Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ (ΜΑΤΑΙΑ) ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΑΡΘΡΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Την παρακάτω ιστορία την διάβασα στην εξαιρετική ιστοσελίδα http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ και την υπέγραφε η κ. Όλια Ταβλαρίδου. 
Με κίνδυνο να χαρακτηρισθώ, ότι στερούμαι εμπνεύσεως,  σας την παραδίδω και μετά πάρτε τα καριοφίλια σας και ανεβείτε στα βουνά ή παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους, που έλεγε και ο μεγάλος Χάρη Κλυνν.

«Αφού δούλεψα περίπου 12 χρόνια ως δημόσιος υπάλληλος, εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, πήρα άδεια άνευ αποδοχών και ήρθα στη Στοκχόλμη. Αποφάσισα να μείνω μόνιμα εδώ, οπότε επικοινώνησα με την υπηρεσία μου για να παραιτηθώ. Εξάλλου αυτή τη στιγμή είμαι μόνο ένας αριθμός σε μία λίστα, δεν υπάρχει θέση για μένα στο σχολείο που ήμουνα μετά από τόσο καιρό που λείπω (εξήμισι χρόνια συνολικά).
            Κι εκεί αρχίζει ο παραλογισμός. Μαθαίνω πως μπορώ να κάνω αίτηση παραίτησης μόνο δέκα συγκεκριμένες μέρες το χρόνο κι αυτή την προθεσμία την έχω χάσει. Ακόμη πως η διαδικασία διαφορετικά είναι δύσκολη, χρονοβόρα και αμφιβόλου κατάληξης.
            Ως λογικός άνθρωπος, τα θεωρώ όλα αυτά υπερβολικά και ξεκινώ τη διαδικασία μήνες πριν τη λήξη της άδειάς μου. Όμως φαίνεται πως δεν είχα ιδέα για τον παραλογισμό του ελληνικού δημοσίου.
            Η αίτησή μου πέρασε από διάφορα στάδια, γραφεία και συμβούλια και κατέληξε στο γραφείο της υπουργού παιδείας. Για να παραιτηθώ πρέπει να υπογράψει η ίδια η υπουργός.
            Σημειώστε πως η ίδια η γραμματέας της υπουργού, δεν γνώριζε πως η υπουργός υπογράφει σε τέτοιου είδους αιτήσεις. Το πληροφορήθηκε από μένα.
            Η αίτησή μου λοιπόν, χρειάζεται μια τελική υπογραφή. Πόσο χρόνο μπορεί να χρειάζεται κάποιος για να υπογράψει; Μερικά δευτερόλεπτα; Σήμερα είμαστε σχεδόν στους δύο μήνες και η υπογραφή δεν είναι σίγουρο αν έχει μπει.
            Ακόμα όμως και να μπήκε, χτες, προχτές ας πούμε, χρειάζεται κάποιες μέρες να ειδοποιήσουν τη Δευτεροβάθμια, να το δημοσιεύσουν στην εφημερίδα της κυβέρνησης, να ενημερώσουν εμένα και μετά λύεται η υπαλληλική σχέση. Ένα εικοσαήμερο μες στο νερό δηλαδή χαλαρά.
             Κι εκεί αρχίζει ο δεύτερος και μεγαλύτερος παραλογισμός. Η άδεια που έχω (άνευ αποδοχών) έληξε 31 Δεκέμβρη. Από 1 Γενάρη θεωρείται πως είμαι αυτόματα στην παλιά μου θέση και πληρώνομαι. Στις 8 Γενάρη ανοίγουν τα σχολεία και πρέπει να παρουσιαστώ και να αναλάβω υπηρεσία. Αν δεν παρουσιαστώ θεωρούμαι αδικαιολογήτως απούσα.
            Πληρώνομαι κανονικά και σε κάποιο διάστημα, πρέπει να περάσω από πειθαρχικό δικαστήριο στο οποίο πιθανότατα θα κριθώ και ένοχη και θα πρέπει να επιστρέψω τα χρήματα που πληρώθηκα με τόκο. Και μετά δεν θα μπορώ να παραιτηθώ ούτε εκείνο το δεκαήμερο που η παραίτηση γίνεται αυτοδίκαια γιατί θα είναι γραμμένη η υπόθεση στο μητρώο μου.
            Το υπουργείο δηλαδή προτιμά να με πληρώνει χωρίς να είμαι εκεί, να μπλέκει στο πώς θα πάρει τα χρήματα πίσω με τόκο, να με μπλέξει με δικαστήριο, αντί να κάνει τη διαδικασία απλούστερη ή έστω να βάλει μια υπογραφή μέσα σε μια μέρα κι όχι σε 55.
             Έχω σκεφτεί κάποιες πιθανές εναλλακτικές λύσεις αλλά σε όλες υπάρχει κάποια παράλογη, εξωφρενική, γραφειοκρατική παράμετρος που προκύπτει χωρίς να την έχεις υπολογίσει οπότε δεν είμαι καθόλου σίγουρη πώς και πότε θα ξεμπλέξω.
            Από όλες τις δεκάδες συνομιλίες με υπαλλήλους στη δευτεροβάθμια, στο υπουργείο αλλά και με ανθρώπους από τα σωματεία θα έπρεπε να γράψω ένα τραγούδι, ένα ποίημα, ένα σκετς, ένα κατιτίς για να το ξορκίσω. Να βγει κάτι καλό από όλη αυτή τη βλακεία.
            Επίσης σκέφτομαι να το μεταφράσω να το δουν και οι συνάδελφοί μου εδώ. Πώς να κατανοήσει κανείς την ελληνική πραγματικότητα;

            Αυτή ήταν η λυπημένη ιστορία μιας δυστυχούς εκπαιδευτικού, που θέλησε να παραιτηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν τα κατάφερε. Μια και ασχοληθήκαμε με το θέμα, θα ήθελα να συμβάλω στην λύση ή έστω στην άμβλυνση του προβλήματος, δίνοντας μερικές συμβουλές στην ταλαίπωρη εκπαιδευτικό:
            α. Σκεφθήκατε άραγε κυρία μου την αυτοκτονία; Έτσι θα πετύχετε, αφενός μεν λύση στο πρόβλημά σας απολυομένη οριστικώς, αλλά και το σεβαστό υπουργείο θα βοηθήσετε να γλυτώσει από σας και τα καπρίτσια σας. Και βέβαια και η κ. Κεραμέως ανοίξει κάνα χαρτί για να  μάθει (το ελπίζουμε) τα καθήκοντά της.
            β. Μήπως να απευθυνθείτε σε κάποιον παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. στον σ. Βούτση, ή στον σ. Γαβρόγλου, ή στον σ. Φίλη, ή εν ανάγκη και στην  σ. Φωτίου, οι οποίοι να βγάλουν κάποια ανακοίνωση, την οποία μόλις δει η κ. Κεραμέως θα τρομοκρατηθεί (όπως σε άλλες περιπτώσεις) και θα επιληφθεί του ζητήματός σας;
            γ. Σκεφθήκατε να έλθετε σε επαφή με τον «Ρουβίκωνα»; Πού ξέρεις;
            δ. Η Παναγία της Τήνου σας πέρασε από το μυαλό; Τόσα θαύματα κάνει!
            ε. Σκεφθήκατε να τα μουντζώσετε όλα και να καταφύγετε λαθρομετανάστις στην Σουηδία;
            Δυστυχώς, αυτή είναι η φτωχή προσφορά της στήλης. Όπως βλέπετε, είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσετε τον κ.  Πολάκη, παρά το Ελληνικό Δημόσιο.
Καληνύχτα σας 

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply