Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση«Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή  19η Μαΐου 2019, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).
            Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 μέχρι και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς.
            Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:
Παρασκευή 17 Μαΐου 2019
1.   Ώρα 20:00
-Λαμπαδηφορία με αφετηρία το Νέο Πάρκο Κιλκίς (Παλαιός Δημοτικός Κήπος) και κατάληξη στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.
2.   Ώρα 20:30
-Πολιτιστικά δρώμενα στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς αφιερωμένα στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Κυριακή 19 Μαΐου 2019
3.   Ώρα 10:30 π.μ.
- Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Οθωμανικής κατοχής, και εκφώνηση ομιλίας μνήμης από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, πατέρα Γεώργιο Παντελίδη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
- Πέρας προσέλευσης επισήμων 10:15 π.μ. και λοιπών 10:00 π.μ. .
4.   Ώρα 11:15 π.μ.
·       Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού.
·       Κατάθεση στεφάνων.
·       Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν:
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων, που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

     Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
     Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου , οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.-Οργανισμών-Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι αγροτικών και κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων και όλοι οι πολίτες.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
1.   Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση του μνημόσυνου και της επιμνημόσυνης δέησης.
2.   Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς-Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.
3.   Η Αστυνομική Δνση τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων.
4.   Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με τη διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου της πλατείας Ειρήνης.

Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Παντελή Ιορδανίδη.

Από την 8η  πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ήλιου της 19ης Μαΐου 2019 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων στο Ν. Κιλκίς.
Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2019.

      Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.


    

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

Ανδρέας ΒεργίδηςAbout ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply