν και δοξάστηκαν από τον Θεό και πλημμυρίζουν με την χάρη τους τον κόσμο. Υπογράμμισε ότι η μορφή και ζωή του θαυματουργού Αγίου μας διδάσκει πολλά στη ζωή μας και ευχήθηκε ο Άγιος να σκέπει τους πιστούς στον πνευματικό τους αγώνα και να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους.
Μεταξύ των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα, κ.κ. Θέμης Κοσμίδης και Γιώργος Μπαλάσκας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καρυοφύλλης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου, κ.α.
Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ νωρίτερα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Στο κήρυγμά του ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος μίλησε για τις δυσκολίες που συναντά ο Χριστιανός ευρισκόμενος στο δρόμο του Θεού, ο μόνος δρόμος για τον άνθρωπο, αφού είναι δημιουργήμενος από τον Θεό για να ζει μαζί Του ενωμένος. Επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος υπέμεινε τις δοκιμασίες και στο τέλος δοξάστηκε από τον Τριαδικό Θεό κερζίδοντας δικαίως μία θέση στη Βασιλεία των Ουρανών, θέση για την οποία πρέπει να αγωνιστούν να κατακτήσουν όλοι οι Χριστιανοί, αγωνιζόμενοι με μετάνοια, ταπείνωση και αγάπη.
Να σημειωθεί ότι έχει δημοσιευθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα περί ίδρυσης της Ιεράς Μονής, γεγονός που την κάνει πλέον νόμιμη και κανονική, ενώ πολύ σύντομα η Αδελφότητα, μετά την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μοναχών και την έγκριση του Κανονισμού της από την Ιερά Σύνοδο, θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει τον Ηγούμενο και το Ηγουμενοσυμβούλιο της.











About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply