Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ HOT SPOT! ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Εικόνες καταστροφής στο αεροδρόμιο Πολυκάστρου Κιλκίς μετά τη μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να διακοπεί κάθε πτητική δραστηριότητα σε αυτό, αλλά κυρίως να πληγούν σοβαρά οι υποδομές του.
Εγκατάσταση κοντέινερ σε όλο το μήκος του αεροδιαδρόμου, εκτεταμένες καταστροφές στον Πύργο Ελέγχου και αεροπλάνα με σπασμένες έλικες και λαβωμένα φτερά στα υπόστεγα είναι η σημερινή εικόνα του μέχρι πρότινος σημαντικότερου αεροδρομίου εκπαίδευσης πιλότων της Βόρειας Ελλάδας. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς ύστερα από την κατάθεση ενώπιόν της σχετικών μηνυτηρίων αναφορών, τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει πάρει θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, αλλά, όπως προκύπτει, ούτε και τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των εγκαταστάσεων, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη κοινωνική αλλά και οικονομική σημασία για την ευρύτερη περιοχή.
Παρότι τις διαμαρτυρίες τοπικών φορέων και κατοίκων για τη δημιουργία hot spot στο αεροδρόμιο Πολυκάστρουδεν έλαβαν υπόψη τους οι αρμόδιοι, κανείς δεν περίμενε ότι εκτός της αναστολής της δραστηριότητάς του θα προκαλούνταν τόσες καταστροφές στις υποδομές του το τελευταίο διάστημα που θα καθιστούσαν αδύνατη την επαναλειτουργία του εάν και όποτε αποχαρακτηριστεί από καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών.


Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Κιλκίς Στέργιος Λουκάς αναφέρει ότι το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. «Το τελευταίο γερμανικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων το βομβάρδισε δημιουργώντας 8 κρατήρες διαστάσεων 100 τ.μ. ο καθένας. Με μεγάλη προσπάθεια το ξαναφτιάξαμε κάνοντάς το ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια των Βαλκανίων στο είδος του, με πάρα πολλές εκπαιδευτικές σχολές. Είχαμε 11 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα μέχρι τη μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας»
Για τις συνθήκες των βανδαλισμών θα πει: «Δεν το λεηλάτησαν απλώς. Το κατέστρεψαν. Με μανία. Χτυπούσαν ακόμα και τα ντουβάρια. Το αεροδρόμιο επιτάχθηκε. Όσα αεροπλάνα δεν ήταν δυνατόν να πετάξουν τη συγκεκριμένη μέρα απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο τα κατέστρεψαν. Διέλυσαν τον Πύργο Ελέγχου. Έσπασαν τα πάντα. Τζαμαρίες, κομπιούτερ, ασύρματους. Όσες καρέκλες δεν χρησιμοποίησαν τις έσπασαν κι αυτές. Το αεροδρόμιο καταστράφηκε. Μετά ήρθαν τα συνεργεία και άνοιξαν τρύπες για τα κοντέινερ στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης αφού προηγουμένως οι πρόσφυγες είχαν ανάψει φωτιές πάνω του. Οι τρύπες αυτές θα αχρηστεύσουν την πίστα».    
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, ομάδες αγνώστων εντός του κέντρου φιλοξενίας κατέστρεψαν ολοσχερώς με τη χρήση λοστών τόσο τον Πύργο Ελέγχου όσο και τους χώρους στέγασης των αεροπλάνων, καθώς και όλο τον κινητό εξοπλισμό που υπήρχε εντός των χώρων αυτών.
Μπορεί, βεβαίως, η υπόθεση να έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του Κιλκίς, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα φτάσει σε βάθος, για να διερευνηθεί αν τυχόν εκτός από τους «πρόσφυγες» ευθύνες για τις εικόνες καταστροφής στην περιοχή υπάρχουν και για τους γνωστούς «αλληλέγγυους», οι οποίοι ενθαρρυμένοι από την απουσία και την ατιμωρησία που τους παρέχει το καθεστώς του εθνομηδενισμού και της πολυπολιτισμικότητας προχωρούν σε συνεχείς παραβατικές ενέργειες.

Μόνο για τους συνειδησιακά Έλληνες προβλέπεται άμεση κρατική καταστολή και εφαρμογή ενός «αντιρατσιστικού» νόμου, του οποίου η ερμηνεία μπορεί άνετα να γίνει λάστιχο με βάση προφανείς ιδεοληψίες και ανάλογες πολιτικές σκοπιμότητες.
 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  





ΠΗΓΗ:crete-news.g

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply