Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΦΟΡΕΣΙΑ» ΤΟΥ ΓΥΜΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Γνωστό σε όλους το παραμύθι του Δανού Hans Christian Andersen, όπου δυο λαοπλάνοι ράφτες μπορούν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη υπέρ μιας ανύπαρκτης επιτυχίας.

 

Στην περίπτωση μας, τα «μπουκωμένα» από εκατομμύρια κρατικής χρηματοδότησης ΜΜΕ παρουσιάζουν με διθυράμβους και «πυροτεχνήματα» τις μεγάλες επιτυχίες των δυο αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, Μητσοτάκη και Δένδια, σε σχέση με τις συμφωνίες Μητσοτάκη – Γαλλίας και Δένδια – ΗΠΑ.
Δεν λέω Ελληνικών συμφωνιών γιατί ως προσωπικές επιτυχίες τις παρουσίασαν τα ΜΜΕ.

 

Οι βασικοί άξονες της επιτυχίας και των δυο συμφωνιών είναι ότι με αυτές, «στριμώχνουμαι» την Τουρκία και την αναγκάζουμε σε αναδίπλωση της προκλητικής συμπεριφοράς της στο Αιγαίο.

 

Στην Συμφωνία με Γαλλία, πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός σε συζητήσεις, για το πως επέτρεψαν οι ΗΠΑ, το κράτος αυτό που ζει και ελέγχεται από τις βιομηχανίες παραγωγής οπλικών συστημάτων, να «ψωνίσει» όπλα η Ελλάδα από την Γαλλία.
Η απάντηση είναι προφανής, αντισταθμιστικά μέτρα είναι των ΗΠΑ προς την Γαλλία μετά την οικονομική ζημιά που έπαθε η Γαλλία από την συμφωνία ΗΠΑ – Αυστραλίας (AUKUS).

 

Πέραν αυτού όμως, σχετικά με την Τουρκία, στην Συμφωνία με την Γαλλία,
το γαλλικό υπουργείο κάνει αναφορά στο άρθρο 2 της συμφωνίας λέγοντας ότι προβλέπεται αμοιβαία συνδρομή, και με ένοπλα μέσα, σε περίπτωση επίθεσης κατά της επικράτειας Ελλάδας ή Γαλλίας και όχι της ΑΟΖ. Η ΑΟΖ δεν θεωρείται μέρος της επικράτειας ενός κράτους, από τη Σύμβαση των ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι).

 

Στην Συμφωνία με τις ΗΠΑ,
η συμφωνία δε μπόρεσε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.
Δεν κατάφερε η Ελλάδα να αποκτήσει προστασία από τις Η.Π.Α σε ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία.
μόνο ρόλο διαιτητή μπορούν να έχουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας(βλ εισβολή Κύπρου).

 

Είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί τόσο μεγάλοι πανηγυρισμοί στα Δελτία Ειδήσεων, ενώ το εορταστικό κλίμα επισκίαζαν οι αμέσως επόμενες ειδήσεις που ανέφεραν ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο σαν να μην υπήρξαν οι συμφωνίες.

Η αλήθεια είναι ότι οι συμφωνίες έγιναν, απλά δεν αφορούν την Τουρκία.

 

Είναι συμφωνίες που κάνουν την Ελλάδα μεγαλύτερη στρατιωτική βάση, κάνουν την Ελλάδα για ακόμα μια φορά τον καλύτερο πελάτη οπλικών συστημάτων.

 

Εγώ συμφωνώ για την αγορά οπλικών συστημάτων, ας μην γελιόμαστε όμως, αεροπλάνα και φρεγάτες και άρματα αγοράζουμε εδώ και δεκαετίες, την άδεια χρήσης τους όμως δεν μας την δίνουν.

Ότι όπλο και να έχει στην διάθεση του ο Στρατός, αν το πολιτικό σύστημα έχει υπογράψει συμφωνία ΜΗ χρήσης των οπλικών συστημάτων ενάντια στην Τουρκία,τότε το όπλο είναι άχρηστο.

 

Χατζησάββας Χρήστος
τ.Βουλευτής Κιλκίς

 

--

Χατζησάββας Χρίστος

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή

τ.βουλευτής Κιλκίς

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply