Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 5.500 ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 1.200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση



5.500 προσωρινές προσλήψεις στο Δημόσιο, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προανήγγειλε η  Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο 105,5".
Η Αχτσιόγλου ανέφερε ότι"οι μισθοί στους νέους επιστήμονες θα είναι και εδώ πολύ ανώτεροι του σημερινού κατώτατου μισθού, δηλαδή της τάξης των 1.200 ευρώ το μήνα, προκειμένου οι νέοι αυτοί να μπορέσουν να συμβάλουν σε μία σειρά από δράσεις για τον δημόσιο τομέα που θα έχουνε πολλαπλασιαστικό θετικό αποτύπωμα".
Στη συνέχεια επισήμανε ότι "πρόκειται για 11 νέα προγράμματα που θα καλύψουν 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 630 εκατ. ευρώ. Το καινοτόμο στοιχείο αυτών των προγραμμάτων είναι ότι ορισμένα εξ αυτών απευθύνονται αποκλειστικά στους νέους με υψηλά προσόντα και εγγυώνται μισθούς πολύ ανώτερους του σημερινού κατώτατου μισθού". 
Αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για την εργασία 10.000 ανέργων, η υπουργός Εργασίας, ανέφερε:
"Η επιδότηση αυτών των επιχειρήσεων θα είναι έως 800 ευρώ προκειμένου να καλύψουν το 50% του εργατικού κόστους. Άρα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δίνουν μισθούς της τάξης των 1.600 ευρώ σε έναν νέο επιστήμονα ο οποίος θα εργαστεί για 12 μήνες. Το πρόγραμμα θα αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων συγκεκριμένων παραγωγικών κλάδων, δυναμικών κλάδων της οικονομίας, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί στο αναπτυξιακό στρατηγικό μας σχέδιο".
Μέσα από τα προγράμματα αυτά "στοχεύουμε τους νέους επιστήμονες, τους ανθρώπους με υψηλά προσόντα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε και ένα εργαλείο για την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain", τόνισε η Υπουργός Εργασίας και υπογράμμισε ότι "παράλληλα συνεχίζουμε να υλοποιούμε το μείγμα των προγραμμάτων που περιλαμβάνει τα λεγόμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία στοχεύουν κυρίως τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, χαμηλών προσόντων, μακροχρόνια ανέργους, που δεν θα έβρισκαν εύκολα μία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και μέσω της επιδότησης μιας επιχείρησης. Άρα, σε αυτούς έχεις εγγυημένη απασχόληση στον δημόσιο τομέα. Τα προγράμματα αυτά έχουν απορροφητικότητα 100%. Και συνεχίζουμε και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που αφορούν δράσεις στοχευμένης κατάρτισης".
προγράμματα από τον ΟΑΕΔ, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι πλέον και άνεργος μίας ημέρας θα μπορεί να κάνει αίτηση για ένταξή του στο πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας. "Από τη στιγμή που μαθαίνει για το πρόγραμμα την επόμενη στιγμή μπορεί να εγγραφεί στον ΟΑΕΔ και την αμέσως επόμενη μέρα να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα". 
Για την ανεργία η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι "έχουμε μία σημαντική μείωση της ανεργίας της τάξης των 7 ποσοστιαίων μονάδων από τη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση". Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία είναι στο 19%, οι άνεργοι έπεσαν τον Ιούλιο κάτω από τις 900.000 και επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας.
Τέλος, η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι "η μείωση είναι σταθερή και μόνιμη. Στο μέσον του 2013 η ανεργία είχε φτάσει στο δυσθεώρητο επίπεδο του 28%, μετά από την πολύ μεγάλη απορρύθμιση που έγινε στην αγορά εργασίας. Σήμερα οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας αλλά και οι κανόνες που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας από το ΣΕΠΕ και τα στοχευμένα προγράμματα που υλοποιούμε, αποδίδουν καρπούς και αυτή η προσπάθεια έχει μία μόνιμη θετική επίδραση"











https://thecaller.gr/

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply