Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Γράφει ο Πέτρος Σαλαβασίδης*

Τα παραπάνω ερωτήματα με συντροφεύουν και με προβληματίζουν πολλά χρόνια τόσο σε επίπεδο ανθρώπινο, οντολογικό, θρησκευτικό αλλά και επαγγελματικό.

Όμως ιδιαίτερα και μετά την COVID-19 εμπειρία της οικογένειας μου, η οποία ξεκίνησε με εμένα φέρνοντας από τη σχολική μονάδα που εργάζομαι το «μήνυμα» της COVID-19 εμπειρίας, προσπαθώ και μέσω αυτής να κατανοήσω βαθύτερα το τι τελικά είμαστε και κατά πόσο είμαστε εν τέλει Άνθρωποι. Άλλωστε η COVID-19 εμπειρία για εμένα υπήρξε ένας μικρός σταθμός, ένα μικρό σταυρουδάκι που ακούμπησε ο Κύριος Ιησούς Χριστός επάνω μου για να με «ξυπνήσει» και να με ενισχύσει και τον ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου για αυτό το δώρο!

Δεν θα μακρηγορήσω καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός μου!

Ο αληθινά Ορθόδοξος Χριστιανός είναι ηλίου φαεινότερων ότι θα πρέπει να είναι Άνθρωπος, χωρίς περιστροφές, χωρίς δήθεν, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς καμία άλλη διάθεση αιτιολόγησης. Το γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι αποδεχόμαστε τον Κύριο Ιησού Χριστό και την διδασκαλία του.

Ο Έλληνας ακόμα και από την αρχαία ελληνική μας παράδοση είναι γνωστό ότι ζυμώθηκε μέσα στο μόχθο, στους αγώνες, στις ταλαιπωρίες, στην προσφυγιά αλλά σφυρηλάτησε αξίες βαθιές και ουσιαστικές όπως η φιλοτιμία, η φιλοξενία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η ανδρεία, ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο και ιδιαίτερα προς τον συνάνθρωπο ο οποίος περνάει δύσκολα είτε σωματικά είτε ψυχικά.

Με απλά λόγια ο Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να είναι Άνθρωπος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τόσο η ιστορική όσο και η θρησκευτική του ταυτότητα το βροντοφωνάζουν και τον καλούν συνεχώς να συνειδητοποιήσει ποιος είναι!

 

Αλήθεια όμως τι σημαίνει πραγματικά να είμαι Άνθρωπος;

Σημαίνει αρχικά ότι αναγνωρίζεις στο πρόσωπο του Ανθρώπου αυτού τον ίδιο Άνθρωπο που ο Κύριος Ιησούς Χριστός δημιούργησε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν. Με άλλα λόγια βλέπεις τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό. Δηλαδή, ότι στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου που βρίσκεται κοντά σου -αλλά και σε όσους είναι μακριά σου και μπορείς με κάποιο τρόπο να αλληλεπιδράσεις- και συναναστρέφεσαι βλέπεις τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό. Βλέπεις τον ίδιο τον Δημιουργό μας να σε προσκαλεί. Γνωρίζεις ότι Κύριος μας είναι που δια μέσω του προσώπου του συνανθρώπου μας σε καλεί να μείνεις Άνθρωπος ποικιλότροπος. Είτε ενισχύοντας οικονομικά και συμπαραστεκόμενος προς τον συνάνθρωπο – είτε ακόμα και μόνο ηθικά ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο ο καθένας μπορεί - αλλά πάντα σεβόμενος ότι αυτός που βρίσκεται απέναντι σου είναι η εικόνα του Κυρίου, ότι είναι ένας Άνθρωπος που περιμένει τη βοήθεια ενός άλλου Ανθρώπου! Το ένα πλάσμα του Κυρίου περιμένει το άλλο πλάσμα του Κυρίου.

Αγαπητοί αναγνώστες δεν θα ηθικολογήσω, δεν θα διδάξω … απλά θα ζητήσω από την αγάπη σας σε οποιαδήποτε θέση, όσο ψηλά ή όσο ταπεινά, κι αν βρίσκεστε να γνωρίζετε ότι πάντα αυτούς που εξυπηρετείτε τους δημιούργησε η αγάπη του Κυρίου Ιησού Χριστού, όσο ταπεινοί και τελευταίοι ενδεχομένως να φαίνονται μπροστά στις περγαμηνές μας, στα προσόντα μας, στην οικονομική μας κατάσταση, στην ομορφιά μας κτλ. Ο ταπεινός και «τελευταίος» αυτός που σε πλησίασε είτε για να εξυπηρετηθεί στον εργασιακό χώρο σου ή σε πλησίασε για να σου ζητήσει κάποια βοήθεια εν τέλει το έκανε γιατί χρήζει κάποιας προσοχής και σίγουρα έχει αξιοπρέπεια. Αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να τον ακούσεις και δες εάν μπορείς να τον βοηθήσεις ως Άνθρωπος προς Άνθρωπο. Τελικά όμως να ξέρεις ωφελείς την ψυχή σου καθώς τελικά βοήθησες τον Κύριο που απλά ήθελε να σε επισκεφθεί για να αναγνωρίσεις την παρουσία Του στη ζωή σου και να σε στηρίξει.

Εύχομαι να επιτρέψουμε στον πανάγαθο Κύριο ημών Ιησού Χριστό να μας φωτίσει και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Άνθρωπος χρειάζεται δίπλα του συμπαραστάτη Άνθρωπο. Εξάλλου γι’ αυτό και ο Κύριος έφτιαξε την Εύα στον Παράδεισο!

 

14 Οκτωβρίου 2021

 

Πέτρος Κ. Σαλαβασίδης


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply