Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΡΣΗ lockdown ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 14 ΜΑΪΟΥ 21
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 

Άρση του lockdow
n από τις 14 Μαΐου

·     Από τις 14 Μαΐου:

o Η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια στον τουρισμό.

§  Από την 1η Ιουνίου τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της χώρας μας, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ. 

§  Ταυτόχρονα με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

o Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00.30 το βράδυ.

o Καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

o Το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τ.μ., χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

o Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Προκειμένου να προστατεύσουμε τα νησιά μας κατά τον επόμενο ενάμιση μήνα, θα εφαρμοσθεί από τις 14 Μαΐου στα ταξίδια προς τα νησιά η ελληνική εκδοχή του «πράσινου πιστοποιητικού». Συγκεκριμένα:

§  Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

§  Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

§  Αναλυτικά, η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

·     Στις 17 Μαϊου:

o ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί,

o επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια,

o επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

·     Στις 21 Μαϊου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά.

·     Στις 28 Μαϊουθα μπορούν να γίνονται παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα όπως και συναυλίες.

·     Όλο το Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

·     Από τον Ιούνιο θα αρθούν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα για τις εκδηλώσεις, τα μπαρ, τις δεξιώσεις ενώ αναμένεται να επιτραπούν (έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους) γάμοι και βαφτίσια.

 

Πολιτική έξι σημείων για το Μεταναστευτικό

Στην πολιτική των έξι σημείων, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, εστίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και ΑσύλουΟ Πρωθυπουργός:

·     Αναλύοντας την πολιτική των έξι σημείων, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής:

o «Προστασία των συνόρων σε στεριά και θάλασσα, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές η θάλασσα έχει σύνορα,

o άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών,

o επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία,

o κλειστές και ελεγχόμενες δομές,

o διαφάνεια στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος,

o δικαιοσύνη στις παροχές προς όσους παραμένουν στη χώρα αλλά και μία συγκροτημένη πολιτική ένταξης για όσους έχουν αποκτήσει δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας καθώς έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις ασύλου τους».

·     Πρόσθεσε δε πως «είναι πάντα εύκολα τα απλοϊκά συνθήματα και οι αόριστες καταγγελίες, αλλά πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος επί του πεδίου».

·     Αναφέρθηκε, επίσης, στη μείωση των μεταναστευτικών ροών: «Από τις 72.000 που ήταν το 2019 μειώθηκαν σε περίπου 15.000 το 2020 και έχουν περιοριστεί στις μόλις 2.500 το πρώτο τετράμηνο του 2021. Μία εντυπωσιακή μείωση η οποία νομίζω ότι έχει γίνει και απόλυτα αντιληπτή, πρωτίστως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν διαχρονικά υποστεί και τις συνέπειες του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος».

·     Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. «Δεν υπάρχουν πια απροστάτευτα παιδιά τα οποία να στοιβάζονται σε ζούγκλες τύπου Μόριας στα νησιά μας, όλα τα ανήλικα φιλοξενούνται σήμερα σε ξενώνες και βέβαια έχει καταργηθεί και με νομοθετική ρύθμιση το μέτρο της προστατευτικής φύλαξης που δυστυχώς κρατούσε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα αστυνομικά τμήματα. Ο εθνικός μηχανισμός επείγουσας ανταπόκρισης τους προσφέρει σήμερα άμεση βοήθεια και φιλοξενία».

 

Κομισιόν: Ανάπτυξη 4% φέτος και 6% το 2022

Αναθεωρημένες προς τα πάνω είναι οι εαρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τόσο το 2021, όσο και το 2022. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 4,1% για το 2021 και 6% για το 2022. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τον Φεβρουάριο, η αύξηση του ΑΕΠ το 2021 θα ήταν 3,5% και το 2020 θα έκλεισε με ρυθμούς ανάπτυξης 5%.

·     Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη της καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας αλλά και της σημασίας του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», καθώς η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι τα έγκαιρα μέτρα πολιτικής που έλαβε η Κυβέρνηση κατάφεραν να μετριάσουν την ύφεση, στηρίζοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την απασχόληση, αποτρέποντας απολύσεις μεγάλης κλίμακας.

o Ειδικότερα, για τις επενδύσεις, η Κομισιόν τονίζει ότι στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η οικονομική δραστηριότητα το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται επίσης να υποστηριχθεί από την έναρξη της εφαρμογής των έργων που παρουσιάζει η Ελλάδα στο εθνικό της σχέδιο ανάκαμψης.

o Επιπλέον, το σταδιακό άνοιγμα του τουριστικού τομέα αναμένεται να υποστηρίξει τις καθαρές εξαγωγές.

·     Τέλος, οι προβλέψεις της Επιτροπής σημειώνουν ότι όσο προχωρά η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα θα επιτρέπεται η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, ιδίως το 2022.

 

Το εργασιακό νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων

Τίποτε από όλα αυτά που λέει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο δεν ισχύειΤο νομοσχέδιο:

·     Προφανώς προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο. Δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να ορίσει, εφόσον το θέλει, με διαφορετικό τρόπο την εργασία του, για να υπάρχει ισορροπία με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

·     Θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας.

·     Αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, που όπως όλοι ξέρουμε έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια.

o Έχουμε πλέον τηλεργασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες, έχουμε ίντερνετ. Δεν μπορούμε να πάμε στο μέλλον, στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80.

o Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του και η όποια άρνησή του, προφανώς, θα είναι και από τους λόγους για τους οποίους θα απαγορεύεται η απόλυση.

·     Διευρύνει και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει απόλυση.

·     Αντιμετωπίζει, βεβαίως, και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας όπως: αδήλωτη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες κλπ. Υπάρχει γι’ αυτό  το νέο εργαλείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, στην οποία θα καταγράφονται οι ώρες τις οποίες δουλεύει ο εργαζόμενος. Κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει, κανένας δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει. Και προφανώς θα υπάρχουν και έλεγχοι ως προς αυτά τα νέα εργαλεία που εισάγουμε κάνοντας χρήση και των σύγχρονων μεθόδων  τεχνολογίας.

·     Έχει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα το αγκαλιάσουν.

 

8.000.000 ευρώ για στήριξη κινηματογράφων και διανομέων ταινιών

Με το συνολικό ποσό των 8.000.000 ευρώ πρόκειται να ενισχυθούν οι κινηματογράφοι και οι διανομείς κινηματογραφικών ταινιών που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών στήριξης που λαμβάνονται για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του πολιτισμού. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση:

·     Προβλέπεται η καταβολή σταθερού ποσού €4 ανά θεατή/εισιτήριο και ανά προβολή, ανεξαρτήτως της τιμής του εισιτηρίου και για συνολικό μέγιστο αριθμό 40 προβολών ανά μήνα, για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 ως εξής:

·     Επιπλέον, για τους διανομείς κινηματογραφικών ταινιών προβλέπεται η καταβολή από τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικής ενίσχυσης που καλύπτει το 40% της διαφοράς της μείωσης του κύκλου εργασιών του έτους 2020 σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.

Σημειώνεται πως με προτεραιότητα η οικονομική αυτή ενίσχυση να διαχυθεί και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και την προστασία συνολικά των θέσεων εργασίας, η ΚΥΑ θέτει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες απαραίτητες προϋποθέσεις:

·     Οι κινηματογράφοι που θα λάβουν την ενίσχυση, επιστρέφουν ποσοστό 20% αυτής για τη χορήγηση κοινωνικού εισιτηρίου εντός διαστήματος τριών ετών σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως ΑμεΑ, μακροχρόνια ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους και πολύτεκνους.

·     Οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας που είχαν την 6η Νοεμβρίου 2020 για ένα μήνα από την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

 


--

Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας - stratigikos@nd.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply