Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Τα βήματα επανεκκίνησης του Μαΐου

Μήνας «απελευθέρωσης» για μία σειρά από δραστηριότητες χαρακτηρίζεται ο Μάιος, υπό την αίρεση βέβαια των επιδημιολογικών δεδομένων και της προόδου των εμβολιασμών.

·     Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

o Όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί εστιατόριο ή καφέ, σε εξωτερικό χώρο, θα στέλνει SMS με τον κωδικό «6» στο 13033.

o Υποχρεωτικά  self test για τους εργαζόμενους, με αποστάσεις τα τραπεζοκαθίσματα.

o Δεν θα υπάρχει μουσική υπόκρουση, και το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 22:45.

·     Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα γυμνάσια, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με υποχρεωτικά τεστ αυτοδιάγνωσης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

·     Στις 15 Μαΐου:

o Κάνει πρεμιέρα ο τουρισμός.  Προϋπόθεση για να έρθει κάποιος τουρίστας είναι είτε να είναι εμβολιασμένος είτε με αρνητικό τεστ.

o Απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες.

o Ξεκινούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες.

o Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες,

Παράλληλα, έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- παραμένει η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος sms για οποιαδήποτε μετακίνηση.

 

Ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία»

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα κατά του Covid - 19, που συνεχίζονται κανονικά μετά τη διακοπή για την ημέρα του Πάσχα.

·     Αυτό το μήνα ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία»:

o Από 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

o Από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών

·     Αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

·     Μέχρι χθες, Τρίτη 4 Μαΐου, είχαν πραγματοποιηθεί στη χώρα 3.201.212 εμβολιασμοί. Μόνο χθες έγιναν 64.421 εμβόλια. Την α’ δόση του εμβολίου έχουν λάβει 2.214.660 πολίτες, ενώ 986.552 έχουν εμβολιαστεί και με τη β’ δόση.

·     Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται:

o Πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca).

o Πολίτες 40-44 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca). Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

o Πολίτες 45-49 ετών με όλα τα εμβόλια.

o Πολίτες  άνω των 50 ετών.

o Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.

o Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

o Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

·     Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες:

o Από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.

o Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.

o Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις το Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

o Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.

 

Νέες και καλές δουλειές, ελεύθεροι και ασφαλείς εργαζόμενοι, παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα!

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να ρυθμιστούν και στην Ελλάδα με βάση αυτά που ισχύουν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

·     Το οκτάωρο, το πενθήμερο, οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα είναι δικαιώματα κατοχυρωμένα εδώ και χρόνια σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι όμως εξασφαλισμένη σε πολλές περιπτώσεις η τήρησή τους! Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η επέκταση και αναβάθμιση των ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας, καθώς και η εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Ένα αίτημα εδώ και χρόνια της ΓΣΕΕ, που προωθεί αυτή η κυβέρνηση! Για να κατοχυρώνονται στην πράξη το ωράριο και οι αμοιβές του κάθε εργαζομένου!

·     Αυτές οι ρυθμίσεις ελέγχου του ωραρίου και των αμοιβών είναι και μια εγγύηση για την ενίσχυση και διεύρυνση άλλων ρυθμίσεων οι οποίες συμφιλιώνουν την εργασία με τις ανάγκες της οικογένειας και δίνουν πιο πολλές επιλογές στον εργαζόμενο:

o Η άδεια πατρότητας για 14 ημέρες,

o η πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς,

o το δικαίωμα του εργαζόμενου σε τετραήμερη εργασία ή σε παραπάνω άδειες, εφόσον το θέλει ο ίδιος για οικογενειακούς ή προσωπικούς λόγους, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ανοίγουμε το παράθυρο για τετραήμερο, έχοντας εγγυημένο το πενθήμερο. Και με έγνοια για την οικογένεια του εργαζομένου.

·     Τεράστια σημασία έχει επίσης η ρύθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κάνουν τηλεργασία. Και γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε σύγχρονες ρυθμίσεις, με βάση όσα έχουν υιοθετηθεί στη Γαλλία και την Ιταλία για το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία, δηλαδή το δικαίωμα κάθε εργαζομένου να γίνεται σεβαστό και στην τηλεργασία το ωράριό του από τον εργοδότη του!

·     Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις delivery ή courier πρέπει να δουν, επίσης, τα δικαιώματά τους να κατοχυρώνονται, ιδιαίτερα σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Το ίδιο ισχύει για κάθε εργαζόμενο ή εργαζόμενη όσον αφορά σε φαινόμενα βίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Πιστεύουμε σταθερά ότι για να βρίσκουν καλά πληρωμένες δουλειές οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες συνθήκες για να προσελκύονται επενδύσεις και να αναπτύσσεται υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα. Πιστεύουμε όμως παράλληλα ότι δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή! Γι’ αυτό είναι προτεραιότητά μας μαζί με την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ουσιαστικής προστασίας και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Νέα δικαιώματα, περισσότερες επιλογές για τον εργαζόμενο, αποτελεσματικοί έλεγχοι για το σεβασμό των δικαιωμάτων του. Νέες και καλές δουλειές, ελεύθεροι και ασφαλείς εργαζόμενοι, παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα! Αυτό είναι το όραμά μας για την προστασία της εργασίας στην πατρίδα μας.


--

Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας - stratigikos@nd.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply