Select Menu

ads2

ads2

Τυχαία Ανάρτηση

" });

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

29.9.24 ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ»

  «Τα δύσκολο είναι πίσω μας.  Το δύσκολο ήταν να ξεφύγουμε από τα ψευτοδιλήμματα και τις μυλόπετρες του δικομματισμού. Τώρα που δεν υπάρχου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις

    » » » » 29.9.24 ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. ΑΥΣΤΡΙΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

     


    Δεύτερο το Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου Καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ και τρίτοι οι Σοσιαλιστές

    Τα exit poll για τις εθνικές εκλογές στην Αυστρία φέρνουν για πρώτη φορά στην ιστορία στην κορυφή το ακροδεξιό κόμμα Ελευθερίας, του Χέρμπερτ Κικλ.

    Συγκεκριμένα το FPO (Κόμμα Ελευθερίας) εκτιμάται πως θα λάβει 27-29%, και ακολουθεί το Λαϊκό Κόμμα (OVP) του Καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ με 24-26%. Τρίτο κόμμα είναι οι Σοσιαλιστές (SPO) του Αντρέας Μπάμπλερ με 20-21%, με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους να ακολουθούν με 9-10% αντίστοιχα.

    Με αυτά τα ποσοστά, αν επαληθευτούν, είναι αδύνατον να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση όμως πριν τις εκλογές το Λαϊκό Κόμμα του Νεχάμερ είχε δηλώσει πως δεν απορρίπτει τη συνεργασία αρκεί να μην είναι Καγκελάριος ο Χέρμπερτ Κικλ.

    Η πρώτη εκτίμηση επίσης κάνει λόγο για 29,1% στο Κόμμα Ελευθερίας, 26,2% στο Λαϊκό Κόμμα, 20,4% στους Σοσιαλιστές, 8,8% στους Φιλελεύθερους και 8,6% στους Πράσινους. Το Κόμμα Μπύρας λαμβάνει 2,1%.

    Στις έδρες, η εκτίμηση του υπουργείου δίνει 57 στο Κόμμα Ελευθερίας (για αυτοδυναμία απαιτούνται 92), 52 στο Λαϊκό Κόμμα, 40 στους Σοσιαλιστές και από 17 σε Φιλελεύθερους και Πράσινους.

    Αγωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Όλα τα σενάρια

    Ποιες πλειοψηφίες είναι δυνατές με βάση την τρέχουσα κατάσταση; Προκύπτουν σαφείς πλειοψηφίες δύο προσώπων για το FPÖ (Ακροδεξιά) και το ÖVP (Λαϊκό Κόμμα) με συνολικά 109 έδρες στο Εθνικό Συμβούλιο των 183 εδρών. Το FPÖ και το SPÖ (Σοσιαλιστές) θα είχαν 97 έδρες μαζί και το ÖVP (Λαϊκό Κόμμα) με το SPÖ (Σοσιαλιστές) θα είχαν μια οριακή πλειοψηφία 92 εδρών. Το SPÖ έχει φυσικά αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνασπισμού με το FPÖ εκ των προτέρων και ο αρχηγός του ÖVP και απερχόμενος Καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, απορρίπτει τη συνεργασία με το FPÖ αν πρόκειται να εκλεγεί Καγκελάριος ο Χέρμπερτ Κικλ.

    Ακροδεξιά-FPO: «Ο λαός ζήτησε αλλαγή»

    Ο Γενικός Γραμματέας του FPÖ (Κόμμα Ελευθερίας) Michael Schnedlitz είπε στην πρώτη του δήλωση: «Ευχαριστώ, ευχαριστώ σε κάθε ψηφοφόρο - οι Αυστριακοί έγραψαν ιστορία σήμερα», είπε, ενθουσιασμένος για την πρώτη θέση και συμπλήρωσε: «Ο λαός έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ της αλλαγής. Πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το Κόμμα θα κάνει αυτά που δεσμεύτηκε. Θα συνεχίσουμε με ηγέτη τον Χέρμπερτ Κικλ».

    Σοσιαλιστές: «Μαύρη μέρα για την Αυστρία»

    Ο διευθυντής του SPÖ, Κλάους Σέλντεχαϊμ, ανέλυσε την πρώτη εκτίμηση ως εξής: «Είναι μια μαύρη μέρα για την Αυστρία, με το FPÖ στην πρώτη θέση. Εάν το SPÖ καταλήξει στην τρίτη θέση, αυτό θα είναι πολύ οδυνηρό».

    Λαϊκό Κόμμα: «Δεν συνεργαζόμαστε με τον Χέρμπερτ Κικλ»

    Ο Γενικός Γραμματέας του ÖVP (Λαϊκό Κόμμα), Christian Stocker, δήλωσε σε μια πρώτη αντίδραση: «Δεν είναι μυστικό ότι θέλαμε την πρώτη θέση. Παρόλα αυτά, ο αγώνας για να ανέβουμε σε ποσοστά ήταν επιτυχής». Όσο για πιθανούς συνασπισμούς, είπε μόνο ότι το ÖVP παραμένει σταθερό στην απόφασή του να μην συνεργαστεί με τον Herbert Kickl.

    About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    «
    Next
    Νεότερη ανάρτηση
    »
    Previous
    Παλαιότερη Ανάρτηση

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Leave a Reply