Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

 


Στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας

Η Τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την Ελληνική πλευρά και πρότεινε η διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών να γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021Η Ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την πρόσκληση.

·     Είναι θετικό το γεγονός ότι η Τουρκία, ύστερα από μια περίοδο προκλήσεων, εκφράζει τη βούληση να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Προφανώς σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων, που είναι απαραίτητες στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η τουρκική οικονομία, περνάει και από την βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα.

·     Η στάση της Τουρκίας θα κριθεί στην ΕΕ και από την “έκθεση Borrell” η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο. Η Τουρκία είναι απαραίτητο να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια.

·     Οι διερευνητικές θα ξεκινήσουν από εκεί που σταματήσαμε το Μάρτιο του 2016. Θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη  αφού ο τελευταίος γύρος πριν από τη διακοπή είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

·     Η Ελληνική Κυβέρνηση σίγουρα θα προσέλθει με μια θετική, ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση.

·     Μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Συνεχίζεται η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 196.700 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

·     Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

o Τονίζεται ότι το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

o Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

·     Όπως έχει ανακοινωθεί, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

·     Ο εν εξελίξει κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

·     Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ λήγει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε οι πληρωμές προς τους δικαιούχους να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μείωση ενοικίων. Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την καταβολή από το Κράτος του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος μηνός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

·     Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων για τον μήνα Νοέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021.

·     Για τον μήνα Δεκέμβριο, η καταβολή αναμένεται να γίνει από τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Αναστολή πληρωμών αξιογράφων. Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, θα χορηγηθούν διευκολύνσεις σχετικά με την πληρωμή αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή). Στην  ρύθμιση αυτή εντάσσονται:

·     Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή,  επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορονοϊού και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019.

·     Νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Επίδομα Θέρμανσης. Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, η οποία έληγε σήμερα, έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

·     Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει αποδεκτές περισσότερες από 642.800 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

·     Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό πίνακα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση, ή να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση mythermansi@aade.gr.

 

Συνεχίζεται το νομοθετικό έργο

·     Κατατέθηκε στη Βουλή -και συζητείται από σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας- το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς Δυσμάς.

o Υλοποιείται έτσι μια ιστορικής σημασίας απόφαση, καθώς η Ελλάδα επεκτείνει στην περιοχή αυτή τα χωρικά ύδατά της στα 12  ναυτικά μίλια και διευρύνει -για πρώτη φορά από το 1947- την έκταση της επικράτειάς της.

o Υπογραμμίζεται -και είναι μείζονος σημασίας- ότι στο άρθρο 1 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου αναφέρεται κατά λέξη: «Η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειάς της των αντίστοιχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών της 10ης Δεκεμβρίου 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο».

·     Κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την έγκριση της αγοράς μιας μοίρας 18  (12 μεταχειρισμένων και 6 καινούργιων) γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Rafale».

o Γίνεται, έτσι, ένα ακόμη βήμα, στην κατεύθυνση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για άμεση ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

o Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι από τα αεροσκάφη αυτά θα έρθουν στη χώρα μας έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης.

·     Ψηφίζεται από την Ολομέλεια την Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στο ΑΣΕΠ. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει έναν ενιαίο γραπτό διαγωνισμό μια φορά το έτος για να καλυφθούν συνολικά οι κενές θέσεις στο δημόσιο τομέα.

 

Ασύρματο Internet σε 25 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Δωρεάν ασύρματο Internet θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρωνστο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την COSMOTE για την παροχή δωρεάν WiFi σε μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας.

·     Με την επέκταση του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη, έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνολικά 25 σημεία υψηλού πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

·     Η COSMOTE ήδη προσφέρει δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε δεκατρείς χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντοςενώ συνεχίζει τη δημιουργία υποδομών και στους υπόλοιπους χώρους, με τη συνολική επένδυση της εταιρείας να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply