Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » «απεταξάμην Θεόδωρον»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Εκατόν πενήντα τρεις άνθρωποι ήταν αρκετοί για να κάνουν τους Σλάβους Μακεδόνες και το δυστύχημα είναι ότι μεταξύ αυτών είναι και ένας από το Κιλκίς, ο γνωστός μας Θεόδωρος Παραστατίδης.
Πόσο όμως θα επηρεάσει αυτή η «Μακεδονοποίηση» των Σλάβων το γίγνεσθαι και ειδικότερα το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων στο νομό μας;
Όπως σε όλους είναι γνωστό το 2019 είναι έτος εκλογών καθώς εκτός από τις αυτοδιοικητικές, έχουμε τις Ευρωεκλογές και τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Τρείς εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στην ίδια χρονιά και είναι αστειότητα να νομίζει κάποιος ότι το ΝΑΙ του Θεόδωρου Παραστατίδη στην συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει και αφορά μόνο των ίδιο και κανέναν άλλο.
Σήμερα το όνομα Παραστατίδης είναι κινητή βόμβα για όποιον κάθεται δίπλα του, γιατί μπορεί ο Κιλκισιώτης μέχρι σήμερα να έδειχνε ανοχή στις παλινδρομήσεις του ιδίου, όπως και στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε στην αγορά συγγενικό του πρόσωπο, όμως το ΝΑΙ στην συμφωνία των Πρεσπών αναδύει οσμή η οποία δύσκολα θα σβήσει από την μνήμη των συμπατριωτών μας.
Η πορεία του ανδρός είναι γνωστή σε όλους και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι πολιτικές επιλογές του ήταν εμπνευσμένες αρχών και αξιών, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε ο συγκεκριμένος βρέθηκε τυχαία στον νομαρχιακό θώκο.
Μετά την ήτα του από τον Βαγγέλη Μπαλάσκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές αναζήτησε την τύχη του στα βουλευτικά έδρανα και βρέθηκε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ αλλά και πάλι έχασε από τον Γιώργο Φλωρίδη.
Τα χρόνια του Σημίτη δεν χρησιμοποιήθηκε πουθενά και στις επόμενες εκλογές βρέθηκε υποψήφιος με αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπανδρέου. Το βράδυ των εκλογών με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα φώτα του εκλογικού κέντρου του Θ. Παραστατίδη στο Κιλκίς έσβησαν γιατί και πάλι έχασε από τον Γ. Φλωρίδη.
Η τύχη όμως έκανε την δουλειά της και στο Κιλκίς εκλέχτηκαν δύο βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και ο Παραστατίδης βρέθηκε στη βουλή. Το ΝΑΙ του Παραστατίδη στα μνημόνια, που έφερε ο Παπανδρέου, ήταν δεδομένο γιατί ακόμα δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της ήττας που έφερναν τα μνημόνια.
Η πορεία είναι γνωστή, ο Θ. Παραστατίδης αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της ήττας του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να το παίξει επαναστάτης, πράγμα που προκάλεσε την διαγραφή του.
Παρά του ότι διεγράφη και παρά τα όσα είχε πει για τον Βενιζέλο, βρέθηκε ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ κάνοντας τις γνωστές παλινδρομήσεις, η κολοτούμπες κατ’ άλλους, γιατί από το κίνημα είχε αποχωρήσει ο Γ. Φλωρίδης και έβλεπε ότι έχει πιθανότητα εκλογής, πράγμα που έγινε.
Το φλέρτ με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενο από έναν Θόδωρο, γιατί πλέον ό ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και η επανεκλογή του με το νέο του κόμμα θα ήταν εξασφαλισμένη.
Παρέα με την «ελπίδα που ερχόταν» ήρθε και ο Θόδωρος ο οποίος από σοσιαλιστής έγινε αριστερός. Ο ρόλος του ήταν προδιαγεγραμμένος. Ένα ΝΑΙ ήταν η δουλειά που είχε να κάνει και παρέμεινα σιωπηλός τρία χρόνια στα κυλικεία του κοινοβουλίου μέχρι που ήρθε η ώρα του…
Φήμες τον θέλουν να αποχωρεί από την πολιτική σκηνή καθώς θα παραχωρήσει την σκυτάλη στον γιό του Στέφανο Παραστατίδη τον οποίο δεν κατάφερε να πείσει για τις επιλογές του, καθώς ο Στέφανος δεν τον ακολούθησε στις κωλοτούμπες αλλά παρέμεινε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια της περιπλάνησης του πατρός του. Σήμερα όμως όπως όλα δείχνουν θα είναι το πρώτο θύμα των επιλογών του πατέρα του, πράγμα άδικο για τον ίδιο.
Θύματα φαίνεται όμως ότι θα είναι και όλοι εκείνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που με τον ένα η τον άλλο τρόπο στήριξαν και στηρίχτηκαν από τον Θ. Παραστατίδη, καθώς αφ΄ ενός μεν θα είναι δύσκολο να εξηγήσουν την επιλογή τους, αφ΄εταίρου δε θα είναι πολύ δύσκολο να στραφούν εναντίον του για την επιλογή  …να προδώσει ιστορία χιλιάδων ετών.
Το κόμμα του Τάκη Αγαθόπουλου, που στην ουσία είναι κάτι σαν πολιτικός κομισάριος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο, αν είχε μια πιθανότητα να διεκδικήσει διψήφιο νούμερο, τώρα φαίνεται ότι θα είναι δύσκολο ακόμα και βρει υποψηφίους συμβούλους γιατί είναι «διαφορετικό πράγμα»  να κρίνεις τους 153 και  άλλο να κρίνεις τους 152 και τον Θόδωρο που είναι από τον τόπο σου.
Μεγάλος κερδισμένος της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι, εκτός αυτών που δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, όποιος των διεκδικητών, συμβούλων και αρχηγών, πει το «απεταξάμην Θεόδωρον».
Η συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει το πολιτικό σκηνικό σε όλη τη χώρα στο Κιλκίς όμως φαίνεται ότι μεγάλος κερδισμένος θα είναι το ΚΚΕ το οποίο μπορεί να εκλέξει έδρα.
Το ΝΑΙ του Παραστατίδη θα αυξήσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο νομό μας και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να εκλέξει βουλευτή το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό δεν κατάφερε να εισχωρήσει στην κοινωνία, δεν έχει εκλογική βάση, όπως επίσης δεν κατάφερε να έχει παρά ελάχιστα εγγεγραμμένα μέλη μετά την διάσπαση που προκάλεσε ο Τσίπρας. Στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές μετά την εξαΰλωση Παραστατίδη, υποψηφιότητες θα διεκδικήσουν όσοι δεν τους ξέρει ούτε η ίδια τους η μάνα.
Μακεδονία τα Σκόπια μας είπε ο Θόδωρος και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν στο μέλλον θα του ανατεθεί ρόλος στην Μακεδονία από τους συντρόφους του Μακεδόνες στην Ελλάδα όμως όλα θα κριθούν στην κάλπη.
   
Κυριακίδης Θεόφιλος. 


About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply