Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...

» » » ΑΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΩΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ! ΕΑΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ .....ΑΠΑΛΑΣΣΕΣΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση




Βαρύς έπεσε ο «χάρακας» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας στην… παλάμη μιας 51χρονης η οποία πριν από 20 χρόνια είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
Η ποινή της έφτασε τα 15 χρόνια κάθειρξης καθώς για περίπου 20 χρόνια είχε εκμεταλλευτεί αυτήν την πράξη και εργαζόταν ως υπάλληλος (συγκεκριμένα καθαρίστρια) σε κρατικό παιδικό σταθμό θεσσαλικού δήμου.
Η συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των πλαστών πτυχίων που σχετίζονται με το δημόσιο (για τα οποία είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στις αρχές του καλοκαιριού), είχε όμως ιδιαίτερα στοιχεία όπως αποκαλύφθηκαν μέσα από την ακροαματική διαδικασία.
Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει και εργάζεται τώρα) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το, τότε, ΔΣ του Σταθμού παραπλανήθηκαν και τη διόρισαν από το μακρινό 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο.
Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προβληματική ήταν και η κατάσταση και στην οικογένεια που απέκτησε στη συνέχεια (λόγω τοξικομανίας μέλους). Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας αυτής. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Στους ισχυρισμούς της συμπεριλήφθηκε ακόμα και η φράση της ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της.
Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.
Η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις: της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση η οποία είχε αναστέλλουσα δύναμη.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ








Αθωώθηκε δικαστική υπάλληλος με πλαστό πτυχίο Νομικής!
Αθώα κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, η δικαστική υπάλληλος που κατηγορήθηκε για πλαστογραφία πτυχίου και απάτη, καθώς το πτυχίο νομικής σχολής που είχε καταθέσει, διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό.
Το Δικαστήριο, έκρινε πως η πλαστογραφία δεν είχε αιτιώδη σχέση με την ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένης από την κατηγορούμενη, αφού η τοποθέτησή της στην συγκεκριμένη θέση το 2015, είχε γίνει με απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών και όχι μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου και δεν απαιτούσε πτυχίο.
«Τα έκανα 
όλα λόγω 
εγωισμού 
και από την 
αλαζονεία μου. 
Ένιωθα 
μειονεκτικά…»
Ακόμα, προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι η ίδια, “προσέφερε ποιοτική και πραγματική εργασία” ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της θέσης, συνεπώς δεν υπήρξε ζημία για το δημόσιο. Άλλωστε, το επίδομα θέσης ευθύνης που ελάμβανε σε μηνιαία βάση, έχει ήδη επιστραφεί στο Δημόσιο.
«Καλύτερα σκοτώστε με»
Δεν έκανα απάτη για χρήματα. Καλύτερα σκοτώστε με απ’ το να μου το καταλογίσετε αυτό”υποστήριξε η ίδια, στην απολογία της, εξηγώντας πως είναι οικονομικά ευκατάστατη. Οι μάρτυρες αλλά και η δικηγόρος της, είχαν αναφερθεί στην φιλανθρωπική της δράση με πλείστες δωρεές σε φορείς και ιδρύματα της πόλης.
“Τα έκανα όλα λόγω εγωισμού, από την αλαζονεία μου. Ένιωθα μειονεκτικά. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά έβλεπα να έρχονται άλλοι με πτυχία και να με ρωτάνε για όλα (…) Μόνο τώρα καταλαβαίνω τί ζημιά έχω κάνει. Συγνώμη που έφερα σε τέτοια θέση το Δικαστήριό σας” ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
Σημειώνεται ότι το πλαστό έγγραφο είχε προστεθεί στον φάκελό της το 2003 ενώ η ίδια υπηρετούσε στην υπηρεσία από το 1995, όταν μπήκε με τον πρώτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ ως προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το zarpanews όπως υποστήριξε η συνήγορος υπεράσπισής, η κατηγορούμενη είχε εισαχθεί στη Νομική Αθηνών, ωστόσο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, εγκατέλειψε τις σπουδές της, με την απόκτηση πτυχίου να της μένει “απωθημένο” που μετατράπηκε σε εμμονή.
Εργατική, ευσυνείδητη που εργαζόταν με ζήλο
Στις καταθέσεις τους, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι έκαναν λόγο για μια υπάλληλο εργατική και ευσυνείδητη που εργαζόταν με ζήλο και πέραν του ωραρίου ενώ διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με το νομικό κόσμο και με τους συναλλασσόμενους πολίτες.
Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας παραδέχτηκε πως και ο ίδιος εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε το συμβάν, υποστηρίζοντας πως δεν έχει πειστεί για το ότι οι πράξεις της πλαστογραφίας και της απάτης έχουν γίνει σε βαθμό κακουργήματος και πρότεινε για τη μεν πλαστογραφία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να παραγραφεί για τη δε απάτη, να μετατραπεί σε πλημμέλημα.
Το Δικαστήριο τελικά αποφάσισε την απαλλαγή της από τις κατηγορίες.





ΠΗΓΕΣ: http://www.eleftheria.gr  ΚΑΙ 
https://www.dikastiko.gr

About ΤΕΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply