Pages

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗΣ


Δουλειά του αρθρογράφου δεν είναι να λιβανίζει την κυβέρνηση. Και εξάλλου, τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη δεν τον γνωρίζω. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανακούφισή μου για τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά του στον καθαρισμό της κόπρου του Αυγείου. Μαζί με τη Νίκη Κεραμέως είναι οι δύο υπουργοί που συγκεντρώνουν τα περισσότερα πυρά των οργανωμένων συμμοριών χουλιγκάνων που στηρίζουν εμπόρους ναρκωτικών, των καταστροφέων που ονειρεύονται επαναστάσεις, των περιθωριακών που εκδικούνται μια κοινωνία μέσα στην οποία δεν μπορούν να υπάρξουν.
Αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και των εντύπων του που αναμασούν την παλιά καραμέλα της «αστυνομοκρατίας». Καραμέλα που έχει χάσει τη γεύση της από όταν υποστήκαμε το καθεστώς της κουκουλοκρατίας. Είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει κουραστεί –αν όχι αηδιάσει και φοβηθεί– από τη συνεχή ανομία, τη βρωμιά, την παρακμή και κυρίως την ανασφάλεια που βιάζει τη ζωή μας καθημερινά και ατιμώρητα.
Είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των πολιτών αισθάνεται για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ότι υπάρχει κράτος που προστατεύει τους ίδιους και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία από την κυριαρχία των καταστροφέων. Είμαι σίγουρος ότι η πολεμική στον κ. Χρυσοχοΐδη και στα σώματα ασφαλείας από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει πλέον την ανταπόκριση που πετύχαινε την εποχή των «Αγανακτισμένων».
Προχθές, ο κ. Τσίπρας μας δήλωσε ότι η παρουσία του στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οφείλεται (και) στο ότι «η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική». Ξεχνάει ότι η αστυνομία είναι η μοναδική νόμιμη δύναμη καταστολής και μάλιστα με αυστηρούς κανόνες, αντίθετα με τις δυνάμεις καταστολής των δεξιών και αριστερών τραμπούκων. Οι αστυνομικοί υπηρετούν την έννομη τάξη και η έννομη τάξη δεν είναι εφεύρεση του «κατεστημένου», αλλά πλαίσιο των κανόνων συμβίωσης μεταξύ μας. Αυτοί οι κανόνες χαρακτηρίζουν την κανονικότητα, αυτήν που νοστάλγησε ο πολίτης έπειτα από την πολλή επανάσταση, την αυθαιρεσία, τις καταστροφές, τους τραμπουκισμούς των τεσσάρων χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των 45 χρόνων ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς.
Είναι λογικό να μην είναι αρεστός ο κ. Χρυσοχοΐδης στους εχθρούς της κανονικότητας. Μου κάνει εντύπωση, όμως, ότι και εκείνοι που την επιδιώκουν δεν του δίνουν την κάλυψη που έχει ανάγκη.
Έντυπη
https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου