Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. (ΑΡΘΡΟ)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Γράφει η Μαυρογονάτου Βασιλική Οικονομολόγος, 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  στον συνδυασμό του Δημήτρη Κυριακίδη.

Οι γυναίκες στην πολιτική
Η ίση μεταχείρηση των γυναικών στην πολιτική τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στις βουλευτικές εκλογές και η ισότιμη αντιμετώπιση είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν αρκεί μόνο η αναγκαστική ποσόστωση στα ψηφοδέλτια μα και η
ισορροπία στην πολιτική συνεισφορά.
Όμως, για να μπορέσουν οι γυναίκες να εκπροσωπήσουν επάξια το ρόλο τους χρειάζονται βοήθεια, καθώς έχουν να συνδυάσουν με τον προεκλογικό τους αγώνα την εργασία τους, το νοικοκυριό τους και το μεγάλωμα των παιδιών τους.
Παρ' όλη τη χειραφέτηση και την ανεξαρτησία της γυναίκας, ο ρόλος της δεν παύει να είναι πολύπλευρος. Είναι επαγγελματίας, είναι σύζυγος, είναι μητέρα, είναι νοικοκυρά. Οι γυναίκες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας αλλά συμμετέχουν σε πολύ μικρό ποσοστό στις πολιτικές διεργασίες του τόπου μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Από τους 325 δημάρχους στη χώρα, μόνο ένα μικρό ποσοστό είναι γυναίκες, ενώ τα
υπουργεία έχουν καταληφθεί σχεδόν στο σύνολό τους από άνδρες
πολιτικούς.
Όταν, όμως, υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο, όλα ξεπερνιούνται. Και το κίνητρο θα πρέπει να είναι ηθικό στη διαμόρφωση των αξιών της κοινωνίας μας.
Μια γυναίκα πλέον, σε γνώση και σπουδές δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τον άντρα. Σε συνδυασμό με την ευαισθησία της το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι αλλαγή στα δεδομένα της έως τώρα κατάστασης και της διαρκούς βελτίωσής της. Είδαμε χρόνια τώρα η απουσία γυναικών από τη λήψη αποφάσεων που οδήγησε την κοινωνία. Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να δούμε τις γυναίκες στην πολιτική και να αλλάξουν τα έως τώρα κακώς κείμενα.
Γι' αυτό αν θέλουμε να δούμε αλλαγή στην κοινωνία οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε γυναίκες να αλλάξουν τον τόπο και κατ ́ επέκταση τον κόσμο.

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply