Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΔΡΑ ΜΕΤΑΞΥ Ν.Δ. (ΓΙΑ 2Η) - ΚΙΝΑΛ- ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



Σαν χθες ήταν που με μωβ γραβάτα ο πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» ανήγγειλε, από την πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας, την παράδοση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.
Στο «τις πταίει» οι έχοντες την ευθύνη απάντησαν «μαζί τα φάγαμε» και ο «πράσινος ήλιος» έλαβε στην κάλπη 12%, ο δε λόγος των Ζαππείων έλαβε 19% στην ίδια κάλπη, πράγμα που σήμανε την αρχή των σημείων για την απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος.
Τα κάγκελα είχαν στηθεί, καθώς αλλού ήταν ο λαός και αλλού οι εκπρόσωποί του. Αυτά που ακολούθησαν δικαίωσαν τον λαό που απαξίωσε όλους αυτούς που έφεραν στη χώρα σε αυτά τα χάλια.
Τότε όλοι θυμήθηκαν αυτούς που δεν χάιδευαν αυτιά και έκρουαν τον κώδωνα.
«Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα  δεν θα μπορεί να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» Ήταν το 1994 που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  έλεγε αυτά που κανένας δεν ήθελε να ακούσει, αλλά πορεία των πραγμάτων έμμελε να αναδείξει προφήτη τον λαλήσαντα, όμως και πάλι κανείς δεν ήθελε να πιστέψει καθώς κάτι που αυτοαποκαλούνταν αριστερά συνέχιζε να τάζει τα πάντα στους πάντες.
«Η ελπίδα έρχεται» ήταν το διακύβευμα της κάλπης αλλά η κομίζοντες την ελπίδα, δεν άργησαν να την δώσουν μία θέση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Σε όλη αυτή την πορεία στο δικό μας τόπο, το δικό μας Κιλκίς οι δικοί μας άνθρωποι στη βουλή κλήθηκαν να αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς, αλλά όσα έγιναν μας αφορούν καθώς ο χρόνος που θα ξαναβρεθούμε στην κάλπη πλησιάζει, για να μην πούμε έφτασε.
Στο Κιλκίς λοιπόν τα χρόνια των μνημονίων εμφανίστηκε κάτι που λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ και είπε το «λεφτά υπάρχουν» με άλλα λόγια. Ο λαός πίστεψε και το Κιλκίς έστειλε στη βουλή την αυτοαποκαλούμενη αριστερά.
Καθώς λοιπόν ο «πράσινος Ήλιος "έσβηνε» πολλοί εγκατέλειπαν το σαπιοκάραβο και η αριστερά του 3% φάνταζε σαν η νέα ευκαιρία επιβίωσης πολιτικών και όχι μόνο.
Στον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν πολλοί και έτσι στις εκλογές που ακολούθησαν μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου στην βουλή βρέθηκε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ένας της ΝΔ και ένας της ΧΑ.
Ο νομός μας κατά παράδοση έχει κόσμο που ανήκει στον «κεντροδεξιό χώρο» παρά του ότι κατά καιρούς εμπιστεύτηκε και τον σοσιαλισμό. Έχει επίσης και ανθρώπους οι οποίοι παρέμεινα πιστοί στο ΚΚΕ και κανείς δεν τους αδικεί. Καθόλου ανεπίκαιρο λοιπόν δεν είναι το ερώτημα «και τώρα τι;» καθώς τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Το βέβαιο είναι ότι στις ερχόμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν, η μία έδρα θα δοθεί στην ΝΔ και καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι την άλλη διεκδικεί με αξιώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να διεκδικήσει μία έδρα, αλλά μπορεί να οδηγηθεί στα ποσοστά της «προ μνημονίων εποχής» είναι πολλοί.
Δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας, στον τοπικό τύπο, θέλουν τον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή κ. Θ. Παραστατίδη να παροπλίζεται, καθώς ο γιός του Στέφανος επιθυμεί να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ που μετονομάστηκε σε ΚΙΝΑΛ.
Η κ. Αγαθοπούλου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι υποψήφια λόγω ασυμβίβαστου, καθώς προτίμησε να διοριστεί ως πρόεδρος του κέντρου ερευνών για θέματα ισότητας, μετά την αποτυχία της να εκλεγεί βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές.  
Στο ΣΥΡΙΖΑ του ν. Κιλκίς, μετά την αποχώρηση των στελεχών του λόγω της γνωστής «κολοτούμπας», είναι εμφανής η «λειψανδρία»  καθώς η εναπομείναντες δεν κατόρθωσαν, όχι μόνο να αναπληρώσουν το κενό που δημιουργήθηκε, αλλά αντίθετα το θεώρησαν ως ευκαιρία, αναμένοντας τις ερχόμενες εκλογές ελπίζοντας ότι αυτοί θα είναι το καλύτερο «μηδέν» και ως «ιστορική αναγκαιότητα» θα οδηγηθούν στα έδρανα του κοινοβουλίου. Δεν έλειψαν βέβαια και αυτοί που αναζήτησαν την γνωστή «θεσούλα» ως ανταμοιβή των υπηρεσιών που προσέφεραν ως ντελάληδες του ερχομού της ελπίδας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Επιπλέον, με δεδομένη και την κατάσταση που βιώνει το κάθε νοικοκυριό εξαιτίας της πολύχρονης διακυβέρνησης του μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της δυνατότητας των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, όπως ο Γιώργος Φραγγίδης να απευθύνονται με αξιώσεις στην τοπική κοινωνία και στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απίθανο να μπορέσει το κόμμα του 3% να διεκδικήσει μία έδρα στο νομό μας.
Η προαναφερθείσα εκτίμηση ενισχύεται και από το γεγονός ότι το Κιλκίς πολλές φορές έστειλε δύο βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο κοινοβούλιο. Αν συνυπολογίσουμε ότι και άλλες τόσες λόγω «καραμπόλας» δεν εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ από το νομό, δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάλλιστα να εξαϋλωθεί με μεγάλους κερδισμένους το ΚΚΕ η την ΚΙΝΑΛ.
Είναι επομένως καθόλα εφικτό η κάλπη να επιφυλάσσει εκπλήξεις.  
«όπερ έδει δείξαι»  είναι η φράση που  προέρχεται από το γνωστό μαθηματικό της αρχαιότητας, Ευκλείδη, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζητείται να αποδειχτεί, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά.


ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Αδέσμευτοw Δημοσιογραφος και 
συντάκτης της εφημερίδος "ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ" το 1980. 
Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.
Επίσης δημιούργησε την  gnomiwebtv και την kilkiswebtv.
(Για να θυμούνται κάποιοι και να μη εκτίθενται ως λασπολόγοι και ψεύτες)

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply