Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ 5% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Το 2022 έρχεται με μειώσεις στα βασικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Κιλκίς και με ειδικές ευεργετικές πρόνοιες για  ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες καθώς και για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Συνεπής στις διακηρύξεις της για την αναπροσαρμογή της δημοτικής φορολογίας και την ελάφρυνση των δημοτών, η Δημοτική Αρχή με πρόταση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη εισηγήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, τη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, όπως και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, κατά 5% με έναρξη εφαρμογής του ευνοϊκού αυτού μέτρου από την 1.1. 2022.

Η αναδιαμόρφωση των ανταποδοτικών τελών, προϊόν αναλογιστικής μελέτης των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, χαιρετίστηκε από όλες σχεδόν τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν στην συντριπτική τους πλειονότητα την πρόταση.

Η νέα φορολογική απόφαση περιλαμβάνει μειώσεις στον οικιακό συντελεστή χρέωσης από 1,40 στο 1,33 (για κατοικίες της πόλης) από 1,20 στο 1,14 (για κατοικίες στους οικισμούς των έξι Δημοτικών Ενοτήτων) και αντίστοιχες μειώσεις στον επαγγελματικό συντελεστή χρέωσης που πέφτει από το 2,55 στο 2,42 στα καταστήματα του Κιλκίς και από το 1,75 στο 1,66  στα καταστήματα των οικισμών. Πέραν της οριζόντιας γενικής μείωσης των ανταποδοτικών τελών, στην απόφαση είναι εμφανέστατη η κοινωνική πολιτική υποστήριξης ευάλωτων ομάδων καθώς με το 50% της παρεχόμενης έκπτωσης θα πληρώνουν εφεξής τα μισά χρήματα για τους δημοτικούς φόρους πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες ενώ πλήρη απαλλαγή προβλέπεται για τους ανάπηρους με ποσοστό 80% και άνω.

Η μέγιστη ετήσια επιβάρυνση του Δήμου ως προς τις παρεχόμενες ρυθμίσεις για την ανακούφιση ειδικών πληθυσμιακών κατηγοριών υπολογίζεται στα 196.812ευρώ ενώ σύμφωνα με τη μελέτη, τα προσδοκώμενα έσοδα  για το οικονομικό έτος 2022 , καίτοι μειωμένα σε σύγκριση με το 2021, είναι ικανά να υπερκαλύψουν τις δαπάνες κατά 364.221ευρώ χωρίς να θιγεί ή να υστερήσει σε λειτουργικότητα και παροχές η υπηρεσία καθαριότητας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κιλκίς υπογράμμισε ότι η μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 5% μπορεί να δείχνει συντηρητική, πλην όμως δίνει το περιθώριο για νέες γενναίες μειώσεις την επόμενη χρονιά.

Η επιχειρούμενη βελτιωτική ενέργεια σφραγίζει τη σύγχρονη αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Κιλκίς καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που λαμβάνεται απόφαση μείωσης ανταποδοτικών τελών προς όφελος του δημότη.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply