Pages

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΑΝΤΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ!


Έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά του ΠΑΟΚ, όσο και του Ολυμπιακού προκαλούν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Τόσο οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων (Θύρα 4 και Θύρα 7), όσο και οι εκπρόσωποι και οι εκφραστές των συμφερόντων των δύο ιδιοκτητών των ΠΑΕ κατηγορούν τις κυβερνητικές ενέργειες και κυρίως τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο θεωρούν άπαντες ως τον βασικό υπαίτιο του αλαλούμ που έχει σημειωθεί από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ως και τη στιγμή που έγινε γνωστή η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία περί αλλαγής του νόμου με σκοπό να μην υποβιβαστούν οι δύο ομάδες.
Η πλευρά Ολυμπιακού και τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής-εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρούν πως η κυβέρνηση υποκλίθηκε στις επιταγές του ΠΑΟΚ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο κύκλοι προσκείμενοι στο γήπεδο της Τούμπας καταγγέλλουν το «αθηναϊκό κράτος» ως κυβέρνηση Μαρινάκη. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Τρίτης (28/1) ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση καταθέτει άμεσα τροπολογία με την οποία προβλέπεται η τιμωρία των ομάδων που υποπίπτουν σε παραβίαση του νόμου περί μετοχολογίου και πολυϊδιοκτησίας με αφαίρεση βαθμών και όχι με υποβιβασμό. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η αφαίρεση βαθμών θα κυμαίνεται από 5 έως 10 ανάλογα την περίπτωση και την σοβαρότητα του αδικήματος.
ΜΜΕ που αποτελούν ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως το in.gr, καταγγέλλουν με ειδική αρθρογραφία αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία, κάνοντας λόγο για αλλοίωση του πρωταθλήματος.



Προηγουμένως και πριν ακόμα η κυβέρνηση ανακοινώσει την πρόθεσή της να προωθήσει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαγράψει από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον Θόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος από το βράδυ της Δευτέρας (27/1) είχε δηλώσει πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσει στον ίδιο πολιτικό χώρο με άτομα που βλάπτουν τον ΠΑΟΚ.
Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και για μία περίοδο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι από την Τρίτη (28/1) το μεσημέρι ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής. Προηγουμένως, είχε εκδηλωθεί μία έντονη κινητικότητα και εμφανής αναβρασμός στη Νέα Δημοκρατία με βουλευτές και στελέχη – από την Β. Ελλάδα κυρίως – που ξεκάθαρα αμφισβητούσαν τις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ακόμα και βουλευτές από την Αθήνα, όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ανακοίνωσαν επίσημα την αντίρρησή τους για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Προφανώς η κυβέρνηση θορυβήθηκε και από τις αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων στην Β. Ελλάδα, κυρίως δε του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα.
Το μεσημέρι της Τρίτης (28/1) άρχισαν να παρεμβαίνουν στην υπόθεση οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι εξέδωσαν και ανακοίνωση, που επί της ουσίας είναι κήρυξη πολέμου στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Βεβαίως ανακοίνωση εξέδωσαν και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε πόλεμο με την κυβέρνηση.
















https://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου